Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Recenze (279)

monolog 

všechny recenze uživatele

Co by chtěl člověk od propagačního filmu americké armády víc? Hezcí lidi jeden jak druhej, hrdinové v podání mužů (hlavních hrdinů, ti špatní v americké armádě nikdy moc dlouho nevydrží, protože Harm si na ně došlápne), ženy jdoucí si za svým s chladnou feminizací a krásou a šarmem atd, velící důstojníci starající se o své muže a nedající na ně dopustit, dva právníky vždy uprostřed všeho důležitého dění a jednoho agenta FBI hrajícího si neuměle na majora Flaga z MASHe. Řeknu vám, být Američan, už jsem pár let mariňák nebo minimálně pěšák do mlýnku na maso. A kdyby nebylo posledních několika sérií s pitomou antiteroristickou politikou ala Bushman, dal bych možná i víc hvězdiček. Ale poslední čtyři série stály doslova za hovno výše zmíněného nejlepšího dnešního amerického prezidenta.Jindy No a po té antiteroristické lize nastupují tak vyumělkovaný trapný případy, že je to neuvěřitelný. Obvinění velitele za to, že jeho muž spáchal sebevraždu, kdo to kdy slyšel? No a pak to neuvěřitelné pomyšlení, jak v amerycké armáďe všichni dostanou spravedlnost a těch špatných se zbaví s pomocí Rabba a spol. Za začátek čtyři hvězdy, za antiteroristy, dvě, za následující série, nula. Výsledek dvě. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Směšné by to bylo, kdyby se nejednalo o vážné věci. Někteří Američané si zřejme podle tohoto seriálu (mj. označujícího Rumunsko za království a podobně) dělají obrázek o světě. Připomnělo mi to Mládkovu hru Česko Slovenská bitva o jižní Moravu s podplukovnicí Vašáryovou. Nějaká taková postava tam taky je. Asi tak: Hlášení z vrchního velení. V České republice máme zájem na vybudování Radarového protiraketového systému mag-ehm, majore. Demokraticky zvolená vláda s významnou podporou (nebo s podporou významných?, who cares) je nadšena. Jen nebezpečný skrývající se terorista Lid je proti a nebezpečně bojkotuje náš program. Zahajte v zemi akci za účelem dopadení nebezpečného Lida, abyste ochránili českou zemi před Lidem, který je jistě sponzorován z kruhů blízkých Usámovi bin Ládinovi... ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších seriálů, které američani natočili. Sice je každý skoro totožný, podle stejného schématu, akorát s jiným dějem, ale pořád se jedná o nadprůměrnou záležitost. Navíc D.J. Elliot je sympaťák a Catherine Bell zase kočka. Kdyby si američané odpustili pár propagandistických dílů (vlastně většinu) tak to mohla být suverénní záležitost. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Seriál si pamatuji z dob, kdy jsem byl ještě malý. Vzpomínám si však, že kdykoliv jsem uslyšel tu trapnou znělku okamžitě jsem přepínal, a to bylo přepínání o dost komplikovanější a k jeho uskutečnění bylo potřeba vykonat výrazně větší práci, když nebyl dálkový ovladač. Tohle je pro mě jednoznačný zástupce odpadu a kdo to hodnotí jinak, tak mám vážné důvody pochybovat o jeho zdraví. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Bývalý mariňák Donald Bellisario přivedl na svět asi osm dětí a asi osm seriálů, přes Magnum až po oceňované NCIS, nicméně JAG jako rozkošně nablblý, nekriticky proamerický, náborářský krimi projekt patří k těm nejslabším.. A to i přes to, že Harmon Rabb - Ostatně jako všichni hlavní hrdinové, nejlépe v podobě veteránů libovolného amerického vojenského konfliktu, bellisariovek.. - není žádnej srab..;) Mimochodem uvědomují si zdejší hejteři, že NCIS je vlastně spin-offem JAGu ?? Ale deset řad ?? To už je přeci jen trochu moc.. ()

Galerie (561)

Zajímavosti (44)

  • Meg Austinová (Tracey Needham) má počas celej sezóny hodnosť "Lieutenant (junior grade)" („námorný mladší poručík“ - slovenský armádny ekvivalent je nadporučík). Medzi jej vojenské vyznamenania patrí Námorné vyznamenanie za zásluhy (Navy Meritorious Unit Commendation) a Medaila za službu pre národnú obranu (National Defense Service Medal). (koba)
  • V epizóde si zahral cameo kontraadmirál Donald J. Guter, ktorý reálne zastával úrad generálneho prokurátora amerického námornictva (Judge Advocate General of the Navy) v období rokov 2000-2002. V epizóde teda hrá sám seba a objaví sa v závere ako kamarát kontraadmirála A. J. Chegwiddena (John M. Jackson). O to vtipnejšie pôsobí hláška, ktorú povie nakoniec. (koba)
  • Pri zábere na pilota Peta "Pistol" Ayersa (Charles Esten) v kokpite stíhačky F-14 vidno, že jeho helma má čiernu farbu. Pri celkovom zábere na pristátie stíhačky F-14 na základni El Toro však vidno, že obaja piloti majú biele helmy. (koba)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama