Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

berg.12 

všechny recenze uživatele

V podstatě je jedno, kde a kdy se děj seriálu odehrává, vše je jen dokonalá potěmkinovská vesnice a věšák na morální poselství. Pod rouškou pokroku v podobě doktorky na divokém západě se ve skutečnosti skrývá silný konzervativizmus a tradiční hodnoty, to vše v historicky uhlazeném balení. Někdy tahle líbivost a mírumilovnost dokáže napáchat větší škody, než mnohem "drsnější" záležitosti, ale tady je to ještě relativně celkem neškodné. Přes silný osobní odpor nechávám tenhle seriál žít, protože vím, že svou cílovou skupinu si najde, a že jsou daleko větší hrůzy. ()

Skeevee 

všechny recenze uživatele

Nemuzu za to, tenhle serial me naprosto dostal =) jsou herci, kteri maji skatulku : To je ten a ten z Doktorky Quinnove, a tim zustanou navzdy =) Mam slabost pro Briana, i kdyz byl obcas na prestlamu a Matt byl proste kus =D A Hank s Horacem byli naprosto bozi, takze mi serial doktorky - ochranitelky mi nepripadl az tak tuctovej=D ()

Reklama

AloeB 

všechny recenze uživatele

Bez obalu mohu říct že je to čistě otravná telenovela s výraznou hlavní postavou mladé inteligentní lékařky, která přišla spasit westernové městečko plné vidláků a přes všechny ty možné i nemožné zápletky je všem jasné že jednou skončí s pohledným zálesákem Sullym a budou šťastně žít na mírném západě, který má do divokého výrazně daleko. Zní to strašně ale není tomu tak. Přes všechen ten kýč a klišé je to zajímavá podívaná s krásnou výpravou a hlavní postava je i přes svoji vyvýšenost nad ostatní poměrně lidská a sympatická. Proč tedy ne? ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Tohle už prosím ne! Příběhy feministické mastičkářky z idealiovaného divokého západu (nad jimiž by se ustrnul i lotr Santer), která dokáže ukecat naprosto každého. K smrti. Kupa prázdných scén o ničem nastavená nudnýma kecama o toleranci. Dr. Mengelová má dokonce tolik práce s řešením všech světových problémů a lezenim do soukromí sousedů, že ani nemá čas na románek s jakodrsňákem, největším ochráncem, kamarádem a správňákem v jedné osobě. Sledovat to trochu déle, tak si vypěstuju i ty předsudky, které ješte nemám. Nejpozději v polovině každého dílu mám totiž nutkání všechny aktéry za jejich moralistický kecy postřílet. Bohužel, je to tak strašný, že to moji toleranci nejen neposiluje, ale tvrdě zkouší. Telenovela jak vyšitá. ()

kukentipla 

všechny recenze uživatele

O čem to je? Doktorka Quinnová přijíždí s bandou svých zabedněných parchantů do zapadlého městečka, šířit dobro, lásku, pochopení a z duších nových spoluobčanů vymýtit rasistické předsudky k rudým bratrům. K tomu jí pamáhá místní lesní muž a jeho věrný čokl.....Co já NATO? Chujovina intergalitických rozměrů. Seriál černobílejší než šachovnice pohledem barvoslepého. Vemto tento seriál, znásilněte, roztrhejte, pomočte, zapalta, přidejte realitu, sex, utrpení, brutalitu, sprostou mluvu, sympatické postavy jenž hrají výborní herci, do detailu vypilovaný příběh a litry whisky. Gratuluji právě sledujete geniálí opus HBO Deadwood. Tady se zlato neodevzdá pro vybudování syrotčince, tady se kvůli zlatu dělají syrotci. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (31)

  • Tvůrkyně seriálu, Beth Sullivan, pojmenovala mnohé postavy po svých rodinných příslušnících. Například její matka se jmenovala Dorothy Jennings a její dědeček Loren Bray. Postavu Sullyho pojmenovala podle otcova příjmení. (peeteno78)
  • Jednu z hlavných detských postáv Colleen hrala v prvých 61 epizódach Erika Flores. Jej otec vyhlásil, že musí chodiť do školy a že požaduje dvakrát taký honorár ako mala dovtedy, a tak bola nahradená herečkou Jessicou Bowman. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama