Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává v koloniální Indii, kdy britský důstojník a jeho žena násilně vezmou do péče kmenovou dívku z komunity Gond a je na místním kmenovém hrdinovi Bhimovi (N.T. Rama Rao Jr.), aby zachránil dítě. Spolu s několika dalšími členy své komunity míří do Dillí, kde je mladá dívka držena v zajetí. Mezitím Ram, statečný britský policista, dostane za úkol najít Bhima a jeho muže a zatknout je. Ram a Bheem se stanou blízkými přáteli, když se v Dillí střetnou. Co se stane, když poznají své skutečné úmysly? (jorgus)

(více)

Recenze (130)

JFL 

všechny recenze uživatele

Zatímco v české kotlince zkoušel úspěch Jákl s přenošeným Žižkou (kterého by nejspíš sám dnes natočil úplně jinak než jako kopírku devadesátkového "Statečné srdce"), indický hitmaker S.S. Rajamouli ukázal, jak se dají pro masy nového tisíciletí aktualizovat národní gerojové. Po vzoru komiksových crossoverů tu dvě historické postavy přetvořil do fikčních nabušenců v hyper-bombastické bromance, kde těžkotonážní soapoperové melodrama prokládají spektakulární akční scény realizované s nespoutanou kreativitou a zhůvěřilou ambiciózností odpoutanou od okovů nudné realističnosti. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ako ja strašne nemám rád prehnané, predimenzované a extrémne vizuálne akčné efekty, ktorými bol tento film priam presýtený! Scenár tohto filmu je skvelý - celkovo príbeh má veľmi dobrý koncept, aj kompozíciu, a epická línia aj so všetkými tými odbočkami a retrospektívami má 5-hviezdičkový potenciál. ALE to prehnané tlačenie na pílu s mnohými extrémami (či už vo vizuálnej alebo dramatickej rovine), to mi naozaj pomerne výrazne pokazilo celkový dojem z filmu. Sem tam dokonca kus nelogiky (spoločná návšteva Bhima a Rama na britskom dvore), sem tam vytesnenie niektorých postáv z príbehu (napr. Jenny), a pod. - to tiež pôsobilo trochu dosť rušivo. Veľká škoda, lebo epicky to malo obrovský potenciál. Mimochodom, vždy žasnem, ako zvyknú Indovia zobrazovať Britských kolonizátorov - ako totálnych hlupákov :( 3* ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Bollywoodská Skrytá identita z dob občanské války, která dokázala nemožné. Podlehnout přepálené heroičnosti a mytologické reprezentaci světa i jeho lidových hrdinů nikdy nebylo tak snadné a po řemeslné stránce je to u srdce plesající kulervoucí nálož. Pokud trochu znáte tradice indické kinematografie a navrch oceníte dějové aranžmá v duchu hollywoodských velkofilmů, RRR vás nadchne. Úplný závěr už mi přišel až moc efektní a povrchní, zbytek nonstop kreativní, žánrově štědrý a energický film o nezdolnosti ducha a jednoho utlačovaného národa. Nedivím se, že z toho byli Spielberg i Cameron tak odvaření. 90 % ()

vendysek 

všechny recenze uživatele

Jediný akční film, který v životě potřebujete vidět! Ovšem když snesete bollywoodskou nadsázku a styl, kde se extrémní naivita střídá s extrémní brutalitou a kde se o podkres stará explikační zpěv chóru. Pak je to po všech stránkách opojný audiovizuální zážitek a šílená zábava. A navíc ten film o něčem je. Musí být svátek vidět ho v kině. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Nedá se svítit, tady by dostal nakopáno i John Wick, Dutch i s Loganem - nebo si dosaďte libovolného tvrďáka. RRR je fakt úlet který nemá obdoby v západní kultuře, bizár, který vyvrcholí tak šestkrát, zazpívá, zatančí, vypálí sítnice vkusu i nevkusu, film kde se hrdinové v závěru doslova spojí nejenom proti hlavnímu bossovi, mlátí zaporáky motorkami, háží kolem lvy a tygry, zpomalovačky, chlapská telepatie a nepřekonatelná sílá přátelství... Cringe, epic, cheesy. Můžu tady vlastně vypsat všechna adjektiva a nebudu daleko od pravdy. Ale také jsem to musel vidět tak na osmkrát, a vždy si důkladně pročistit oči a nechat mé smysly pořádně, ale opravdu pořádně, odpočinout. 65 % ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu RRR byl původně jen názvem pracovním a písmena R mají odkazovat na jméno režiséra a hlavních hvězd  – S.S. Rajamouli, Ram Charan a Rama Rao Jr. Ovšem fanouškům se líbil natolik, že se producenti rozhodli jej zachovat a název se poté přizpůsoboval tak, aby zapadl do RRR, a to i přesto, že název má poté rozdílný překlad (Rise, Roal, Revolt v hindštině, Raudraṁ Raṇaṁ Rudhiraṁ v telužštině, Rattam Raṇam Rauttiram v tamilštině, Raudra Raṇa Rudhira v kannadštině a Rudhiram Raṇam Raudhram v malajámštině). (marrjaana)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

Reklama

Reklama