Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká bláznivá komedie připomínající pohádku o hloupém Honzovi, který všechny zlé přechytračil a získal všechno, co takovým hrdinům přináleží.  Honza se tu ovšem jmenuje Vít Dolejší, všeobecně přezdívaný Vitoušek. V podzemí Národního divadla hlídá stav spodních vod a když dostane padáka, protože divadlo připadne jeptiškám, nezbývá hrdinovi než zdědit po dědečkovi z Ameriky karlovarský hotel Richmond a pět milionů dolarů, vázaných na jeho rychlou rekonstrukci. V tom okamžiku se ovšem hrdina ocitá v síti intrik zbohatlého veksláka zvaného Boss, ředitele hotelu a bývalého estébáka Křiváčka a vychytralého advokáta Wágnera. Ve hře jsou však nejen velké peníze, ale také půvab notorické hráčky Alice, do níž se Vitoušek zamiluje a pak všem ukáže, že vůbec není takový blbec jak si všichni mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (252)

skaann 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděla i horší filmy, v tomhle se alespoň pořád něco děje a má jasně daný děj, to se vám u všech filmů nestane. Od tohoto filmu jsem vůbec nic nečekala, takže mě ani nemohl sklamat. Navíc obsahuje pár docela povedených hlášek a je dobrou ukázkou některých lidských vlastností a kam až jsou lidé schopni zajít kvůli penězům a majetku. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Jára Kohout to vyjádřil přesně."Fuck off!". Vitouškovu přirozenost a naivitu lze aplikovat na celý národ, který se již čtvrtým rokem nestačí divit, jak může vypadat kapitalismus v praxi. Olmer tak nějak nastiňuje pojmy jako tunelování, či obohacování se na nároku druhého, nicméně primitivní humor a sexismus je mu přednější. "Oh shit!" "Né dědo...ona nešije". ()

Reklama

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Laciné, nablblé, místy přisprostlé, prostě ztracené peníze i čas. Důkazem budiž kromě vlastního obsahu i Plyšový Lev. Z dnešního pohledu už ovšem záležitost hodná vidění, zajímavá i historicky coby klasický příklad "nové české restituční komedie za soukromé peníze" (a tvůrčí smrti Víta Olmera). Proto nula bodov;) ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně to není žádný filmový zázrak, ale myslím si, že režisér Vít Olmer natočil po sametovém převratu i daleko horší snímky,mezi nimiž jmenujme kupříkladu Play Girls 1, 2, Waterloo po česku nebo bohužel ne příliš povedené pokračování kultovního snímku Bony a klid. V každém případě se i v tomto filmu sem tam nějaký povedený vtipný moment objeví, a mě zejména bavily scény, v nichž se Sobota potkal s Romanem Skamenem, což byly jedny z těch kladnějších momentů tohoto filmu. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem sbírala odvahu podívat se na tenhle kousek. Dneska jsem byla dostatečně vláčná, abych nechala film plnout, spíš tak nějak do podkresu. Když se podívám na scénář, hned mě odradila tři jména. Jak je moc lidí pohromadě,je nebezpečí nesoudržnosti. A ta také provází celý film. Ale přesto se najdou i hezké momenty. Líbila se mi postava Simony Chytrové. Je to herečka s chladnou krásou uvnitř, není komická ani dramatická, ale některé polohy jí sedí. Pokud dostane roli na tělo, je dobrá. Vít Olmer se mi odjakživa líbil víc před kamerou než za kamerou, tenhle kus to jenom povrzuje. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • V závěru filmu, kdy doktor Wágner (Tomáš Töpfer) dává v nemocnici květiny do vázy, se v pravém horním rohu objeví mikrofon. (slatkac)
  • Vůz, se kterým jezdí ve filmu Alan, strážce Alice (Simona Chytrová), je Škoda Favorit v edici Blackline z roku 1993/94. (Radza130)
  • Na konci filmu Alice (Simona Chytrová) odlétá do Paříže letadlem Delta Airlines, na sedačkách jsou však loga ČSA. (kiv)

Reklama

Reklama