Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Prima sezóna - pět povídek o láskách studenta Dannyho Smiřického - to je v scenáristické adaptaci K. Čabrádka a K. Kachyni pět televizních příběhů nazvaných Zimní příhoda, Májová kouzelnice, Zamřížovaný charleston, Hotel pro sourozence a Smutné podzimní blues. Jak řekl sám autor, v každé povídce je zrnko pravdy a tuny imaginace... (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

LuckyK 

všechny recenze uživatele

Báječná knížka a tento seriál, ze všech možných Škvoreckého filmových zpracování, nejlépe vystihnul atmosféru Náchoda a celé doby. Má to velké kouzlo, i se začínajícími filmovými hvězdičkami. Škoda, že Kachyňa už nestihl natočit Zbabělce, on té době rozuměl, on ji zažil ve stejném věku jako Škvorecký. ()

Elden75 

všechny recenze uživatele

Hlavní roli vytvořil neherec, ale známý saxofonista Petr Kroutil. Objevila se zde spousta začínajících a dnes už poměrně známých herců a hereček. Nezapomenutelný díl byl pro mě Hotel pro sourozence: "Pán se chce se slečnou vyhajat?", kde excelovali pan rada (Ladislav Potměšil) a hoteliér (Oleg Reif). ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jiná doba, divná doba...milý seriál...který nejspíš ještě než umru zhlédnu...:-) Píseň kterou složil Smiřický (Petr Kroutil), tedy  "Dannyho blues" ve skutečnosti zkomponoval Petr Hapka a scenáristé Karel Čabrádek a Jan Mimra napsali text. Hudbu k písni i seriálu nahrálo hudební těleso Classic Jazz Collegium. Příběh který z velké míry odráží zkušenosti autora Škvoreckého z jeho mládí v Náchodě,  zde se ale odehrává ve fiktivním a blíže neurčeném Kostelci i ves Pivodov kam kapela chodí hrát nenajdete mezi českými obcemi. Povídek, je v knize která sloužila předlohou šest, povídku Vyhlídka z věže seriál neobsahuje. ()

Michelle_S 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená adaptace mého nejoblíbenějšího díla od Josefa Škvoreckého. Hlavní postava je perfektně obsazena, a i když se v každém díle honí za jinou sukní (a skoro vždy marně), nemůžete ho jen tak lehce odsoudit jako holkaře, ale naopak v něm vidíte v nepochopeného romantika:-) Zajímavým faktem také je, že se zde objevuje řada později významných českých hereckých hvězd a hvězdiček. Čeho si obzvláště cením je, že si seriál zachoval ducha románu. Jsem s touhle podobou Škvoreckého díla velmi spokojena a vždy se na ni ráda podívám. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál dle Škvoreckého s typicky Kachyňovskou atmosférou, kdy melancholické podzimní a zimní epizody jsou lepší těch prosluněných jarních a letních. Na Petru Kroutilovi je sice trochu znát, že není herec, ale ta jeho nesmělost k roli patří (jakož i téměř neuvěřitelná podoba s Josefem Škvoreckým za mlada). 75%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Horolezecké scény se točily na  Hrubé Skále v Českém ráji. Výlet na kolech pak na Nové Louce blízko Bedřichova. Randění s Alenou se točilo v Liberci a scéna na nádraží v Příbrami. (sator)
  • Sám autor literární předlohy Josef Škvorecký musel po zhlédnutí seriálu uznat, že hlavní hrdina (Petr Kroutil) je svou podobou opravdu věrnou kopií jeho samotného. (artcha)
  • Příběh, který z velké míry odráží zkušenosti autora Škvoreckého z jeho mládí v Náchodě. Zde se ale odehrává ve fiktivním a blíže neurčeném Kostelci, ani ves Pivodov, kam kapela chodí hrát, nenajdeme mezi českými obcemi. V knize, podle které byl seriál natočen, najdeme 6 povídek. Povídku „Vyhlídka z věže“ seriál neobsahuje. (sator)

Reklama

Reklama