Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (647)

novoten 

všechny recenze uživatele

To nejlepší, co mohlo žánr rodinně laděného příběhu o snaživém školním seskupení potkat, je Jack Black. Jeho nadšený herecký výkon je hlavním hnacím motorem, společně s výborně poskládaným soundtrackem a Linklaterovou spolehlivou režií. Můj oblíbený hudební žánr velmi lehce přinesl nakažlivě pozitivní film. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, která jednou pobaví a na podruhé už to není žádná sláva. Velmi průměrné vtípky, které rychle ztratí na své údernosti a všichni herci okolo Jacka Blacka jako by nevěděli jak se tvářit a jak hrát. Jediný Jack Black se tu tváří jako opravdu komediálně zdatný herec a předvádí pár excelentních výstupů. Škoda, že Richard Linklater se nevěnuje raději kvalitnějším tématům než je takováhle rodinná komedie. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Škola rocku nie je zrovna žiadnou geniálnou komédiou, to poviem na rovinu. Ale pokiaľ sa radíte medzi fanúšikov tohto tvrdého a pomerne rozvetveného žánru, film si vychutnáte dokonalo. Jacka samozrejme poznám čo by leadra kapely Tenacious D a podobne ako texty piesní jeho kapely, je aj film pomerne vtipná záležitosť, hlavne keď Jack začne deťom prezentovať svoje rock 'n rollové skúsenosti života a jeho celucičku históriu. No, kto by niečo také nezamenil za matematiku? ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stoprocentně bezchybný Jack Black a parta skvěle vybraných dětí táhnou docela očekávatelně se vyvíjející komedii vpřed bez jediného zaváhání. Je radost se na to dívat, je radost poslouchat tu muziku, užil jsem si to všechno jako z první řady. A momentálně se mi nevybavuje žádný film, který by měl tak výborné závěrečné titulky. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by se mohl klidně jmenovat "Seznamte se, Jack Black". :-) Jeho hlavní protagonista, jenž se honosí tímto jménem, totiž předvádí de facto one man show v roli rockera, jenž se (ne)šťastnou náhodou ocitl ve funkci učitele. Blackův výkon ostatní herce ne, že zastiňuje, on je přímo válcuje stejným způsobem, jakým by na jevišti drsný člen heavy metal bandu zválcoval teenagerského popového idola (jména si dosadí jistě každý sám dle chuti :-) ). Scénář byl možná v původní podobě ještě akčnější či reakčnější, nicméně i po takřka tradičním kulinářsko-hollywoodském zásahu ve stylu "a po povaření zcedíme" zbylo ještě dost jak relativně poslouchatelného rocku, tak solidní zábavy. Tak si tu rockovou školu užijte. :-) ()

Galerie (145)

Zajímavosti (27)

  • Film měl být původně muzikálem. (HellFire)
  • Gitara, na ktorú vo filme hrá Jack Black (Dewey Finn), je replikou inštrumentu hlavného gitaristu AC/DC Angusa Younga. (ČSFD)

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama