Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká bláznivá komedie připomínající pohádku o hloupém Honzovi, který všechny zlé přechytračil a získal všechno, co takovým hrdinům přináleží.  Honza se tu ovšem jmenuje Vít Dolejší, všeobecně přezdívaný Vitoušek. V podzemí Národního divadla hlídá stav spodních vod a když dostane padáka, protože divadlo připadne jeptiškám, nezbývá hrdinovi než zdědit po dědečkovi z Ameriky karlovarský hotel Richmond a pět milionů dolarů, vázaných na jeho rychlou rekonstrukci. V tom okamžiku se ovšem hrdina ocitá v síti intrik zbohatlého veksláka zvaného Boss, ředitele hotelu a bývalého estébáka Křiváčka a vychytralého advokáta Wágnera. Ve hře jsou však nejen velké peníze, ale také půvab notorické hráčky Alice, do níž se Vitoušek zamiluje a pak všem ukáže, že vůbec není takový blbec jak si všichni mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (252)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Sobota a Skamene nejsou vůbec vtipní. Ani zvlášť, ani spolu. A bohužel na nich stojí tento film. V devadesátých letech Vít Olmer klesl na dno. Myslím ale, že kdyby v hlavní roli nebyl Sobota, film by nebyl tak špatný, protože scénář se mi zdál poměrně zajímavý. Popravdě, program v televizi je tak špatný, že při repríze se stejně dívám a film mi přijde s odstupem času čím dál zajímavější. Odraz té doby ve filmu už trošku zavání vzpomínkami. Potěšila rolička Ivana Mládka, postava dědečka z Ameriky potěšila trochu méně, i díky její angličtině. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální pomník 90. letům, kdy tvůrci zkoušeli, kam až je možné v totálním amatérismu a snaze v rychlosti stvořit nějakou restituční komedii zajít. Jenže co čert nechtěl, ač je tento film přehlídkou snad všeho, co se tehdy dalo udělat špatně a co tehdy všichni opravdu špatně dělali (bordely, zlý podnikatel s fárem, ždímání potenciálu komika z minulých dekád, předstírání honosnosti v ošoupaných exteriérech i interiérech), výsledkem je naprosto fascinující dadaistické dílo, u něhož se tlemím od začátku do konce (dobrým vtipům, ale ještě víc těm špatným) a jemuž nasazuje korunu naprosto geniální erotická scéna s Janem Přeučilem. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Některé pasáže ve filmu nepůsobí trapně. Pa Sobota sice hrál v mnohem lepších komediích, ale tato také není tak špatná. Bohužel někteří lidé se podívají napřed na hodnocení na CSFD a hned je to odradí od zhlédnutí. To je chyba. Tento film by si zasloužil určitou pochvalu, která by mu dodala větší sebevědomí. Někteří herci zde předvedli sice strašný výkon, ale je tu i hrstka lepších a tím pádem snímek nepatří do "odpadních vod". ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Pro mě tohle na odpad neni. Několik vtípků ve filmu se docela povedlo, i když teda na každej povedenej vtip připadá tak 5 naprosto trapnejch. Ale oproti těm všemožnejm odpadům od Trošky je tohle pomalu na oskara... A nejvíc se mi líbila ta Mládkova historka o tom, jak zaměstnanci v pivovaru označujou prázdný sudy. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem sbírala odvahu podívat se na tenhle kousek. Dneska jsem byla dostatečně vláčná, abych nechala film plnout, spíš tak nějak do podkresu. Když se podívám na scénář, hned mě odradila tři jména. Jak je moc lidí pohromadě,je nebezpečí nesoudržnosti. A ta také provází celý film. Ale přesto se najdou i hezké momenty. Líbila se mi postava Simony Chytrové. Je to herečka s chladnou krásou uvnitř, není komická ani dramatická, ale některé polohy jí sedí. Pokud dostane roli na tělo, je dobrá. Vít Olmer se mi odjakživa líbil víc před kamerou než za kamerou, tenhle kus to jenom povrzuje. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Vůz, se kterým jezdí ve filmu Alan, strážce Alice (Simona Chytrová), je Škoda Favorit v edici Blackline z roku 1993/94. (Radza130)

Reklama

Reklama