Reklama

Reklama

Dark Waters

  • USA Dry Run (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Psychologický thriller rozpráva skutočný príbeh právnika Roberta Bilotta (Mark Ruffalo), ktorý odhalí spojenie medzi záhadnými úmrtiami a chemickou spoločnosťou DuPont. Bojuje za to, aby pravda vyšla najavo. (dixx)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (147)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Keď som začal študovať chémiu, rozbiehala sa kampaň za zákaz dovtedy "zázračného" DDT, nasledovali kampane za zákaz hliníka, azbestu, prebehol škandál s Conterganom, pred rokmi prekvapila škodlivosť polychlórovaných bifenylov, teraz teflon ... a čo ďalej? Takmer sa hanbím za svoje chemické vzdelanie. Ale späť k filmu. Jeho výhodou je, že mapuje skutočný životný príbeh právnika Roberta Bilotta, nevýhodou, že podobných príbehov už bolo sfilmovaných niekoľko. Bolo treba zabojovať nájdením účinnej formy stvárnenia jeho príbehu. Nie celkom sa to podarilo. Film je pomerne vleklý. Pripomínal mi dynamiku súdnych procesov a bezmocnosť súdnej moci proti priemyslovým gigantom. Ale napriek tomu atraktívnosť témy umožňuje považovať ho za mimoriadny. Len nie je úplne korektné zamieňať kyselinu perfluóroktánovú s teflonovými panvicami. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Mark Ruffalo předvádí věrohodný výkon v dost pochmurném filmu, který určitě stojí za vidění. Příběhy podle skutečné události mám moc ráda a tenhle není výjimkou. Zajímavé drama. Nemohla jsem si pomoc od srovnávání s Erin Brockovich. Dokonce jsem si po návratu domů musela Erin pustit. Dark Waters rozhodně odvedl lepší práci v nastínění kruté reality a dost pomáhá fakt, že se film pomalu, ale jistě, příběhem posouvá do současnosti. 5* ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Znepokojující a mrazivé soudní thriller-drámo, které nejvíce těží z poutavé režie, šikovně budované tenze a hlavně skvělého výkonu Marka Ruffala, jenž se zde vyřádil i v jiné roli než jak jej běžně známe jako Hulka. Celá kauza je extrémně zajímavá, boj skupiny právníků proti velkému korporátu, který roky vědomě tráví vodu a ovzduší Virginie, je šílený a divák je celkem dobře vtažen do celého příběhu a jen netrpělivě čeká na konečné rozuzlení a verdikt. Má to pár hluchých míst, ale jako celek je to víc než dobré a množství informací, které se z filmu člověk dozví, je k nezaplacení. Tyhle soudní napínavé tahanice prostě můžu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Enviromentálna agitka v skutočnom prípade o znečisťovaní životného prostredia chemickou spoločnosťou. Dôkaz toho, že proti korporátom a moci peňazí sa bojuje veľmi ťažko, ale niekto vytrvať musí. V skutočnom živote dávam takýmto bojovníkom palec hore. Ale film mohol byť natočený aj svižnejšie. Celé sa to rozbieha pomaly, nezáživne. Máme tu príliš veľa záberov, kde sa len Ruffalo dlho pozerá alebo spomalene rozmýšľa alebo či sa chytá za hlavu. Takto to vytrvá do konca, žiadnej väčšej akcie sa nedočkáme, sem tam zrýchli klavír v pozadí, ale inak je to nudné čučanie do dokumentov. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Moc rád sleduji filmy podle skutečných událostí, které mi mohou něco sdělit a u kterých se můžu dokonce i někdy poučit, jak to na tom světě občas i chodí. Ale u tohoto snímku musím neblaze dodat, že mě fakt zvedl ze židle a hned jsem utíkal do kuchyňky, abych vyhodil do koše všechny teflonové pánve a zejména ty od společnosti Du Pont. Naštěstí tam žádné nebyli, protože nejsem takovej bohatýr, abych si je mohl dovolit. popravdě řečeno tento snímek mě doslova srazil do kolen, že jsem o něm přemýšlel aspoň celej tejden. Protože to, co si nadnárodní korporace můžou dovolit a hlavně, co jim ta daná administrativa té dané země vše dovolí je až do nebe volající. V tomto snímku vidíme, že se děje něco nekalého, doslova něco, co ohrožuje lidské a zvířecí životy ničím jiným než rakovinou. Přijde na to farmář, který přijde o skoro dvěstě krav celkem brutálním způsobem. Svůj případ předá právníkovi, který se tím případem začne zabývat a tím začíná nekonečná soudní mašinérie ve které je velice těžké vyhrát, jelikož stojí proti tomuto nadnárodnímu kolosu, který se brání zuby nehty a kope kolem sebe jako chcípající kobyla, jelikož se mu nechce přiznat chybu, která ohrožuje lidi na celém světě. Vyšetřování se táhne řadu let a výsledek je v nedohlednu díky obstrukcím této vražedné firmy. Ale nebudu psát spoilery, ať se na to každej podívá sám a udělá si svůj vlastní úsudek, protože to fakt stojí za to, co všechno lidi udělají pro tyto špinavé peníze. A také si myslím, že to nebude jediná takováto firma, co škodí lidem pro svůj prospěch a nehledí na zdraví lidí a celkově svého okolí. Za otevření očí a skvěle natočenej příběh ve kterém všichni podali perfektní herecké výkony musím dát stoprocentních 100%. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (8)

  • Ted Bilott, syn Roba Bilotta (Mark Ruffalo), pracoval na tomto filmu jako stážista v uměleckém oddělení. (Michnak)
  • Natáčalo sa v americkom štáte Ohio, predovšetkým v meste Cincinnati na juhozápade tohto amerického štátu. (MikaelSVK)
  • Skutečného soudního právníka Roba Bilotta a jeho manželku Sarah lze krátce zahlédnout v čase 32:30 na výroční večeři Ohio Chemical Alliance hned poté, co Mark Ruffalo (jako Rob Bilott) a Anne Hathaway (Sarah Bilott) vstoupí do přeplněné místnosti. (Michnak)

Reklama

Reklama