Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec se svým synem a dcerou se dostávají do tábora Arawak, kde si chtějí užít klidnou plavbu lodí po jezeře. Jejich bezstarostné chvíle končí ve chvíly, když se jejich loď srazí s motorovým člunem, což má za následek tragickou událost - smrt jejich otce. O několik let později se na toto místo vrací další návštěvníci, ale jejich příjezdem se zde rozpoutá krvavé peklo. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Zayl 

všechny recenze uživatele

Sleepaway camp je klasickým zástupcem kempového slasheru, který si jednoznačně bere inspiraci ze známějšího 'FRIDAY THE 13TH'. Vrah zde v žádném případě nedosahuje kvalit Jasona (to nikdo :-) ), ale i tak jsou vraždy efektní, nápadité a oběti neumírají během pár sekund. S hereckými výkony to je sice na čtýru, ale to už je v tomhle subžánru celkem standard. Menší výtku bych našel v celkem pozitivním duchu, takže o navozování strachu tady nejde mluvit, přesto jde podle mě o příjemnou vyvražďovačku a hlavně závěrečná scéna se musí vidět. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Buďto jde o vážně míněný avšak nechtěně praštěný film nějakého duševně lehce nemocného a sexuálně mírně ujetého takyumělce a nebo rafinovaně obskurní snímek, který má u diváků navodit jakousi zmatenou kontroverzi. Remake bych určitě svěřil Davidu Lynchovi a nechal mu absolutní svobodu. Škoda, že by to odmítl. Pokud tomu dáte šanci, připravte se, že většinu času se budete nudit a v těch zajímavějších momentech kroutit hlavou a přemýšlet, jestli se vám to jen nezdá. Vypadá to ale, že americká kritika se nad tímto edwoodovským slasherem vcelku rozplývala. A co vím, tak tamním divákům se Sleepaway Camp taky dost líbil. Dávám tři hvězdičky za divnost a možná se na to někdy zkusím ještě jednou podívat. (Původní Pátek třináctého je proti tomuhle ovšem skutečně mimořádně svěží veledílo.) ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Bohužel, naprosto nezáživný a ubíjející slasher, který je navíc pěkně mizerně zpracovaný. Scénář a herecké výkony je škoda slov hodnotit, protože jsou děsivou ukázkou toho, jak by to nemělo vypadat. Shovívavý nebudu protože v první polovině osmdesátek se dají najít o dost zábavnější horůrky. Zde navíc první hodinu se opravdu nic moc neděje, krom "minimalistického" řádění vrahouna, které se spíš rozjede později. A ještě k tomu veškeré mordovačky probíhají v drtivé většině mimo kameru a vlastně jich tam tolik není. Na Sleepaway Camp je nejvíc opěvované "šokující" finále, které sice nic nevysvětluje, ale může překvapit. Zas tak kulervoucí mi ani nepřišlo, aby bylo nutné celý film přetrpět a počkat si na něj. To už rovnou "vyjůtubujte" pětiminutový souhr. Ztráta času. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Na film se musím dívat z jiného úhlu a nemohu ho hodnotit stejně jako filmy z roku 2008. Přece jen rozdíl 25 let je tu znát, ale...... rozhodně jsem se u filmu nenudil. Tábor byl opravdu hnusný, taky jsem byl na podobném pionýrském táboře, taky se tam děly věci, takže mi během sledování filmu naskakovala husí kůže.... V Sleepaway Campu byla šikana kam jen dohlédneš, hnusní spolubydlíci, závistiví rádoby kamarádi, pedofilní kuchař...... prostě děs! A být s Angelou na pokoji, rozbil bych ji hubu! Mimochodem na táboře jsme měli taky takového Angeláka. Taky jen seděl a čuměl, nemluvil, kam jsi ho postavil, tam stál, bál se cokoliv dotknout.... nakonec skočil přes zavřené okno. A odvezli ho na psychiatrii... Takže tento film může být klidně realitou..... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Já vím, že to je způsobeno i tím, že jsem měl na film tu správnou náladu, ale mě bavila jeho poetika, bavila mě jeho atmosféra, a nakonec i ten finální twist, který jsem bohužel znal dopředu, což mě trochu mrzelo. Ale to má člověk z toho, že kouká na dokumenty o slasherech. „Sleepaway Camp“ mi ale přišel jako dobrý slasher, a i když není tak explicitní, je nápaditý. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Dievča na vodných lyžiach v úvode sem-tam mizne, aby sa potom opäť objavilo. (beso74)

Reklama

Reklama