Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

AloeB 

všechny recenze uživatele

Bez obalu mohu říct že je to čistě otravná telenovela s výraznou hlavní postavou mladé inteligentní lékařky, která přišla spasit westernové městečko plné vidláků a přes všechny ty možné i nemožné zápletky je všem jasné že jednou skončí s pohledným zálesákem Sullym a budou šťastně žít na mírném západě, který má do divokého výrazně daleko. Zní to strašně ale není tomu tak. Přes všechen ten kýč a klišé je to zajímavá podívaná s krásnou výpravou a hlavní postava je i přes svoji vyvýšenost nad ostatní poměrně lidská a sympatická. Proč tedy ne? ()

Mukl007 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo asi 5 let, tak jsem tenhle seriál měl rád... Bohužel. Když jsem ho pak viděl v pozdějším věku, tak jsem si dal tu práci a pár dílů zhlédl, stále jsem totiž čekal, že mě chytne. Žel, nestalo se tak. Je to slátanina o nadpozemsky šikovné a hodné "paní", která, nevím proč, chodí s naprostým idiotem s ještě horším jménem. ()

Reklama

haWranka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to vlastně docela legrační. Jako dítě jsem se na tenhle seriál moc ráda koukala, aniž bych vlastně chápala, o čem to je. Nedávno jsem měla tu čest vidět první epizodu a pak pár dalších. To mi teprve došlo, že jde vlastně o červenou knihovnu! Každopádně k žehlení, když to zrovna běží v televizi... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není snadné shrnout tak obsáhlý seriál, který zpočátku sledoval prakticky každý, ale málokdo se s ním dostal až do konce. Na svou dobu to bylo velice dobré multižánrové drama, které přineslo jednu z nejvýraznějších televizních hrdinek 90. let. Jane Seymour byla skutečně dobrou volbou. V průběhu let jsem měla možnost shlédnout celý seriál třikrát čtyřikrát, ale nikdy se mi nepodařilo stát se skalním fandou. Nicméně i tak vím poměrně dost o jeho zákulisí a všem, co se k podobně velkém seriálu váže. Mám své oblíbence (především Dorothy), oblíbené zápletky (když je v akci celé městečko) i období (cestování do Bostonu, například), ale nikdy mě nepřestanou fascinovat dvě věci: přeobsazení Colleen a fakt, že mnoho diváků rezignovalo spolu se svatbou na konci 3. série. Pravda, byl to velký zlom, ale shippers Mike a Sullyho si logicky cení nejvíce období právě po tomto zlomu ;) Celkově tedy vidím všechny série jako velice vyrovnané (vždycky se najdou díly výborné i obyčejné epizody), vyzdvihuji komediální díly, uvědomuji si přesahy, které nekorespondují s dobou 60. a 70. let 19. století, kdy se seriál odehrává, a doporučuji všem shlédnou i něco z druhé poloviny seriálu. Budete příjemně překvapeni a to i v případě, když zvolíte originální znění. Pak třeba i oceníte obsazení různých žánrových celebrit, včetně manželů June a Johnnyho Cashe. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Tohle už prosím ne! Příběhy feministické mastičkářky z idealiovaného divokého západu (nad jimiž by se ustrnul i lotr Santer), která dokáže ukecat naprosto každého. K smrti. Kupa prázdných scén o ničem nastavená nudnýma kecama o toleranci. Dr. Mengelová má dokonce tolik práce s řešením všech světových problémů a lezenim do soukromí sousedů, že ani nemá čas na románek s jakodrsňákem, největším ochráncem, kamarádem a správňákem v jedné osobě. Sledovat to trochu déle, tak si vypěstuju i ty předsudky, které ješte nemám. Nejpozději v polovině každého dílu mám totiž nutkání všechny aktéry za jejich moralistický kecy postřílet. Bohužel, je to tak strašný, že to moji toleranci nejen neposiluje, ale tvrdě zkouší. Telenovela jak vyšitá. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (32)

  • Natáčení probíhalo v přírodě v okolí Malibu. (Lynette)
  • Chad Allen (Matthew) kvůli natáčení odložil studium na univerzitě. (Zephyr01)

Reklama

Reklama