Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Päťka so štvorkou tvorí akýsi celok podobne, ako jednotka s dvojkou. Vraždy potešia, atmosféra je vydarená, proste na úrovni štvorky, ale samozrejme o kvalitatívnu triedu nižšie než prvé dva filmy, možno aj viac. Loomis je síce dušou série, avšak tentokrát nám ho scenár predstavuje ako psychopatického dedka, ktorý možno chápe, čo s Mikeom treba urobiť, ale zmôže sa len na to, že mu občas povie tvárou v tvár niečo veľmi dôležité a Mike len pozerá a mlčí, akoby to hovoril svojmu psovi. A Pleasance sa môže snažiť, čo len chce. Vyvrcholenie v dome je husté, až sa miestami dostavuje nadšenie. Máme tu pravdepodobnú veľmi peknú final girl, lenže tá zrazu zmizne a final girl je niekto iný. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Posledná polhodinka je fajn. Kým sa k nej dopracujú, je to také hodne divné a ukecané, a nie natoľko vážne ako predošlé časti. Tvorcovia si asi uvedomovali, že strach a atmosféru obsiahnutú v prvých dvoch dieloch vytvoriť nedokážu a pojali to miestami dokonca humorne(!) a odľahčene. Tá vec s malou Danielle Harris nefunguje ako by mala a v priebehu prvej hodiny je aj úmrtí nejak poskromne, nakoniec sa to teda pokúsia dohnať už spomínanou záverečnou tridsať minútovkou (no dobre, možno štyridsať) a hneď sa je na čo pozerať. No a potom príde záver a s ním jeden veľký krvavý otáznik. 65% Podľa mňa lepšie než predošlá časť. R.I.P. Dr. Loomis. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zavedení myšlenky nečeho mysteriózního se mi celkem líbilo,není to takový epic fail jak mnozí tvrdí.Jen škoda že je to scénáristicky úplně prázdné,bez špetky invence a bez atmosféry.Zabití Elli Cornell mě teda pěkně nasralo,když už to muselo bejt,tak aspoň trošku záživnějším způsobem.Jinak pořád slušná žánrovka a velice mě zaujala tá návaznost se 4 a jako oddaný fanoušek sériie sem asi tochu zaslepen láskou k Majkímu na tolik,že mi prostě stačí ta dokonalá hudba a další zajímavý příběh mého oblíbeného zabijáka.Klenot to není,ale shit taky né. 50% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) Ale jo, i tento pátý HALLOWEEN mě bavil – a to od začátku do konce. Samozřejmě, že to mělo pár hluchých míst. Atmosféra z prvních dvou dílů se už tak nějak vytratila, v cca ½ tohoto filmu to nebylo vůbec děsivé, ale v druhé půlce filmu se to už pořádně rozběhlo, obětí Myerse bylo docela dost, naháněčky za svou neteří byly docela napínavé. Sice mě furt otravovala tím svým ječením a celkově ten nápad s propojením mysli s Myersem nebyl nejlépe podán, ale to mi moc nevadilo. Úplný konec nám tu pokládá několik otázek typu, kdo byl ten chlápek v černém atd. No, bylo to slabší jak dvojka a čtyřka, ale nakonec ty zasloužené 4* dávám. Nebudu mít problém to někdy při dobré náladě vidět znova. Opět to byla fajn vyvražďovačka se skvělým soundtrackem jako vždy. ()

pand 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl jako trojka se celkem povedl. Malá dívka z který tvůrci mi připadaly že plánujou z ní udělat malou Jamie Lee Curtis. Vraždičky se celkem povedly . Vadila mi jenom smrt Rachel která mi připadala zbytečná. Donald Pleasence je borec v tomhle dílu byl zas vynikající a ta malá dívka celkem ušla. Jen mi vadil konec prostě už by si Michael zasloužil v klidu zemřít. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Tvůrci speciálních efektů dostali na výběr – ponechat Michaelův (Don Shanks) obličej zahalený tmou nebo vytvořit speciální make-up. (HellFire)

Reklama

Reklama