Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (309)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Každý "Vinnetou" skýtá pro natočení parodie nepřeberné množství úžasného materiálu. Kdyby se takový film jak se patří vyvedl, byla by z něho na 100% komedie roku, ne-li desetiletí. "Manitouova bota" však takovým filmem není. Jedním slovem: Nevyužité. Nicméně růžovoučký Vinetač na ranči Pudřenka nemá chybu.;-) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, tak když se celkově podíváme na německou kinematografii: trapné romantické filmy, trapné kriminálky, trapné filmy pro teenagery. Avšak naštěstí jsou tu i Mayovky, "Good bye Lenin" a tato zdařilá parodie. Byly tu samozřejmě i některé trošku trapnější momenty, ale po většinu filmu jsem se musel smát, anebo alespoň pousmívat. Není to parodie jen na Vinnetoua, ale i na ostatní westerny. Je tu spousta svérázných postaviček, ale nezapomenu na zločince Santa Mariu. Hodnotím 4* a těm, kteří již úplně zanevřeli na německou kinematografii, nemůžu jinak než doporučit. ()

Reklama

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem se bál si to pustit, ale protože mám parodie opravdu, opravdu rád, překonal jsem se - a dobře jsem udělal. Typicky německy koprní herci do tohohle sednou jak prdel na hrnec, pravda, většina gagů s Šošonama mi přišla naprosto nevtipná (snad až na natírání teepee:), ale Abahači (skvěle dabovanej Petrem Rychlým) a hlavně padouch Santa Maria a jeho ujetí poskoci to bravurně vynahradili. Super perforator song nelze nezmínit, stejně jako vynikající kopírování (dnes už starého) humoru Připoutejte se, prosím! nebo Bláznivé střely ("Nechceme nikam jet, jsme unavení!" "Kdo to řekl?" "John, John!" "Tak ty jsi unavený, Johne... Dobře, Johne, šup do postele a ostatní na sedla! A jak se říká?" "Dobrou noc, Johne!":) 65% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na Germánský komedie jsem si nikdy moc nepotrpěl, ale tahle parodie (nejen na Mayovky) se fakt povedla. Ústřední dvojice dobře zparodovala pokrevní bratry a záporák Santa Maria je totální king až jsem mu přál aby vykydlil všechny hrdiny i svoji bandu a fouknul s pokladem. Jinak do půlky to je na plnej počet kadence vtipů vražedná a i když sem tam je nějakej uhozenej, tak ho vzápětí jinej ultimátní přebije. Jenom ke konci už to trochu ztrácí dech, ale délka je naštěstí velmi přijatelná takže tak. My mít velký zájem o váš drsný kůň!!! 80% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Říkáte si, že už máte dost těch chalanů, děvčat, nebo tak, který to chtěj pořád, pořádně, popořadě či furt? Německá kinematografie asi nikdy nebyla nic moc, ale tuhle parodii můžu doporučit. Není to parodie na jeden film, ale na vícero a nejlepší je IMHO ta na Tenkrát na Západě. Film má vtip, spád, obstojný děj, nadprůměrnou výpravu a několik vtípků má opravdu hodně, ale hodně dobrou pointu. Fekálních fórů je ve snímku kupodivu jen velmi malé zastoupení. Ovšem pokud vám filmové mayovky nic neříkají, odečtěte si...víte co? Odečtěte si, kolik chcete ;-) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Michael Herbig financoval film ze svého. [Zdroj: časopis Cinema 8/2018] (ČSFD)
  • Kůň "Jacqueline" je ve skutečnosti hřebec. (dinamit_1)

Reklama

Reklama