Reklama

Reklama

Knight Rider

(seriál)
USA, (1982–1986), 68 h 21 min (Minutáž: 45–91 min)

Tvůrci:

Glen A. Larson

Hrají:

David Hasselhoff, Edward Mulhare, William Daniels, Patricia McPherson, Peter Parros, Rebecca Holden, Phyllis Davis, Lance LeGault, Pamela Susan Shoop (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(84)

Obsahy(1)

Michael Long je bývalý policista, který během své práce málem přišel o život. Z nepříjemné situace se nakonec díky pomoci neznámého muže dostane. Do nového života vstupuje s novou tváří i identitou, pod jménem Michael Knight. Od mecenáše Wiltona Knighta dostává zároveň špičkové vybavení, aby dále mohl bojovat proti zločinu. A mezi vší tou skvělou technikou je i sporťák K.I.T.T., který dokáže neuvěřitelné věci a dokonce i mluví. Z Michaela se stává neohrožený bojovník, který za volantem inteligentního auta brázdí silnice a mstí bezpráví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (538)

tarponko 

všechny recenze uživatele

Ja proste nemôžem dať menej ako 4*. Pretože to bol seriál môjho detstva, koľkokrát ho opakovali, toľkokrát som ho videl. Proste superauto a bájny hrdina. Samozrejme, nájazdové rampy, zrýchlené zábery alebo také hovadiny ako pišťanie gúm na púšti proste musím prehliadnuť jednak z nostalgie ktorú vo mne vyvoláva hocijaký záber z tohto seriálu a jednak z toho, že každá zápletka bola niečim výnimočná a málokedy plytká ako dnešné detektívne či kriminálne seriály... Aj v dnešnej dobe si rád pozriem nejakú tú epizódu a viac sa smejem na tých efektoch, ale stále ma to baví aj po toľký krát... ()

Zagi20 

všechny recenze uživatele

S odstupem času každému dojde jaká je to ptákovina. Všechny díly jsou úplně stejné, vždycky je tam nějaká kráska v nesnázích, kterou David pokaždé zachrání, sednou do Kita a jedou turbo rychlostí pryč. Ale v době mého mládí nebylo snad lepšího seriálu, a navíc ty ultimátní řežby se zlým Kitovým bratrem Karem. Nostalgie jako prase. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Hasselhoff vo svojich najlepšich rokoch, tak ešte Baywatch a uvidíme. Stačila prvá séria. Stopáž akurátna. Na ten vek to musel byť hit. Predsa len auto čo rozpráva sa len tak nevidi. Ale nič extra. Hodnotenie sedí aj keď nechápem čo robia epizody v červenych čislach. Zrejme z nostalgie od fanúšikov. 3* ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem to jako malej žral, hlavně díky tomu auťáku. Hajzlhóf mi nikdy nepřipadal tak charakterní a vynalézavej jako MacGyver, který běžel snad současně s tímto seriálem, možná později, ale přesto si ty dvě hvězdy z čiré nostalgie zaslouží. Ale víc už fakt asi ne :-) I když na tehdejší dobu to asi bylo něco echt... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Po sametové revoluci a zvláště pak s příchodem jiných TV kanálů, než obvyklá seriózní ČT1 a 2, se roztrhl pytel s různými prudce inteligentními americkými seriály. Národ, neznalý akce ani telenovel, nadšeně hltal každou ptákovinu. Nebyla jsem jiná, koukala jsem s rodiči na tan úžasný "Dallas", krátce jsem podlehla "Pobřežní hlídce" i "Beverly Hills 90210", nenechala si ještě v 15-ti letech uniknout kreslené "Želvy ninja" nebo "Chipa a Dalea" či "My z Kačerova". Ale jeden seriálový kult jsem vlažně nechala prosvištět kolem. Ano, Dejvid Hajzlhóf a jeho mluvící auto mě zanechali mrazivě chladnou. Ono to bude především v tom Hajzlhófovi, mně se ten chlap prostě odjakživa ekluje, vidět ho v narvaného černé kůži evokuje pohled na vypaseného slimáka. A z automobilových honiček jsem taky vyrostla poměrně brzy, takže mi "Knight Rider" neměl co nabídnout (kromě husí kůže z podívané na hlavního hrdinu). 15% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (49)

  • Hned v úvodu hází vrhač nože okolo ženy. Ač vrhne 7 nožů, je ve výsledku ve zdi zabodnutých nožů jen 6. (Amper01)
  • V epizóde 108 (Nič veľké) sa dozvieme, že Devon počas 2. svetovej vojny unikol z dvoch nemeckých koncentračných táborov. (dikop)
  • Tato epizoda je věnovaná památce Marcela Rafaela Marcelina, který zemřel, zatímco jeho otec Mario natáčel pro tento díl roli Julia. (cheyene)

Související novinky

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Hostýlek u mrtvého plavčíka

Hostýlek u mrtvého plavčíka

09.04.2006

Známý televizní seriál Pobřežní hlídka natáčený od roku 1989 do konce milénia a dočkavší se celkově 241 dílů, dalšího příbuzného seriálu Baywatch: Nights a několika televizních filmů ještě není úplně… (více)

Reklama

Reklama