Reklama

Reklama

Teta

(seriál)
  • Rakousko Frankensteins Tante (více)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Sedmidílný slovenský seriál nás přivádí na zámek, kde žijí velmi podivní obyvatelé - strašidla. (Česká televize)

Recenze (119)

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jsem poprvé viděl v tom nejlepším možném věku. Byl jsem z něho tenkrát unešený. Ta frankensteinovská atmosféra mě úplně pohltila a na dlouhé roky zůstala v mojí mysli. Nedávno Tetu znovu vysilali. Měl jsem strach, že si zkazím dojem. Naštěstí se tak nestalo a já se po 25 letech ujistil, že Teta je opravdu výborná. Jediná škoda, že ji předabovali do češtiny. Ve slovenštině to bylo samozřejmě mnohem lepší. 85%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Výborný televízny seriál, ktorý je síce koprodukčný, ale ktorý si na základe Jakubiskovej réžie radi privlastňujeme. Dôkaz, že aj v 80tych rokoch sa dala na obrazovke vykúzliť tá pravá rozprávková kúzelná atmosféra. Ďalej doporučujem priaznivcom hororov štúdia Universal z 30tych a 40tych rokov, z ktorých Jakubisko zrejme dosť čerpal. Ako decko som bol paf z krásnej talianky Barbary De Rossi. A samozrejme z ústrednej piesne. ()

Reklama

Kesiak 

všechny recenze uživatele

Prvý krát som to videl ešte v detstve. Teraz to na mňa urobilo rovnako silný dojem. Krásny seriál. Atmosféra je priam rýdzo "jakubiskovská" - čiže fantazijno-mysticko-psychedelická a to na mňa vždy pôsobilo ohromným dojmom. Zároveň je v tom srdce a úprimnosť. Každá postava žije a má svoj príbeh. Nesmiem zabudnúť na skvelú hudbu. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálová verze mi příjde o něco lepší, než filmová. A je to přesne z důvodu, které jsem psal i v rámci negativ u filmu. V seriálu dostávají logicky víc prostoru další postavy, které ve filmu tolik nevynikli. Strašidla už tu nejsou jen od toho, aby byli humorným prvkem,. ale každé z nich má svůj vlastní příběh, který se postupně rozvíjí. Zajímavé je také to, že tady pracujeme se značně odlišným názvem, což ústí v to, že Max, okolo kterého se točí filmový děj, je tady spíše vedlejší postavou. Je mi jasné, že série cílí primárně na rodinné publikum, kdybych ji viděl jako dítě, možná bych k ní měl větší vztah, ale tady mi místy ta dětinskost přišla spíše na škodu. Je to místy vidět i na ději jako takovém, který je hlavně v první polovině opravdu až hodně zjednodušený a k velkému rozjezdu dojde až v druhé půlce.  Každopádně Barbara De Rossi je potěchou pro oči nejednoho rodiče. ()

Krystalion 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jen sedmidílný mírně hororový seriál na který se mohou dívat nejen dospělí, ale i jejich ratolesti nám vykouzlili tvůrci tohoto počinu zábavnou podívanou plnou strašidel a jiných podivných existencí. S nostalgií a bezstarostnou dobou, kterou jsem tenkrát vnímal období osmdesátých let zde excelovalo mnoho skvělých českých,  slovenských, ale i zahraničních herců, kteří v té době ještě uměli hrát a nepředříkávali své role jako nějací papoušci z Osvětimi, což přesně dělají dnes. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • Počas natáčania v Rakúsku mali československí herci také malé diéty, že väčšinu, čo skonzumovali a vypili, zaplatili zahraniční kolegovia. (Raccoon.city)
  • Hrad Hohenwerfen, v seriálu sídlo Frankensteinů, se nachází nad rakouským městysem Werfen asi 40 km od Salcburku. V první polovině 20. století byl oblíbeným sídlem arcivévody Evžena Habsburského, posledního světského velmistra Řádu německých rytířů. (Korsak)
  • Natáčelo se v Boskovicích na hradě i zámku Lednice (Interiéry sídla baronky Hany), v německém Werfenu, rakouském Dauisteinu, Hallstattu a okolí Salzburgu. (M.B)

Reklama

Reklama