Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

TenKratofil 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší dokument, který na dané téma vznikl. Doby, kdy jsem sedával téměř každý den u kazet s tímhle počinem, těm už dávno odzvonilo, dnes se tak jednou za půlroku vracím k jeho shlédnutí. Nejikoničtější je podle mě hlas pana komentátora. Nevím a asi nechci znát jeho jméno, aby neztratil svojí magičnost. Příběhy o létavých plazích a plazích pod hladinou mě moc nebavili. Ale stále to neubere ani jednu hvězdu protože i přes to byly skvěle zpracované. Přijde mi, že efekty tehdy byly věrohodněji zpracované, než jsou v některých filmech dnes. Asi až budu mít čas, hned si ho pustím ()

Holusacek 

všechny recenze uživatele

Můj velmi oblíbený seriál,když jsem byl malý.Každopádně nyní v tom nevidím nic zvláštního co by mohlo zabavit,je to jen o tom jak se dinosauři kdysi chovali,nebo mohli chovat.I přesto =65% prostě dokument na který se dá dívat a není nijak zdlouhavý.Ale mezi nej seriály?Kdepak.V mých oblíbených je snad jen proto,že alespon nějakým způsobem zabaví. ()

Reklama

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

OK, je mi jasné, že z kostí dinosaurů se dá vyčíst, jak byli velcí a jak vypadali. Ale to, jak nám tvůrci s naprostou suverenitou předkládají chování a zvyky dinosaurů, už je moc. Připomíná mi to seriály typu Kriminálka Las Vegas, kde z bláta na botě určí, co měl dotyčný na večeři a jak rychle to sousto kousal. Kdyby se to aspoň neprezentovalo jako dokument, ale pouze jako příběhy o dinosaurech..... Jedna hvězdička za triky. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Dokumenty mě nikdy nebraly a vlastně jsem je ani nikdy nesledoval, jenže pak přišlo Putování s dinosaury a dokázalo mi, že i v dokumentu se dá úplatnit stará dobrá "škola hrou". Seriál nám poutavě a hlavně zábavně představí život (někdy spíše životní příběhy) dinosaurů, spoustu důležitých faktů i divácky zajímavých perliček. Vše je lehce zpopularizováno, aby přitáhlo a zabavilo i širokou veřejnost a doplněno o velice pěkné záběry až s uměleckým nádechem, takže není téměř co vytknout. Pátou hvězdičk nepřídám snad jen proto, že jsem barbar a dokumentům asi plně holdovat nikdy nebudu. 8/10 ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách nejlepší dokument o životě nejzajímavějších tvorů, kteří kdy chodily na planetě Zemi. Prvotřídní filmařská práce s cílem co nejvěrohodněji informovat širokou veřejnost o životě legendárních dinosaurů. Z celé série mě nejvíce zaujal díl Duchové polárního lesa odehrávající se na dřívě ještě nezamrzlé Antarktidě. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • Na jaře roku 2000 se producenti pyšnili ziskem 38,8 milionu liber a seriál obdržel rekordní počet nominací na cenu EMMY, kterou je oceňována televizní tvorba. (Dr.Okamura)
  • V části, v níž je zachyceno stádo diplodoků pasoucí se v porostu araukárií neboli blahočetů (pradávných jehličnanů s korunou podobnou deštníku) na kapradinových loukách, se v jedné scéně mezi dvěma diplodoky objevuje cykas (palmám podobná nahosemenná rostlina charakteristická pro éru druhohor). Ten byl však do snímku přidán digitálně (pomocí CGI animace), jelikož na území Chile, kde se tato scenérie natáčela, se dnes cykasy již přirozeně nevyskytují, poněvadž v této oblasti panuje chladné mírné klima. Cykasy jsou v současnosti vázány pouze na tropy a subtropy. Listy kapradin pod větvemi araukárií v následující scéně byly též přidány digitálně. (Marasuchus17)
  • Natáčelo se v Brazílii, Kanadě, Indonésii, Jižní Africe a USA. (Dr.Okamura)

Reklama

Reklama