Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu se jednalo o jeden z lepších dílů. Vraždiček pár bylo. Nevraždilo se pouze tou trapnou a malou kudličkou, nýbrž občas přišly na scénu i zajímavé vidle, či netradiční kosa. Do toho všeho všude pobíhá ohořelý doktor Loomis, který si v tomto díle hraje na vrcholového psychologa, takže kromě popálení přidá na svůj seznam zranění i rozpárané bříško. Trošku mi vadila ta ubulená dívka, který prakticky celou stopáž nedělala nic jiného. Vlastně mi vadila hodně. Pevně doufám, že v příštím díle konečně zdechne. Celkově to vidím lepší hvězdu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Päťka so štvorkou tvorí akýsi celok podobne, ako jednotka s dvojkou. Vraždy potešia, atmosféra je vydarená, proste na úrovni štvorky, ale samozrejme o kvalitatívnu triedu nižšie než prvé dva filmy, možno aj viac. Loomis je síce dušou série, avšak tentokrát nám ho scenár predstavuje ako psychopatického dedka, ktorý možno chápe, čo s Mikeom treba urobiť, ale zmôže sa len na to, že mu občas povie tvárou v tvár niečo veľmi dôležité a Mike len pozerá a mlčí, akoby to hovoril svojmu psovi. A Pleasance sa môže snažiť, čo len chce. Vyvrcholenie v dome je husté, až sa miestami dostavuje nadšenie. Máme tu pravdepodobnú veľmi peknú final girl, lenže tá zrazu zmizne a final girl je niekto iný. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Věčný souboj Myerse o vyhlazení svého příbuzenstva pokračuje. Kromě Dr. Loomise (skvělý Donald Pleasance zase postavu posunul dál), který si nebere vůbec žádné servítky ve snaze bývalého pacienta zastavit nadobro a zpočátku trochu lákavého nápadu telepatického spojení Myerse se svou neteří ale tentokrát tvůrci nabízí obyčejnou vyvražďovačku, ve které Myers jezdí v prima bouráku a chodí na výlety během dne a neváhají se dopustit i dalšího zprznění série vzkříšením Samhainovského nesmyslu. Sympatickou postavu ze čtyřky odklidí tvůrci hned na začátku a zbyde nám parta naprosto debilních mladých lidí v čele s nejotravnější krávou celé série na odstřel Tinou, u které jsem nahlas prosil televizor, ať jí Myers oddělá co nejbrutálněji a nejrychleji. Vleklý nenápaditý film (např. honění se po stodole za rozvernými koťátky nebo "pronásledování" pseudo lesem) končí naprosto hovadským koncem i přes původně slibné symbolické finále a ambice čtyřky se pozvolna sunou do hrdla záchodové mísy. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Pokud by někdo čekal, že se v pátém díle kultovní klasiky dočká něčeho jiného, než reycklátu předchozích dílů, tak asi jede na nějakých drogách. Tady už se asi nehraje na nějakou invenci, dokonce i smysl pro detail či aplikace souvislostí byly bodnuty tím obrovským nožem přímo do srdce. No ale buď ho miluješ a nebo vůbec... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Halloween 5“ není dobrým filmem, a to ani v rámci série. Je to prostě jen další díl do série, který už nemá čím vyniknout. V tomhle mi přijde nápaditější třetí díl, který se nejvíce vymyká. Michael Myers tu je pořád, ale v podstatě chybí jakékoli prohlubování mytologie, prostě se jen jede na to, že vrah vraždí a nikdo ho pořádně nedokáže zastavit, i když se o to všichni snaží. Nápaditost v zabíjení nějaká je, ale ani v tomhle případě to není nic skvělého. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Don Shanks (Michael Myers) v rozhovoru přiznal, že si v mnoha záběrech zahrál muže v okovaných botách. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno