Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká bláznivá komedie připomínající pohádku o hloupém Honzovi, který všechny zlé přechytračil a získal všechno, co takovým hrdinům přináleží.  Honza se tu ovšem jmenuje Vít Dolejší, všeobecně přezdívaný Vitoušek. V podzemí Národního divadla hlídá stav spodních vod a když dostane padáka, protože divadlo připadne jeptiškám, nezbývá hrdinovi než zdědit po dědečkovi z Ameriky karlovarský hotel Richmond a pět milionů dolarů, vázaných na jeho rychlou rekonstrukci. V tom okamžiku se ovšem hrdina ocitá v síti intrik zbohatlého veksláka zvaného Boss, ředitele hotelu a bývalého estébáka Křiváčka a vychytralého advokáta Wágnera. Ve hře jsou však nejen velké peníze, ale také půvab notorické hráčky Alice, do níž se Vitoušek zamiluje a pak všem ukáže, že vůbec není takový blbec jak si všichni mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (251)

majky19 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně to není žádný filmový zázrak, ale myslím si, že režisér Vít Olmer natočil po sametovém převratu i daleko horší snímky,mezi nimiž jmenujme kupříkladu Play Girls 1, 2, Waterloo po česku nebo bohužel ne příliš povedené pokračování kultovního snímku Bony a klid. V každém případě se i v tomto filmu sem tam nějaký povedený vtipný moment objeví, a mě zejména bavily scény, v nichž se Sobota potkal s Romanem Skamenem, což byly jedny z těch kladnějších momentů tohoto filmu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přesnej příklad filmu, kterej je tak strašně blbej, až je neorázně vtipnej. Standardně bych dal odpad, ale právě proto, že Vít Olmer je buď totální filmařskej amatér nebo bůh parodie, nemůžu dát jinak, než dvě hvězdičky. Strašně jsem se nasmál a Luděk Sobota zde vytvořil vrcholnou postavu toho, co normálně hraje. Třeba ale nutno dodat, že scéna s Mládkem v pivovaře byla vysloveně dobrá. ()

Reklama

quixote 

všechny recenze uživatele

Souhlas s Opshou! Při sledování tohoto dílka po 16 letech měním názor - zas taková hrůza to není a dnes to působí i ve své nadsázce "dokumentárně". Bizarní komedie z bizarní doby přechodu ke kapitalismu. Některé vtípky jsou hodně trapné, ale najde se i několik docela dobrých. Později jsme se dočkali i mnohem větších hrůz (Kameňáky, Trhala fialky dynamitem, Veni vidi vici...), díky čemuž přidávám Blbci hvězdičku. Sobota hraje Sobotu, jako vždycky. Škoda, že nezkusil jiné polohy, po "Okresním přeboru" jsme se opět přesvědčili, že je to kvalitní herec, pokud má dobrou roli! ()

waits 

všechny recenze uživatele

To je prostě smutně nepovedený film. Sobota, který si sám psal scéníř musel být přitom ohlasem zklamán, vždyt je tam to, na co vždycky chodili lidi, včetně sentencí typu "Pindoure, asi jsem ti šlápnul zespodu rukou na nohu" a herců-tutovek, kterým se lidé smějí (Skamene nebo Přeučil). Celé je to ovšem zoufale nedotažené a přímo pekelná je Olmerova režie, kterého opustily profesní síly současně s nástupem devadesátcýh let. Příkladně záběry na Chytrovou, která hraje automaty a půjčuje si na hru od barmana Soboty - lépe by to natočil i úplný amatér na videokameru. Ve filmu si zahrál i Jára Kohout, který měl za sebou poměrně dobrodružný život (za protektorátu krátce vězněn i přes inzerování ve vlajce a hraní v prorežimích rozhlasových skečích, emigrace, účinkování v RFE v Mnichově a New Yorku). ()

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

Sobota je ešte väčší neherec ako sme dúfali a bije to do očí až to bolí, ale je to nezameniteľné neherectvo. Nikto iný by tak nezahral popleteného a jednoduchého dobráka čo zdedil hotelík vo Varoch. Hlavou mi vŕta len jedno. Kde vzali po celú dobu filmu také upršané, tmavé a depresívne počasie. Hrubo to uberá filmu na veselosti. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Na konci filmu Alice (Simona Chytrová) odlétá do Paříže letadlem Delta Airlines, na sedačkách jsou však loga ČSA. (kiv)

Reklama

Reklama