Reklama

Reklama

Dark Waters

  • USA Dry Run (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Psychologický thriller rozpráva skutočný príbeh právnika Roberta Bilotta (Mark Ruffalo), ktorý odhalí spojenie medzi záhadnými úmrtiami a chemickou spoločnosťou DuPont. Bojuje za to, aby pravda vyšla najavo. (dixx)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (147)

verbal 

všechny recenze uživatele

Je naprosto děsivé a zarážející, že po něčem takovém Du Zmrd ještě existuje. Prokázaným několika tisícům lidí, kteří kvůli jeho zcela vědomé a záměrné travičské enviromentální politice pošly nebo ještě pojdou pomalou a trýznivou smrtí, jakož i živořícím deformovaným teflonovým potrátkům, stačilo zacpat hubu pouhými 670 melouny (při ročním obratu 25 miliard musí kluci ve vedení Du Sit smích). Moc a šusťáky zjevně lehce vykoupí i prokázanou masovou vraždu a mrzačení, aniž by za to kdokoliv z těch progresivních, eticky nezávadných nenažerů musel doživotně dělal negrům pytložvejka v supermaxu. Možná je to také tím, že se kauza udála ještě před asociálními sítěmi a překorektnělým světem. Dneska by byl největší travič světa - Du Pont - do půl roku v Du Pě, protože by jej hysterické biomatky, Gréta Dummkopfová, elfští sluníčkáři a BLM (určitě zkapal i nějaký ten mouřenín) okamžitě umlátili pánvemi od Tefalu. Inu, dozajista záhy uvidíme, co zmůžou lidová virtuální média, až po těch 40 tunách ryb začnou chcípat i Valaši a Endyho Dezu už z toho nedostanou ani dezinformační články na iSUPovi a z ruky žeroucí ministři vnitra a spravedlnosti. Třeba pak za 10 let i u nás někdo splácá nějakou tu Temnou Bečvu a již popraveného Endyho bude za dodatečný trest hrát Magnusek. Každopádně solidní a až děsivý právní napínač, nápadně připomínající Grishamova Obchodníka s deštěm, akorát s hrůzně reálným základem a velmi špatným koncem. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Znepokojující a mrazivé soudní thriller-drámo, které nejvíce těží z poutavé režie, šikovně budované tenze a hlavně skvělého výkonu Marka Ruffala, jenž se zde vyřádil i v jiné roli než jak jej běžně známe jako Hulka. Celá kauza je extrémně zajímavá, boj skupiny právníků proti velkému korporátu, který roky vědomě tráví vodu a ovzduší Virginie, je šílený a divák je celkem dobře vtažen do celého příběhu a jen netrpělivě čeká na konečné rozuzlení a verdikt. Má to pár hluchých míst, ale jako celek je to víc než dobré a množství informací, které se z filmu člověk dozví, je k nezaplacení. Tyhle soudní napínavé tahanice prostě můžu. ()

Reklama

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Pro pár dolarů navíc. Akorát že jen z jednoho produktu jich je ročně miliarda. No jo, to se pak i nad vědomým zabíjením a ohrožováním veřejnýho zdraví přimhouří ne oči, ale rovnou se slečně spravedlnosti vypíchnou. Boj s větrnými mlýny a soukolím vytvořeném pro blahobyt... těch vyvolených samozřejmě. Jako bych to viděl... DuPont, Agrofert... V cigaretovém průmyslu jsme se už krapet posunuli, ale v mnoha dalších odvětvích jsme ještě ani nezačali. Dolar vládne ne světu, ale lidstvu. A Erin Brockovich nám to už minimálně jednou ukázala. Chci na Mars, dokud nezaútočí. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší film, na tohle téma, co jsem viděl. Taková hra Davida s Goliášem v podání právníka Roberta Billota a koncernu Dupont v litém, soudním sporu o hledání pravdy, kterou by někteří nejraději zakopali hluboko pod zem. Není to takové "nablýskané" jako Erin Bronkovich, přesto tenhle snímek řadím výše. Hlavně za takovou civilní atmosféru a pak za herecký výkon Marka Ruffala, kterého sleduju už léta a tady si troufnu tvrdit, že je to zatím jeho top výkon. A že za svou roli nedostal žádnou zlatou sošku? To mi ale vůbec nevadí. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Mohlo a mělo to být o kus kratší, nicméně to je tak jediná (ač u mě častá) výtka k filmu. Jinak se jedná o moc "pěkný" pohled do zákulisí korporátních sviní, které si můžou dělat, co chtějí, protože na to prostě mají prachy. A nebudeme si nalhávat, že v dnešní době nebo na našem území se něco takového neděje... 75% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (8)

  • Bucky Bailey je vo filme niekoľkokrát spomenutý ako jeden z príkladov štúdie obetí, ktoré prežili, a jeho fotografia ako dieťaťa je vyobrazená vtedajšiemu generálnemu riaditeľovi spoločnosti DuPont. Skutočný Bucky sa objaví ku koncu filmu v scéne na čerpacej stanici. (TomX2)
  • Cena akcií firmy DuPont klesla o 7,15 bodu ze 72,18 na 65,03, a to v týdnu, kdy byl tento film uveden do kin (12. 11.  2019). (Michnak)

Reklama

Reklama