Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká bláznivá komedie připomínající pohádku o hloupém Honzovi, který všechny zlé přechytračil a získal všechno, co takovým hrdinům přináleží.  Honza se tu ovšem jmenuje Vít Dolejší, všeobecně přezdívaný Vitoušek. V podzemí Národního divadla hlídá stav spodních vod a když dostane padáka, protože divadlo připadne jeptiškám, nezbývá hrdinovi než zdědit po dědečkovi z Ameriky karlovarský hotel Richmond a pět milionů dolarů, vázaných na jeho rychlou rekonstrukci. V tom okamžiku se ovšem hrdina ocitá v síti intrik zbohatlého veksláka zvaného Boss, ředitele hotelu a bývalého estébáka Křiváčka a vychytralého advokáta Wágnera. Ve hře jsou však nejen velké peníze, ale také půvab notorické hráčky Alice, do níž se Vitoušek zamiluje a pak všem ukáže, že vůbec není takový blbec jak si všichni mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (252)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pán Vít Olmer je mimoriadne slabý režisér, ktorý však mal vždy prehnane veľké ambície. Na svojom konte má také nepodarky ako napríklad: "Nahota na prodej", dva diely "Playgirls", "Waterloo po česku", "Bony a klid 2" či príšerný televízny seriál "Policajti z předměstí". V roku 1994 sa mu podarilo natočiť tiež poriadnu blbosť. Nezábavná komédia "Jěště větší blbec, než jsme doufali" v hlavnej úlohe so zúfalo trapným Ľuďkom Sobotom bola ešte väčšia filmová katastrofa ako som očakával. * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velký návrat českého roztržitého blondýna se až tak nekonal. Sobota se pokusil po letech svojí hlavní rolí navázat na své úspěchy spojené s Jáchymem. A tak tady máme podobně naivního a bezelstného Vitouška, co naletí úplně každému a za všech okolností. Zděděný hotel po dědečkovi z Ameriky rozpoutá zvýšený zájem o jeho osobu z řad podvodníků a šejdířů. A tak nás čeká typická porevoluční komedie, kdy Vít Olmer jako režisér se urve z řetězu a užívá si nabyté svobody plnými doušky. Projeví se to nacpáním přemíry nejrůznějších gagů valné i nevalné kvality. Sobota a spol. prakticky nedělají nic jiného než přehrávají a to záměrně nebo jen v domnění, že budou tak vtipnější a zábavnější. Klidně se to dá po dvaceti minutách vypnout, ale zase se připravíte o příval humoru, který z našich filmů, s postupem doby a nových možností, zcela vymizel. A to jsou některé soudobé české počiny oproti tomuhle nudné a bez nápadu. Pohoršovat se nad tímto filmem nemá smysl. Dal jsem mu šanci a věděl jsem do čeho jdu. 50% ()

Reklama

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Filmu nechybi velice levny humor,ktery neni podle meho gusta.Take muzeme videt honicku aut v podani mercedesa a skodovky stovky.Nekolik polonahych prostitutek a dve opravdove vse zerouci kozy.Samozrejme take znovu zrozeneho z ameriky,z emigrace navrativsiho se Jaru Kohouta.Pana Vaclava Sloupa jakozto ruskeho mafiana s jeho "Panimaju".Za tu snahu delat humor a bavit lidi a za zarazeni pana Skopecka s panem Potmesilem (i kdyz ten se objevi ve filmu velice kratce) davam hvezdy dve. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Mám-li film hodnotit z hlediska dalšího vývoje české kinematografie, tak to byla ještě dost povedená taškařice, pokažená tím, že Vitoušek se choval nejdřív jako blbec, pak najednou prozřel, aby se ukázalo, že skutečně tím hlupákem je. Když byl film poprvé anotován před svojí premiérou, tak jsem si říkal, že ten Sobota hraje takového antihrdinu, jakým jsem byl v tehdejší pohnuté době já - prostě v kapitalismu neupotřebitelný, chybující a zásadně nechápající, jak to ve světě "byznysu" chodí. Bohužel, sice to je trošku s nadsázkou, ale mnohdy to tak během toho čtvrtstoletí u nás chodilo a chodí, podnikatelské mafie jsme se nezbavili a Vitouškové to vždycky zorají a ještě se ostatním zdá, že mají v hlavě polámané kolečko. Nakonec z toho bylo něco jiného, než jsem čekal, ale výkony herců byly dobré, škoda, že to celkově bylo nesourodé a trapné bylo použití navrátilce z emigrace Kohouta. Ve chvíli, kdy se začaly majetnické dohady, byl jsem vedle, neboť co se týká obchodnických machinací, jsem s odpuštěním taky ....... ()

ghatos odpad!

všechny recenze uživatele

Infantilní, infantilní, infantilní...těžko hledat slova. Je to taková zdegenerovaná verze Dědictví aneb Kurvahošigutentag. V tehdejší době byly restituce a dědictví aktuální. Velmi nešťastně se to odrazilo v této katastrofě. Jsem šokován čemu se propůjčil Tomáš Töpfer, Jan Kraus a další. Nejvíc otřesný je Luděk Sobota - hrozná karikatura a idiot. Ivan Mládek nakonec byl nejlepší (a to nemyslím ironicky). ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • V závěru filmu, kdy doktor Wágner (Tomáš Töpfer) dává v nemocnici květiny do vázy, se v pravém horním rohu objeví mikrofon. (slatkac)
  • Vůz, se kterým jezdí ve filmu Alan, strážce Alice (Simona Chytrová), je Škoda Favorit v edici Blackline z roku 1993/94. (Radza130)

Reklama

Reklama