Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Ano Doktorka Quinnová sem tam pro své suveréní názory lezla na nervy. Pak tu byl ale naštěstí Sally (nejlepší postava seriálu). Plus spoustu dalších dobrých vedlejších postav. Je zde taky spoustu indiánů, a to se cení. Sem tam nějak zapracovaná historická postava a událost. Fanoušci divokého západu mohou být v podstatě spokojení. ()

frbulka 

všechny recenze uživatele

Mám to městečko na západě ráda. I přesto, že mi doktorka Mike občas svou přehnanou aktivitou leze na nervy a Sully je pochodující nerealistická mužná dokonalost sama. Mám ráda všechny jeho obyvatele, jejich každodenní problémy těla i duše, jejich žabomyší války i ty války velké, např. bolestnou otázku původních indiánských obyvatel. Když se na to dívám dnes, asi 11 let po odvysílání poslední série, mám pocit, jako bych se vracela domů. A to je hrozně fajn...80%. ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Kýčovitý a politicky nevědoucí seriál, jenž romantizuje divoký západ víc, než májovky. Májovky jsou alespoň zábavné staromodní dobrodružné romány, či filmy pro kluky. Ale tato doktorka je maximálně tak pro holky a blbečky. Navíc se snaží namlouvat lidem, že i když se tehdy děli původním obyvatelum Ameriky a černochům špatné věci, většina bílých američanů byla proti, včetně vlády. Blbost!! USA byly, jsou a asi i budou silně rasistickou zemí, kde je většina populace vůči tomu lhostejná a slepá-trošku jako my. ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Seriál o lidech pro lidi. Jistě, všichni víme, že to tak nebylo a nikdy nebude, že je to naivní a úsměvné. Dalo by se klidně tvrdit, že jde o dokonalou utopii. Jenže, každý má rád pohádky a každý jednu takovou čas od času potřebuje. A tahle je přes veškerou sladkost a pozlátko docela milá, neškodná a místy i poučná :) ()

LucyW. 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo na zajímavý námět (a mé oblíbené prostředí Divokého západu), ale časem začal děj upadat do klišé, recykloval náměty a naprosto se míjel s realitou. Nejvíc mě dorazil Autie nad sklenkou whiskey v baru. George Amstrong Custer byl vyléčený alkoholik, takže pití nenáviděl (netoleroval ho ani podřízeným a příbuzným) a navíc rozhodně nebyl "hajzl", ale voják, který dělal svou práci, a na indiánských národech "napáchal méně škody" než Úřad pro indiánské záležitosti. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (32)

  • Alley Mills (Marjorie) je žena Orsona Beana (Loren). (Zephyr01)
  • Postava slečny Olive (Gail Strickland) na přelomu první a druhé série seriálu bez vysvětlení zmizela. (kozel89)

Reklama

Reklama