Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Po trojce druhý nejslabší díl Halloweenu. Chtěl bych věřit, že se to od příštího dílu zlepší, ale vzhledem k tomu, že ani jeden z dosavadních pěti, co jsem viděl mě nijak řádně neoslovil...Nekvalita je dána především příšernými hereckými výkony. Příběh je sice tuctový a podobný všech ostatním vyvražďovacím hororům, nicméně kdyby se udělalo kvalitní obsazení, našel lepší režisér, tak se z toho dá vytřískat mnohem víc. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Nastavování kaše pokračuje. Přímé pokračování na čtvrtý díl nenabízí v podstatě nic nového, tedy aspoň ne to, co by jej pozvedlo. Snaha udělat telepatické spojení mezi malou Jamie a Michaelem, s nímž měli autoři úmysl vnuknout mu mysteriózní podtext, se nepovedla. Naopak plní opačný efekt a celý snímek znehodnocuje. Daleko lépe bych si dokázal představit přímé brutální vyvražďování, které by sice nebylo nic zázračného, ale pořád by to ve výsledku dopadlo lépe. Atmosféra je nulová a aby toho nebylo málo, přichází vlna nelogičností, což je poslední střípek do už tak špatného dílu. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Štvrtý diel s názvom Návrat Michael Myersa ma celkom prekvapil a dosť a bavil, zaver ponúkol poriadny cliffhanger a tak som bol zvedavý, čo bude ďalej. A ďalej už cesta bohužiaľ nevedie. Teda presnejšie vedie ešte slabej šestke. Neviem ako mohol tento diel dopadnúť tak zle oproti tomu predošlému. Príbeh nudný až divný, čakal som nejaké vysvetlenie ohľadom spojenia telepatického spojenia myslí, ale očividne ani samotný tvorcovia nevedeli čo s tým, tak sa na to radšej vyprdli. Akcie sú síce znova pekne krvavé, ale po sľubnom úvode (kde sa dozvieme ako Majky prežil) už nasleduje iba klasický osemdesiatkový slahsher, ktorému dochádzajú lepšie nápady. Miestami aj to prenasledovanie obetí, keď všetci pred Myersom utekajú a on sa šuchce ako slimák a aj tak ich zabije, je už celkom trápne a obzvlášť tu, divne natočené, bez atmosféry, bez ničoho. Plusom je však znova sympatický Dr. Loomis. Záver ostal znova záhadne otvorený, ale bohužiaľ ani na tento koniec sa nepodarilo kvalitne nadviazať. Jeden s najhorších Halloweenov, ak nie úplne najhorší. 45% - 2* ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu se jednalo o jeden z lepších dílů. Vraždiček pár bylo. Nevraždilo se pouze tou trapnou a malou kudličkou, nýbrž občas přišly na scénu i zajímavé vidle, či netradiční kosa. Do toho všeho všude pobíhá ohořelý doktor Loomis, který si v tomto díle hraje na vrcholového psychologa, takže kromě popálení přidá na svůj seznam zranění i rozpárané bříško. Trošku mi vadila ta ubulená dívka, který prakticky celou stopáž nedělala nic jiného. Vlastně mi vadila hodně. Pevně doufám, že v příštím díle konečně zdechne. Celkově to vidím lepší hvězdu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Päťka so štvorkou tvorí akýsi celok podobne, ako jednotka s dvojkou. Vraždy potešia, atmosféra je vydarená, proste na úrovni štvorky, ale samozrejme o kvalitatívnu triedu nižšie než prvé dva filmy, možno aj viac. Loomis je síce dušou série, avšak tentokrát nám ho scenár predstavuje ako psychopatického dedka, ktorý možno chápe, čo s Mikeom treba urobiť, ale zmôže sa len na to, že mu občas povie tvárou v tvár niečo veľmi dôležité a Mike len pozerá a mlčí, akoby to hovoril svojmu psovi. A Pleasance sa môže snažiť, čo len chce. Vyvrcholenie v dome je husté, až sa miestami dostavuje nadšenie. Máme tu pravdepodobnú veľmi peknú final girl, lenže tá zrazu zmizne a final girl je niekto iný. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Automobilová naháňačka bola natočená za jednu noc. (FromHell)

Reklama

Reklama