Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (309)

Rousse 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že místy mi tahle parodie až příliš zaváněla trapností, ale tu naprosto přebily místa, kde jsem se svíjela v křeči. Hlody jako "ranč Růžová pudřenka", vykopávání válečné židle apod. jsou opravdu nezapomenutelné. Jde sice poznat, že výprava se řídila heslem "za málo peněz hodně muziky" a podle toho to taky vypadá, ale přehlédla jsem to. Dokonce jsem přehlédla i to, že si vzali na paškál i jeden z mých nejoblíbenějších filmů Tenkrát na Západě (i když velká většina stojí na parodii na Vinnetoua). Opravdu a upřímně si myslím, že to stojí za to. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená parodie na veškeré Mayovky a westerny (Tenkrát na západě, ...). Moc nerozumím, co Vám komu na tomto přišlo trapné, ale Váš problém, ne můj. Komedie se maximálně vyhýbá, jak je teď moderní, fekálnímu a sexistickému humoru, což u mě zvedá o 2*. V porovnání většiny "vtipů" ze Scary movie či Disaster movie a podobných trapáren jde o skvost a film o dvě až tři třídy výše. Doporučuji, opravdu. ()

Reklama

danca044 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že jsem se u filmu opravdu bavila. Některé scény byly mírně řečeno trapné, ale převládalo více zábavných scén. Nejlepší hlášky: "Když jsem byla ještě malá Dimitri" nebo "Jacquelino, neblinkej nosem.", jsou prostě nezapomenutelné. Bratr Abahachiho je nejlepší postava filmu a jenom díky němu jsem si film tak užila. Parodie moc nemusím, ale tato se docela vydařila. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ale, tak tohle bylo docela zklamání. Po televizní upoutávce a zdejších recenzích jsem očekával skvělou westernovou parodii, ovšem tvůrci nakonec zdaleka neproměnili v zisk vše, co jim zásluhou námětu připadlo v sázku. Abahachi a Ranger byli super, hlavní záporák si střihl svůj part také s velkou chutí a bylo tam několik vtípků, kterým se musím smát pokaždé, když si na ně náhodou vzpomenu. Bohužel tam ale byla místa, kdy jsem se podezřele nudil, a také pár vtipů, které se úplně minuly účinkem a nastavenou laťku srážely na mnohem nižší úroveň. Přesto ale klobouk dolů za to, že i někdo jiný než bratři Zuckerové a Mel Brooks dokáže natočit velmi příjemnou a svižnou parodii, která má sice k dokonalosti hodně daleko, ale ty světlé momenty problýskávají výrazně častěji než ty špatné. 65% ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Jako o úplný odpad se nejedná, výjimečně se i zasmějete a film má relativně slušný spád, takže kromě znechucení, alespoň nepociťujete nudu. Ale například fórky ohledně homosexuálního bratra Abahachiho jsou teda až moc....(úroveň 12ti letého dítěte? - a vy v něčem takovém hrajete či třeba režírujete???) Ačkoliv jsem o filmu nevěděl zhola nic, bylo mi jasné, že takhle přehnaně nevkusný a trapný humor nemůže snad ani pocházet z USA. Ano, další potvrzení mého nevalného názoru o německé kinematografii... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • V době premiéry filmu na TV Pro7 padl divácký rekord ve sledovanosti. Film sledovalo 12,2 milionu diváků, což bylo 32 % sledujících. (dinamit_1)
  • Když Abahachi (Michael Herbig) ukazuje Rangerovi (Christian Tramitz) fotografii svého otce, ukazuje Pierra Brice, který ztvárnil Vinnetoua ve stejnojmenné filmové sérii. Abahachi povídá Rangerovi, že jeho otec uměl velmi dobře mluvit francouzsky, ale nikdo neví, proč. Pierre Brice je Francouz. (dinamit_1)

Reklama

Reklama