Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká bláznivá komedie připomínající pohádku o hloupém Honzovi, který všechny zlé přechytračil a získal všechno, co takovým hrdinům přináleží.  Honza se tu ovšem jmenuje Vít Dolejší, všeobecně přezdívaný Vitoušek. V podzemí Národního divadla hlídá stav spodních vod a když dostane padáka, protože divadlo připadne jeptiškám, nezbývá hrdinovi než zdědit po dědečkovi z Ameriky karlovarský hotel Richmond a pět milionů dolarů, vázaných na jeho rychlou rekonstrukci. V tom okamžiku se ovšem hrdina ocitá v síti intrik zbohatlého veksláka zvaného Boss, ředitele hotelu a bývalého estébáka Křiváčka a vychytralého advokáta Wágnera. Ve hře jsou však nejen velké peníze, ale také půvab notorické hráčky Alice, do níž se Vitoušek zamiluje a pak všem ukáže, že vůbec není takový blbec jak si všichni mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (253)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přesnej příklad filmu, kterej je tak strašně blbej, až je neorázně vtipnej. Standardně bych dal odpad, ale právě proto, že Vít Olmer je buď totální filmařskej amatér nebo bůh parodie, nemůžu dát jinak, než dvě hvězdičky. Strašně jsem se nasmál a Luděk Sobota zde vytvořil vrcholnou postavu toho, co normálně hraje. Třeba ale nutno dodat, že scéna s Mládkem v pivovaře byla vysloveně dobrá. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Filmu nechybi velice levny humor,ktery neni podle meho gusta.Take muzeme videt honicku aut v podani mercedesa a skodovky stovky.Nekolik polonahych prostitutek a dve opravdove vse zerouci kozy.Samozrejme take znovu zrozeneho z ameriky,z emigrace navrativsiho se Jaru Kohouta.Pana Vaclava Sloupa jakozto ruskeho mafiana s jeho "Panimaju".Za tu snahu delat humor a bavit lidi a za zarazeni pana Skopecka s panem Potmesilem (i kdyz ten se objevi ve filmu velice kratce) davam hvezdy dve. ()

Reklama

Iroquaise odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud si nějaký film zaslouží hodnocení Odpad!, pak je tohle asi nejžhavější kadidát. Film nepůsobí zhola ničím, maximálně může fungovat jako svědek doby.Je rozpadlý do série nesouvislých epizod, absolutně postrádá jakýkoliv humor, chybí tu dramatické pointování jednotlivých scén, herecké výkony jsou otřesné. Přestože starší české filmy s Luďkem Sobotou mám celkem rád ( Jýchyme, hoď ho do storje patří mezi tuzemskou komediální špičku), postava, kterou zde vytvořil je nejen zhola nezábavná, ale místy totálně nesnesitelná.Jako zlatý hřeb do rakve bezpochyby funguje scéna soulože ve stísněné kanceláři...Jeden z nejhorších českých filmů vůbec. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Některé pasáže ve filmu nepůsobí trapně. Pa Sobota sice hrál v mnohem lepších komediích, ale tato také není tak špatná. Bohužel někteří lidé se podívají napřed na hodnocení na CSFD a hned je to odradí od zhlédnutí. To je chyba. Tento film by si zasloužil určitou pochvalu, která by mu dodala větší sebevědomí. Někteří herci zde předvedli sice strašný výkon, ale je tu i hrstka lepších a tím pádem snímek nepatří do "odpadních vod". ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Souhlas s Opshou! Při sledování tohoto dílka po 16 letech měním názor - zas taková hrůza to není a dnes to působí i ve své nadsázce "dokumentárně". Bizarní komedie z bizarní doby přechodu ke kapitalismu. Některé vtípky jsou hodně trapné, ale najde se i několik docela dobrých. Později jsme se dočkali i mnohem větších hrůz (Kameňáky, Trhala fialky dynamitem, Veni vidi vici...), díky čemuž přidávám Blbci hvězdičku. Sobota hraje Sobotu, jako vždycky. Škoda, že nezkusil jiné polohy, po "Okresním přeboru" jsme se opět přesvědčili, že je to kvalitní herec, pokud má dobrou roli! ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Vůz, se kterým jezdí ve filmu Alan, strážce Alice (Simona Chytrová), je Škoda Favorit v edici Blackline z roku 1993/94. (Radza130)

Reklama

Reklama