Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Recenze (279)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Catherine Bell je jednoznačně to jediné, kvůli čemu jsem se na pár dílů tohoto seriálu podíval. Jen se musím usmát nad tím, kolik ústřední dvojice právníků JAGu stihla za tu dobu zásadních kauz, protože i takový Perry Mason by nad takovou hromadou práce jisté zezelenal a zrudl závistí :o) Ale to je osud seriálu a nelze ho brát až tsk vážne. Co má říkat třeba takový komisař Barneby z Midsomeru? Při tolika řadách, už by bylo vyvražděno půl Prahy, ale on je dál plný síly a stále je co vyšetřovat :o) lidí je pořád dost... ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých 8 letech jsem viděl konečně závěrečnou epizodu a tak mohu ohodnotit. Řeči o tom, že je seriál náborovou propagandou a motá se okolo všech složek US army je jako vyčítat Dr. Houseovi, že se vše točí okolo lékařství. Jinou věcí jsou ovšem herecké výkony. Na Catherine a spoustu částí jejího těla se sice šíleně dobře dívá, ale žádné herecké výkony od ní nečekejte. Vykulené oči Harma pak začnou člověka srát asi tak od druhého záběru a to má seriál snad 10 sérií. Nebýt jednotlivé epizody tak repetitivní a ke konci opravdu nevařit naprosto z vody, hodnotil bych výše. Takhle dobrý tak na TV Nova v 90. letech. Podobný formát je doufám už naprosto přežitý. 59% ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Jak je možný, že tenhle propagandistickej hnůj se mi kdy mohl zamlouvat? Byla jsem nejspíš mladá, naivní a blbá. Inu Strejda Sam na mě tehdá vemlouvavě mával a pravil: u nás v armádě ti nahradíme rodinu a nosit uniformu, to je něco in a extra. (Obzvlášť, když ji nosil Harm a navíc bílou :-) Nejhorší na JAGu ovšem je, že mazaným způsobem dokáže podle a pomalu zpracovat myšlení a nahlížení svých diváků. Armádu líčí v růžových barvách, Arabové, Afgánci, Iránci etc. jsou všichni stejní, chtějí zničit Ameriku za každou cenu a do toho všeho je vmíchán humor (no vlastně, ono by to bylo vtipné i bez těch hlášek) a co teprve ta láska, jíž stojí v cestě jen armáda a kariéra v ní (tedy patriotismus nadevše). Zeleno-bíle mozkovny tohle vám muselo přinést hafo nových rekrutů! Pokud člověk nemá nad touhle polívčičkou brutální nadhled, je navěky ztracen. 40%. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Směšné by to bylo, kdyby se nejednalo o vážné věci. Někteří Američané si zřejme podle tohoto seriálu (mj. označujícího Rumunsko za království a podobně) dělají obrázek o světě. Připomnělo mi to Mládkovu hru Česko Slovenská bitva o jižní Moravu s podplukovnicí Vašáryovou. Nějaká taková postava tam taky je. Asi tak: Hlášení z vrchního velení. V České republice máme zájem na vybudování Radarového protiraketového systému mag-ehm, majore. Demokraticky zvolená vláda s významnou podporou (nebo s podporou významných?, who cares) je nadšena. Jen nebezpečný skrývající se terorista Lid je proti a nebezpečně bojkotuje náš program. Zahajte v zemi akci za účelem dopadení nebezpečného Lida, abyste ochránili českou zemi před Lidem, který je jistě sponzorován z kruhů blízkých Usámovi bin Ládinovi... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Co by chtěl člověk od propagačního filmu americké armády víc? Hezcí lidi jeden jak druhej, hrdinové v podání mužů (hlavních hrdinů, ti špatní v americké armádě nikdy moc dlouho nevydrží, protože Harm si na ně došlápne), ženy jdoucí si za svým s chladnou feminizací a krásou a šarmem atd, velící důstojníci starající se o své muže a nedající na ně dopustit, dva právníky vždy uprostřed všeho důležitého dění a jednoho agenta FBI hrajícího si neuměle na majora Flaga z MASHe. Řeknu vám, být Američan, už jsem pár let mariňák nebo minimálně pěšák do mlýnku na maso. A kdyby nebylo posledních několika sérií s pitomou antiteroristickou politikou ala Bushman, dal bych možná i víc hvězdiček. Ale poslední čtyři série stály doslova za hovno výše zmíněného nejlepšího dnešního amerického prezidenta.Jindy No a po té antiteroristické lize nastupují tak vyumělkovaný trapný případy, že je to neuvěřitelný. Obvinění velitele za to, že jeho muž spáchal sebevraždu, kdo to kdy slyšel? No a pak to neuvěřitelné pomyšlení, jak v amerycké armáďe všichni dostanou spravedlnost a těch špatných se zbaví s pomocí Rabba a spol. Za začátek čtyři hvězdy, za antiteroristy, dvě, za následující série, nula. Výsledek dvě. ()

Galerie (561)

Zajímavosti (44)

  • V epizóde si zahral cameo kontraadmirál Donald J. Guter, ktorý reálne zastával úrad generálneho prokurátora amerického námornictva (Judge Advocate General of the Navy) v období rokov 2000-2002. V epizóde teda hrá sám seba a objaví sa v závere ako kamarát kontraadmirála A. J. Chegwiddena (John M. Jackson). O to vtipnejšie pôsobí hláška, ktorú povie nakoniec. (koba)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama