Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

M.Niccals 

všechny recenze uživatele

dneska jsem si zavzpomínal na seriál, který jsem jako dítě s oblibou sledoval. z pohledu o 15 let staršího člověka uznávám že je to idealistická pohádka, účelově vymodelovaná tak, aby mohla být moralizujícím nástrojem pro americkou společnost. zabývá se spoustou závažných problémů koloniální doby, ale svým způsobem jsou to problémy, které rezonovaly ještě v nedávné minulosti (rovnoprávnost žen a černochů ve společnosti, otázky nad dědictvím původního obyvatelstva Ameriky a nad způsobem, jak se k ní osadníci zachovali). v 90. letech bylo takovýchto seriálů jako hub po dešti a já se ptám - je dneska ještě vůbec něco takového? ano, tady většinou všechny zápletky vyzní hloupě a pateticky a v reálu by to asi takto nevypadalo. ale přesto - kde jsou dnes nějaké morální vzory ve společnosti? je jich stále méně a méně. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Seriál mého mládí a možná ideální seriál pro dnešní dobu? Žena, která se ve všem vyrovná mužům a rasová rovnost pro všechny. Teď si dělám trochu srandu, ale je vidět, že mně ta naše korektní společnost leze taky na mozek. :-) Zpátky k seriálu, jako mladého mě to bavilo. Povedlo se obsazení, všechny postavy mi byly sympatické a vcelku si na ně vzpomínám dodnes. Jednotlivé epizody měly poutavé příběhy a dokázaly mě vždy napnout. Pamatuji si, že seriál chodil každý pátek večer a já se na něj vždycky těšil... alespoň prvních několik sérií, pak to šlo bohužel trochu dolů a dnes už ani nevím, zda jsem to viděl do konce. Přesto doktorce Quinnové rád pošlu slušné tři hvězdy. ()

Reklama

Alister 

všechny recenze uživatele

*** si zaslouží především za věrohodné dobové kostýmy, stavení, kulisy, masky (indiáni, Sallyho paruka xD) a také za nádhernou přírodu amerického sředo-západu. Tímto je seriál pastvou pro oči. S obsahem je to horší. seriál postupně vadne jelikož je neustále o tom samém. Mikejla Quinnová je Matkou Terezou americké západu, je ochotna a hlavně schopna zastat se každého politicky, morálně, zdravotně atd...seriál je hlavně o soužití mezi lidmy...a tak spolu se Sallym(bizardní postava ztvárněná Joe Landem) věčně všechny poučujou, slouží jako prostředníci, obětovávají sami sebe pro druhé, každému dávají xkrát šanci---zkrátka jejich charaktery jsou ryzí pokladnicí všech cností, které člověk od přírody nemá:)----když se toto opakuje po několik serií začíná to být o hovně:) ()

psychoza 

všechny recenze uživatele

Vždy zaujímavé a zložité prípady, ktoré rieši Dr. Quinnová uprostred malého mestečka Colorado Springs, nie sú vždy spojené iba s medicínou. Pútavé príbehy ľudí z mestečka, rozličné zdravotné či medziľudské problémy a dej zasadený do divokej prírody je trojkombinácia ktorej sa ťažko odoláva. V seriáli upútajú aj mnohé vedľajšie postavy, ako napríklad poloindián Sully so svojím vlkom, barman a vlastník bordelu Hank či vždy zajímavý hosť, ktorý privíta do Colorada v dobrom, či zlom. ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (1) - 53. ročník (za rok) 1995 - *Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Jane Seymour + nominace (4) - 51. ročník 1993 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Jane Seymour, 52. ročník 1994, 54. ročník 1996 - Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Jane Seymour ()

Galerie (103)

Zajímavosti (31)

  • Hned několik herců se v seriálu objevilo opakovaně v různých rolích. V první sérii v díle "Kovbojova ukolébavka" hrál John Schneider pana McCalla a v šesté sérii se vrátil jako Daniel Simon. James Leland Adams se divákům nejprve představil jako generál Custer a potom jako Preston A. Lodge III. Brandon Douglas si zahrál podvodníka prodávající mrazící skříňku, o pár dílů později se objevil jako Colleenin (Jessica Bowman) nastávající Andrew Cook. (squella)
  • Chad Allen (Matthew) kvůli natáčení odložil studium na univerzitě. (Zephyr01)
  • Jednu z hlavných detských postáv Colleen hrala v prvých 61 epizódach Erika Flores. Jej otec vyhlásil, že musí chodiť do školy a že požaduje dvakrát taký honorár ako mala dovtedy, a tak bola nahradená herečkou Jessicou Bowman. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama