Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv John McClane má potíže se svou dcerou Lucy, a když ji vytáhne v noci z přítelova auta, jejich vztah se tím rozhodně nezlepší. Hned nato je John vyzván nadřízeným, aby vyzvedl hackera Matta Farrella a dopravil ho do Whasingtonu na oddělení počítačové bezpečnosti FBI. John najde Matta doma, ale než stačí byt opustit, jsou napadeni ozbrojenými muži a dojde k přestřelce... Matt je počítačový génius, ale ze střelby je vyděšený. Navíc mu nedochází, že se někdo snaží zabít jeho. McClane mu to vysvětlí a dopraví ho na FBI do střediska počítačové bezpečnosti. Z médií se zatím hrnou zprávy o problémech s počítačovým systémem a padá jedno odvětví za druhým. Matt zjistil, že se jedná o takzvaný kybernetický výprodej. Velitel bezpečnostního oddělení Bowman Matta umlčí, ale McClane je zvědavý, a tak mu Matt po cestě do jiného střediska FBI vysvětluje, oč jde. Jejich auto je však cestou napadeno a řidič zabit. McClane začíná být hodně naštvaný, ale nechápe, co všechno se děje... Mattovi už je jasné, že se někdo naboural do systému – ne jen do jednoho odvětví, ale do všech –, aby mohl určovat pravidla hry. Kromě vyřazení počítačové sítě jako takové je už vyřazena celá dopravní infrastruktura i komunikační sítě. Podle Matta bude teď na řadě ovládnutí východního uzlu, který zajišťuje dodávky elektřiny... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (1 410)

tron 

všechny recenze uživatele

„Už ste niekedy podobné veci robil?“ Dravé, dobré, svižné, moderné, odkazujúce na staré diely, ale zároveň vediace, že je proste iná, nová doba a kráča v jej duchu a nie je zostarnutým dinosaurom, ale reštartovaným, osviežujúcim prístupom. Ktovie, ako by sa na dravú (kamióny, vrtuľníky, stíhačky, počítače) štvorku pozeral Roderick Thorp, podľa ktorého útlej a v podstate veľmi komornej knižočky vznikol McTiernanov vianočný originál. Len Wiseman (UNDERWORLD 1 - 2) sa snaží, ale po likvidácii hrnčekom (RIDDICK: KRONIKA TEMNA) a naháňačke kôň verzus motocykel (PRAVDIVÉ LŽI) ma zničenie helikoptéry autom na kolená nedostane. Napriek tomu má film väčšinu času skvelé tempo, pôsobivý terminátorovský futuristický modrý vzhľad a pokus o vtipný dialóg. Pravdaže, je to čudné: McClane rieši apokalyptické problémy, nenadáva, nenosí tielko, nie sú Vianoce a hovorí vety typu „poď sa o tom porozprávať“. Nedá sa však povedať, že by to nefungovalo. Vlastne to na mňa fungovalo veľmi dobre. Počítačové efekty nepáchali škodu, minimalistický zlosyn (Timothy Olyphant) mal niečo do seba a akcia bola vďaka nápadom (hasiaci prístroj, auto vo výťahu), kaskadérskym výkonom a gigantickému rozpočtu výborná. A vôbec, ak to porovnám so zlepencom, akým bola trojka, musím dať 80%. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

DIE HARD or LIVE COOL?SOFT verze. Blíží se Den nezávislosti. Copak asi dělá John McClane? Osud hláškující mašinu z New Jersey nešetří. Dceruška mu přerostla přes lysou hlavu, scénárista mu na krk hodil postpubertálního hackera, digitální apokalypsu, kterou zvěstuje celé stromořadí prezidentů, a navrch zaplevelil příběh troškou klišé. Kolty zatraceně nízko u pasu, hladina ironie zatraceně vysoko. Ježíšek Wiseman naděluje modré filtry a záplavu hráček-pistolky, autíčka, helikoptéry, výbuchy a hi-tech laskominy. Jsem ve světě série Die hard zelenáč, ale adrenalinová AKCE pašáka Willise plus roztomilá INTERAKCE s naivním geekem Justinem Longem, kung-fu mrchou Maggie Q, Kevinem Smithem, Spideříkem i obstojným záporákem Olyphantem dává v součtu jedinou REAKCI: Bruce. Božský Bruce:-) ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Este teraz sa mi chce od radosti vyskat "Yippeee Ki Yay Mother...." ;-) John Mc Clane v dobre odvedenych akcnych sekvenciach s radostou v srdci a s pevnym, stabilnym doskokom preskocil do tretieho desatrocia svojej existencie. Ustredny zaporak je sice zo serie najslabsi, ale o to lepsie posobia jeho sidekickovia (Magie Q po MI3 znova mnamozna ;-) ). Vo vysledku dve hodiny a daco velmi slusnej akcnej zabavy, ktora sice oproti prvym dvom predchodcom trpi obcasnou dychavicnostou, ale rozhodne ma v svojom zanri dnesnej, casto prilis "korektne cistej" konkurencii co povedat. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Ježíšikriste, pitomečku ( nejpoužívanější slova Die Hard 4 ) -- Není to sračka, ale žádný opravdu povedený akční blockbuster jsem nedostal. Série není v prdeli, ale chuť jít do kina na pětku nemám vůbec.Takže 1.) Nízký rating JE vidět 2.) Bruce docela hláškuje, ale ve druhé půli i dost impotentně a naplano. 3.) Příliš moc "počítačových pasáží," nesnáším, když se ve filmu moc ťuká na klávesnici a probíhají transfery, downloady a dekódy, kterým stejně nerozumíme 4.) Směšné instantní minutové psychologické vsuvky. 5.) náklaďák vs. tank, ehm ehm (choze - ano ano, také jsme si vzpomněl na Ramba trojku) 6.) záporák na hovno -- Naštěstí jsem nic nečekal, takže nemůžu mluvit o zklamání. Čekám na Transformery :) P.S. "Jizvy jsou sexy, ne?" "Ne" ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Neustálá akce, solidní scénář, kupa hlášek, překvapivě dobré obsazení vedlejších rolí, výborná práce kamery, dechberoucí pasáže a naprosto dokonalý Willis, kterému to pořád zatraceně střílí (ať už mluvíme o nábojích a nebo o slovech). Na čtyřce je znát, že tvůrci viděli předchozí filmy a že je dokonale znají, neboť se nejen drží v jejich duchu, ale zároveň na ně i trefně odkazují - kdo nepochopil odkaz, ve kterém se McClane podivně podívá na agenta FBI, který se mu představí coby Johnson, ten se dle mého vůbec nemůže označit za znalce série;) 90% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (59)

  • Předtím, co je vrtulník zničen po nárazu autem, z něj vyskočí Rand (Cyril Raffaelli) na silnici a sluchátka mu spadnou na zem. V dalším záběru si je ale znovu sundává z hlavy. (Gyrobus)

Související novinky

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

Brutální Nikita se vrací

Brutální Nikita se vrací

23.02.2010

A tentokrát bude nejen krásná a smrtící, ale bude mít i dobré kung-fu. Maggie Q se sice narodila na Havaji (americkému otci a vietnamské matce), ale jméno si udělala v hongkongských filmech plných… (více)

Reklama

Reklama