Reklama

Reklama

Tichý nepřítel

  • USA The Devil's Own (více)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policista irského původu Tom O´Meara ve svém domě ubytuje na doporučení přítele mladého emigranta za Severního Irska Roryho Devaneye. Sympatický mladík si brzy získává srdce všech členů rodiny. Nikdo z nich přitom netuší, že Rory je brutální terorista, který má na svědomí přes dvě desítky lidských životů. Před vlastním osudem se člověk neschová ani v New Yorku. Po Rorym jdou brzy nejen agenti Britské tajné služby, kteří ho chtějí bez milosti zatknout. Rorymu se ale podaří uprchnout a při útěku je donucen zabít Tomova kolegu. Rozzuřený O´Meara odmítá pomoc FBI i Britské tajné služby a sám se vydává po Roryho stopě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

uhlajz 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film nikdy nezapomenu. Půjčili jsme si ho s kámošema poté, co nám týpek ve videopůjčovně řek, že to je pecka. Ještě lepší naž Pitt je prý ten Harrison Ford. Asi třičtvrtě hodiny jsme na to koukali a radši nikdo nic neříkal, pak to konečně někdo rozlousk v duchu: To je ale hrozná kravina... a bylo to konečně vyřešený:-) Takže jsem to ani nedokoukal, fakt mega nuda. ()

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Morální pojednání na téma terorismus. Je zde pěkně vidět, i když velice omezeně, že ono to s tou partizánskou válkou v Severním Irsku nebude zas takové jak nám to denně předhazují média. Pitt to nezahrál špatně, ale ať se na mě nikdo nezlobí, prostě jsem mu to nevěřil. Prostě nevypadá jako terotista, taky má uhlazené chování jako salóní pinč, do vostrech chlapíků z IRA má hodně daleko. Děj nemá příliš spád, ale určitě koukatelné. ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jeden velký omyl. Spíše než jako akční politický thriller to vypadá jako konverzační rodinné drama ve kterém hrdinové pořád polemizují nad smyslem života. Scénář je velice špatný, dialogy vyloženě debilní, děj nemá žádný spád a je zde zoufale málo přímé akce. Brad Pitt a Harrison Ford jsou nevýrazní a vypadá to jako kdyby hráli spíše z donucení. A hudba v irském stylu od Jamese Hornera je sice pěkaná na poslech ale jelikož se film odehrává v Americe tak se do něj vůbec nehodí!! Jednoduše zbytečný fim!! ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7/10] Trošku slabšie 4*. Zo začiatku to vyzerá veľmi slubne, dej sa dobre rozbieha, niekoľko zaujímavých scén, alebo aj akčné scény. Zamrzí že tu nieje nejaká väčšia thrillerová atmosféra, ale samotná thrillerová stránka filmu je celkom vydarená, zápletka je dobrá. Ale mohlo to byť o niečo lepšie, viac prepracovať scenár, viac vygradovať dej a urýchliť tempo. Môj oblúbenec Harrison Ford tu má zaujímavú postavu policajta a hrá veľmi dobre. Brad Pitt nieje herec, ktorého filmy vyhľadávam, ale tu s ním nemám nejaký problém a zahral celkom obstojne, úlohu mal dobrú ale mohol dať zo seba viacej. A aj zvyšné postavy sú zaujímavé. Tichý nepriateľ je dosť dobrý thriller, hlavné postavy, príbeh a aj skvelá hudba od Jamesa Hornera sú asi najsilnejšími aspektami tohoto filmu, takisto tu občas fungujú aj emócie a hlavne v závere. Keby mám niečo pridať, tak určite ako som spomínal zrýchliť tempo, dej trošku viac prepracovať a určite by filmu prospelo keby bola aj postava Brada Pitta lepšie prepracovaná, miestami mi prišiel nevýrazný. Ale už viac nekritizujem a uznávam že svoje kvality tento thriller má. ()

Šindy 

všechny recenze uživatele

Tady by se hodilo jedno slovo - Nuda. Bohužel je tomu tak. I přes dobré herecké obsazení, film zrovna velkou zábavu nenabídne a jedna nebo dvě scény to opravdu nezachrání. K tomu všemu scénář děravý jako ementál a idiotské chování hlavních postav, vskutku už tak mizerný výsledek nezlepší. Už jsme opravdu viděli lepší filmy s Fordem a Pittem. O moc lepší... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Okrem filmovania v New Yorku a New Jersey sa filmovalo aj v Európe, a to v írskom Dubline či severoírskom Belfaste. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama