Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká bláznivá komedie připomínající pohádku o hloupém Honzovi, který všechny zlé přechytračil a získal všechno, co takovým hrdinům přináleží.  Honza se tu ovšem jmenuje Vít Dolejší, všeobecně přezdívaný Vitoušek. V podzemí Národního divadla hlídá stav spodních vod a když dostane padáka, protože divadlo připadne jeptiškám, nezbývá hrdinovi než zdědit po dědečkovi z Ameriky karlovarský hotel Richmond a pět milionů dolarů, vázaných na jeho rychlou rekonstrukci. V tom okamžiku se ovšem hrdina ocitá v síti intrik zbohatlého veksláka zvaného Boss, ředitele hotelu a bývalého estébáka Křiváčka a vychytralého advokáta Wágnera. Ve hře jsou však nejen velké peníze, ale také půvab notorické hráčky Alice, do níž se Vitoušek zamiluje a pak všem ukáže, že vůbec není takový blbec jak si všichni mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (253)

Alden_Larson odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě větší blbost, než jsem čekal. Já tak nesnáším filmy, kde většina děje a humoru závisí na tom, že protagonista je hlupák, je to líné a málokdy vtipné. Herecké výkony byly špatné, hlavně Luděk Sobota byl v této roli otřesný. Film vypadá hrozně a hudba byla hrozně zapomenutelná. 0/10 ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„Ještě větších blbců, než jsme doufali“ má Luděk Sobota ve filmografii víc, než jakýchkoliv dalších postav a v pointě si na podobných hloupých Honzech udělal kariéru. Ale spojení rok 1994, Luděk Sobota, Vít Olmer….to zkrátka nemohlo dopadnout vyloženě dobře. Do toho ještě boss Roman Skamene, slizák Jan Přeučil….kurňa, když to vezmu kolem a kolem, tak z toho ještě pražský komik vybruslil celkem se ctí. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

To je prostě smutně nepovedený film. Sobota, který si sám psal scéníř musel být přitom ohlasem zklamán, vždyt je tam to, na co vždycky chodili lidi, včetně sentencí typu "Pindoure, asi jsem ti šlápnul zespodu rukou na nohu" a herců-tutovek, kterým se lidé smějí (Skamene nebo Přeučil). Celé je to ovšem zoufale nedotažené a přímo pekelná je Olmerova režie, kterého opustily profesní síly současně s nástupem devadesátcýh let. Příkladně záběry na Chytrovou, která hraje automaty a půjčuje si na hru od barmana Soboty - lépe by to natočil i úplný amatér na videokameru. Ve filmu si zahrál i Jára Kohout, který měl za sebou poměrně dobrodružný život (za protektorátu krátce vězněn i přes inzerování ve vlajce a hraní v prorežimích rozhlasových skečích, emigrace, účinkování v RFE v Mnichově a New Yorku). ()

Cisarpan 

všechny recenze uživatele

Název tohoto filmu zdá se přesně vystihuje obyvatele této stránky. Absolutně nechápu, co se komu na tom nezdá. Vyborní herci, v čele s nepřekonatelným panem Sobotou (nejlepší čs.herec posledních 40 let) výnikající pan Skamene a břitký humor. V pohodě film a v posledních x letech jedn adobrá komedie...Jen to asi je mainstream, takže je to nepopulární co....haha ()

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

Sobota je ešte väčší neherec ako sme dúfali a bije to do očí až to bolí, ale je to nezameniteľné neherectvo. Nikto iný by tak nezahral popleteného a jednoduchého dobráka čo zdedil hotelík vo Varoch. Hlavou mi vŕta len jedno. Kde vzali po celú dobu filmu také upršané, tmavé a depresívne počasie. Hrubo to uberá filmu na veselosti. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Točilo se Liblicích, Svatém Janu nad Skal, Ruzyni, Doksech a Karlových Varech. (M.B)

Reklama

Reklama