Reklama

Reklama

Tichý nepřítel

  • USA The Devil's Own (více)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policista irského původu Tom O´Meara ve svém domě ubytuje na doporučení přítele mladého emigranta za Severního Irska Roryho Devaneye. Sympatický mladík si brzy získává srdce všech členů rodiny. Nikdo z nich přitom netuší, že Rory je brutální terorista, který má na svědomí přes dvě desítky lidských životů. Před vlastním osudem se člověk neschová ani v New Yorku. Po Rorym jdou brzy nejen agenti Britské tajné služby, kteří ho chtějí bez milosti zatknout. Rorymu se ale podaří uprchnout a při útěku je donucen zabít Tomova kolegu. Rozzuřený O´Meara odmítá pomoc FBI i Britské tajné služby a sám se vydává po Roryho stopě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

OughJay 

všechny recenze uživatele

Pitt hraje dobře, Ford možná ještě líp, ale co z toho, když to celý nikam nevede? Celej film je jedno velký nudný čekání na nějakou pointu nebo aspoň morální ponaučení, který pak ale stejně nepřijdou. Jestli bylo cílem Tichýho nepřítele ukázat nám, že terorista může bejt naprosto kdokoliv, bez rozdílu národnosti, pleti, nebo náboženství, tak to jediný se povedlo výborně. Znovu bych ale kvůli tomu těch 107 minut netrpěl. Rory: "They say the word peace, but at the end of the day, all they want is surrender." ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(30%) Co tímto filmem, v českém překladu TICHÝ NEPŘÍTEL chtěl básník říci, to opravdu nevím. Pustil jsem si jej náhodně, ale i tak jsem doufal, alespoň v přijatelnou jednohubku. To se bohužel nestalo. Tohle ale není ten případ, kdybych po celou dobu jeho sledování nonstop nadával, ale stále jsem si kladl na všelijaké aspekty tohoto počinu otázky PROČ? Abych to moc neokecával (což se mi nikdy moc nedaří), tak to CELÉ vyznělo DOZTRACENA. Máme tu nějaké dvě hlavní postavy, ale kdo je vlastně záporný a kdo kladný? Oba (jak Ford tak i především Pitt, který zde měl být spíše záporný) mi přišly fajn. Samozřejmě, máme tu spoustu scén a situací, abychom Pitta odsoudili na záporáka, ale režie ho pojala tak sebevědomě, že mi ho bylo ke konci strašně líto. Nějaké ty přestřelky tu máme, ale je jich málo. O tom to není ale. Není to ani thriller. Drama? To také ne. Celé je to strašně nevýrazné, ale ne tak abych se vyloženě nudil. Hltal jsem každou minutu, přesto na tom toho moc pochválit nemohu. Forda jsem si vcelku užil, Pitt také nebyl špatný, ale měl děsně napsanou postavu. Vůbec jsem mu jeho roli zabijáka nevěřil. Asi bych měl dát jen 1*, ale znám horší filmy, potenciál to mělo ale o dost větší. ()

Reklama

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Cirka první dvě minuty dávají předvěst kvalitní filmové podívané, malebné prostředí, pěkná irská hudba a příjemné rodinné posezení u jídla, které je zcela nečekaně přerušeno rychle jednajícím profesionálem. Jenže to je asi tak jediný klad tohoto snímku, neboť dál se zajímavého nestane vůbec nic. Tichý nepřítel bohužel nemá čím zaujmout a jediné, co se mu znamenitě daří je nudit diváka. Příjemný příběh s velkým potenciálem se tak topí v nedostatečné invenci tvůrců, kteří nepřicházejí s ničím novým. [TOP 19/12 53%] ()

k212 

všechny recenze uživatele

I přestože mám Forda moc ráda a považuju ho za fajn herce (tak zhruba deset let zpátky by se něco našlo), poslední dobou ujíždí víc a víc, samý velkoformátový akční hovadiny a tohle ještě potvrzuje moji domněnku, že to s ním jde rapidně dolů. Takle zneužít IRA k hezké tvářičce Brada Pitta, no jo Hollywood a realističnost si nejdou ruku v ruce. ()

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Pozrela som si to po rokoch znova, že v tom možno nájdem niečo, čo ma nakoniec presvedčí, že to nebolo až také slabé..a zas som nič nenašla, stále rovnaké sklamanie nad nevyužitým potenciálom tak silnej témy. Tretia hviezdička iba za Brada (Harrison ma tu vôbec neoslovil) a úvodnú krásnu skladbu od Cranberries. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • William Atherton mal pôvodne vo filme menšiu úlohu, tá však padla za obeť strihačovým nožniciam. V traileroch k tomuto filmu sa však jeho meno aj napriek tomu objavuje. (beso74)

Reklama

Reklama