Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Oproti předešlému dílu se rozhodně zvýšil body count, Michael napáditě používá vše, co mu přijde pod ruku, což hodnotím kladně, no bohužel se tvůrci pokusili vystoupit ze zajetých kolejí a příběh nějak oživit, což bych taky bral jako žádoucí, jenže mi připadá, že se to moc nepovedlo. Teď je otázkou, na co případně nadávat víc, jestli na to samé pořád dokola, nebo na nepovedené vykročení ze stopy. Já jsem bohužel trochu zklamaný, protože tady se slasherové prvky povedly, takže pitomej a divně zakončenej příběh beru jako celkové mínus. 49% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V poslednom čase som zhliadol zopár vyvražďovacích horrorov s ktorými som nebol moc spokojný. Tak som si skusil napraviť chuť nejakou klasikou z tohto horrorového subžánru. Pustil som si piatu časť slasher série Halloween. Bola to dobrá voľba. Temný, psychopatický zabiják Michael Myers ma nesklamal. Stále je v dobrej forme. Je predvečer pamiatky zosnulých a Michael sa znova vydáva na svoju tradičnú vražednú púť. V pätách mu je jeho odveký prenasledovateľ doktor Loomis. To zas bude v Haddonfielde parádny krvavý halloween. *** ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Päťka sa na scéne zjavila len rok po štvorke a teda zázrak sa nekoná. Samozrejme je logické, že sa vracia Michael Myers (hoci po skúsenostiach z trojky...), ale fakt je, že v jednotke a dvojke a štvorke prežil také šialenosti, že už sa z pokusov o jeho likvidáciu stáva neuveriteľná (a najmä zbytočná) fraška. Naopak, kým jeho je prakticky nemožné zneškodniť, on zneškodňuje každého a ako je v jeho zvyku, i tentokrát razantne brutálnym spôsobom. Obetí je ako na bežiacom páse, je to proste už len klasická osemdesiatková krvavá bezduchá vyvražďovačka. Toho vinou je nám jasné, že neprežije skoro nikto. Takže napätie je prakticky nulové. Päťka zároveň sklame každého, kto sa na ňu tešil po prekvapivo drsnom konci štvorky, kedy Myersova neter Jamie vykročila na podobnú cestu, ako on v 70. rokoch. Päťka túto dejovú linku síce úplne neignoruje, ale ukáže sa, že Jamie dá sa povedať ovládal jej ujo, takže krv na rukách nepatrí ani tak jej, ako skôr jemu. Juj bisťu, to je ale šalamúnske riešenie! Takže naďalej je hlavným zlom Myers a Jamie úbohá, nešťastná obeť. Novinkou v sérii je jednak jej telepatické napojenie na uja (vidí, čo práve robí a ak sa chystá zabíjať, dostane Jamie nervový záchvat) a jednak príchod Muža v čiernom. To je slepá ulička (treba dodať, že jedna z mnohých), do ktorých séria behom desaťročí zabŕdla a ktorá naplno vyvrcholila až v nasledujúcej časti, v ktorej sa ukázalo, že Michael bol pod vplyvom sekty zastupovanej práve Mužom v čiernom. Ten sa postará o absurdné finále, kedy vystrieľa policajnú stanicu (čo vtedy bolo v móde – Terminátor, Stopár) a následne prinúti nič nechápajúceho diváka kuriózne civieť na záverečné titulky. Plusom je tradične Dr. Loomis, aj keď Pleasence bol v danej úlohe natoľko doma, že už to preháňa a miestami je skôr otravný, než charizmatický. Haddonfieldský policajný zbor tentokrát pozostáva z extra tupcov v čele s (pseudo)komickou dvojkou, čo je našťastie jeden z minima pokusov o odľahčenie temnej atmosféry nielen v päťke, ale všeobecne v komplet celej ságe. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem u předchozího dílu napsal, že mé hodnocení bylo mezi třemi a čtyřmi hvězdami a že mi ten díl nepřišel vyloženě špatný, tady musím napsat, že jsem měl poměrně jednoduché rozhodování. Halloween 5 je totiž nudný díl, který dokazuje, jak tvůrci chtěli mermomocí udržet tuto sérii "na živu" a tak zapojili telekinezi, která ale staví Michaela do úplně nové roviny, která se mi moc nelíbí. Navíc se zde nachází docela laciný cliffhanger s mužem v černém, jehož identita se odhalí až v dalším díle. Zkrátka a dobře, jenom proto, že už jsem viděl i pokračování dávám mírnější hodnocení. 40 %. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už se moc nepovedlo. Nemůžu si pomoct, ale tenhle díl mě zrovna kdovíjak nebavil. Ještě ten začátek který bezprostředně navazuje na čtyřku byl docela v pohodě, ale pak už to taková sláva nebyla. I když se tu pár kreativních vražd najde, tak druhá půlka filmu je děsně natahovaná nuda. Pleasance a jeho postava se chová jako totální psychopat a pokud mě v předchozím díle tou zdravou šíleností celkem bavil, tak tady už je vykreslenej jako přehnanej magor kterej už totálně zblbnul z honu na Michaela Myerse a už je dost otravnej. Navíc i atmosféra se poněkud vypařila a všechno to doslova zabil ten WTF konec na policejní stanici. Jakože nápad to není úplně špatnej, ale jak se v tom filmu začal objevovat ten muž v černém, tak to šlo všechno do hajzlu a ten konec to jenom potvrdil. Takže tak trochu zbytečný díl bez kterého bych se klidně obešel.35% ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Automobilová naháňačka bola natočená za jednu noc. (FromHell)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno