Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

Zayl 

všechny recenze uživatele

Nastavování kaše pokračuje. Přímé pokračování na čtvrtý díl nenabízí v podstatě nic nového, tedy aspoň ne to, co by jej pozvedlo. Snaha udělat telepatické spojení mezi malou Jamie a Michaelem, s nímž měli autoři úmysl vnuknout mu mysteriózní podtext, se nepovedla. Naopak plní opačný efekt a celý snímek znehodnocuje. Daleko lépe bych si dokázal představit přímé brutální vyvražďování, které by sice nebylo nic zázračného, ale pořád by to ve výsledku dopadlo lépe. Atmosféra je nulová a aby toho nebylo málo, přichází vlna nelogičností, což je poslední střípek do už tak špatného dílu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jestliže čtyřka částečně zničila závěr dvojky, tak tohle se závěru čtyřky doslova nahlas vysmálo. Až nechutně směšnej návrat Michaela do hry, to se jen tak nevidí. Jinak v podstatě to samý jako čtyřka jenže s tím rozdílem, že tady to moc nefunguje. Jo, Michael je sice vynalézavý (vidle apod.), ale to co tvůrci udělali s dějem (spojení neteře s Michaelem je tady tak okázale přehrávané až to působí jako rušivý element, a co má znamenat ten tajemný muž? že by oslí dvířka k šestce?) je katastrofální. Ještě, že film zachraňuje pár dobrých smrtí, střeštěná Tina (tohle je nejlepší hereckej výkon, tak dobře podanej výkon ztřeštěné a bezprostřední puberťačky se jen tak nevidí) a pološílený Loomis, za to 3*, jinak by asi byly jen 2. ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý 80s slasher, výborne pokračovanie skvelej štvorky. Sexujúci teenageri, nemilosrdný Michael, parádne hrajúca, ešte malá Danielle Harris, ktorá sa už štvorkou uviedla medzi malé "tajné" screem queens. Nezabudnuteľné sú scény v odpadovej šachte, finále v Myersovom dome. Možno to trošku vyzerá, že zasahovala cenzúra, a niektoré kills by mohli byť grafickejšie, ale aj tak sa jedná o skvelý 80s slasher. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V předešlé části udělali policisté z Michaela cedník, ale to mu nebrání nic v tom, aby se po nutné resuscitaci vrátil o rok později a další halloweenský svátek oslavil v kruhu rodinném. Mezi ním a Jamie navíc vzniká telepatické pouto, čehož využívá starý známý, ale už hodně poblázněný, doktor Loomis. Pětka je vůbec nějaká zvláštní: Michael se tu často prohání autem a do toho se tu nepochopitelně objevuje postava Muže v černém, který v závěru vystřílí celou policejní stanici. Ale i přesto je to pořád zábava. Myers tu vykuchá 10 lidí plus jednoho psa, a ve dvou momentech divákovi hodně zatápí: samozřejmě mám na mysli číhanou ve stodole a útěk Jamie před strýčkem skrz šachtu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zavedení myšlenky nečeho mysteriózního se mi celkem líbilo,není to takový epic fail jak mnozí tvrdí.Jen škoda že je to scénáristicky úplně prázdné,bez špetky invence a bez atmosféry.Zabití Elli Cornell mě teda pěkně nasralo,když už to muselo bejt,tak aspoň trošku záživnějším způsobem.Jinak pořád slušná žánrovka a velice mě zaujala tá návaznost se 4 a jako oddaný fanoušek sériie sem asi tochu zaslepen láskou k Majkímu na tolik,že mi prostě stačí ta dokonalá hudba a další zajímavý příběh mého oblíbeného zabijáka.Klenot to není,ale shit taky né. 50% ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Automobilová naháňačka bola natočená za jednu noc. (FromHell)

Reklama

Reklama