Reklama

Reklama

Rodina Addamsova

(seriál)
  • USA The Addams Family (více)
Komedie / Rodinný / Horor
USA, (1964–1966), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

David Levy

Hudba:

Vic Mizzy

Hrají:

Carolyn Jones, John Astin, Jackie Coogan, Ted Cassidy, Marie Blake, Lisa Loring, Ken Weatherwax, Vito Scotti, Don Rickles, Rolfe Sedan, Felix Silla (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Addamsovi vážně nejsou typická rodina. Naopak mají požitek ze spousty věcí, které by 'normální' lidi zděsily. Gomez Adams je abnormálně zámožný muž a je schopen splnit každé přání své choti Morticie: ať je to pěstování jedovatých kytiček, nebo večeře při svíčkách na hřbitově. Ale lidé, kteří Addamsovi navštíví, nevypadají zrovna nadšeně z více jak dvoumetrového, smrtelně bledého komorníka Lurche, či jeho pomocné ruky (doslova), ale vůbec z celé téhle povedené rodinky... (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (154)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dočkali sme sa a mame tu znovu Halloween, hneď vytiahnem seriál ktorý som dokončil pred pár dňami. Svoje čaro mal aj teraz a zrejme ide o prvý a posledný čiernobiely seriál čo som videl. Tiež o jednu z najlepších úvodných zvučiek ktorá je dosť chytľavá. Filmy a novšie spracovania zatiaľ túto klasiku neprekonali. 4* ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Takže zrejme vzniklo 64 dielov tohoto kultového seriálu. Neviem, koľko ich vysielala naša televízia, ani neviem, koľko som ich videl ja. Ale tie, čo som videl ma rozhodne dokázali pobaviť. Väčšinou všetky diely o tom istom, ale to predsa u rodinky Addamsovcov vôbec nevadí. 100 % herci, perfektní. A samozrejme skvelý dabing. Asi najlepšie do slovenčiny nadabovaný seriál. A ktorá postava je môjmu srdcu najbližšia - no predsa najväčší odborník na žiarovky, nazabudnuteľný strýko Fester. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 1 = 19.2.1993+SLOVENSKÁ (obnovená) TELEVÍZNA PREMIÉRA: FOOOR = 3.9.2013, réžia slovenského znenia (STV Bratislava) = ETELA BALGOVÁ - HARANTOVÁ - TECHNICKÁ POZNÁMKA: V slovenskom dabingu uvedené v 90-tych rokoch aj na ČT. A verili by ste, že legendárneho - na slovo pomerne skúpeho - Lurcha daboval Michal Dočolomanský ? :-) (30.3.2012) ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Kultovní pro mě osobně výjimečný seriál. Výjimečný v tom, že opravdu nemám rád dabing, ovšem tady si to bez slovenského znění představit nedokáži. Ale zpět k seriálu a třeba jeho dokonalému obsazení, ze kterého snad vyzdvihnu alespoň Johna Astina a Carolyne Jones, ti zde tvoří dokonalý pár, až pomalu nevěřím, že tomu tak není i v životě mimo filmové ateliéry a plátna. Chválit by se ovšem dali všichni herci a jejich postavy. Všichni jsou výborně zahraní a obsazení... dobrá, přece jen bych ještě neměl opomenout nejlepšího "domovníka" všech dob Lurcha. Taktéž úvodní znělku, kterou z hlavy nedostanu již nikdy a chytrý a vtipný scénář. 80% ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Napriek trošku archaickému vzhľadu, je to práve tento seriál, čo môžeme hrdo označiť za pravých Addamsov. Ich dobrodružstvá nie sú prehnané, sú podávané striedmo ale samozrejme s ľahkým nádychom morbídneho humoru. Divák zrejme už dôverne pozná jednotlivých členov rodiny, ale herecké kreácie Johna Astina a Carolyn Jones boli prekvapením dokonca aj pre mňa - Jonesová sa môže smelo porovnávať aj s Anjelicou Houston zo Sonnelfeldovho remaku. Samozrejme nechýba strýko Fester, deti, Larch a Vec - myslím si, že jednotlivé efekty boli vzhľadom na dobu výroby spracované pomerne profesionálne a vcelku aj autenticky. K tomu pripočítajte nezabudnuteľnú znelku s lúskaním prstov... Samozrejme aj detskí herci sú v rámci možností nadpriemerní, ale nemôžem si nezaspomínať na ich predstaviteľov z povrchnejšieho filmu z deväťdesiateho prvého... ()

Galerie (77)

Zajímavosti (43)

  • Povolanie Gomeza Addamsa je advokát. (Gryphon)
  • Na začátku seriálu je Pugsley starý osm let a Wednesday šest let. (Kulmon)
  • John Astin původně absolvoval konkurz na sluhu Lurche. (topr harley)

Související novinky

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Reklama

Reklama