Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát 4*. Prostě to nejde. Ten film je ukázkou dokonalého filmařského umění a použití stínů a světla je opravdu v jiné dimenzi. Alan Parker předvádí, že umí být génius. Jeho filmografie, v které je hlavně Pink Floyd the wall získala tímto filmem opravdu důstojného zástupce žánru horror-mystery. Malá rolička Roberta De Nira, který ji dokáže svým nezaměnitelným hereckým poddáním převést do neuvěřitelné velikosti, stojí za uznání. Ted k tomu nejpřekvapivějšímu. Mickey Rourke hrající hlavní roli Harolda R. "Harryho" Angela předvádí životní výkona musím uznat, ten kluk mohl něco dokázat. Škoda, že zapadl do bláta jako je Double team a trochu to přehnal s botulotoxinem(doufám, že to je pravda a že nerozšiřuji fámu :-)). Od začátku filmu jsem si myslel jak to celé končí a jaká bude pointa, měl jsem pravdu, ale to nezměnilo nic na to faktu, jak mě film usadil. Opravdu dokonale zvládnutý závěr, který ještě podtrhává atmosféru tohoto horroru. PS: jestli nesnášíte voodoo a nechcete vidět De Nria jak hláškuje o náboženství a loupe si vejce, radši nekoukejte ;-) :D ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásne depresívne ladený film, ponurý, temný a vyšperkovaný perfektným De Nirovým hereckým výkonom.Tie jeho nechty na vajíčku boli naozaj presvedčivé. Záver sa síce dal predpokladať, ale to nevadí, tu predsa išlo o natočenie temného filmu, ale tak, aby si pritom ponechal aj trocha svetla a krásy. Autorom sa tak podarilo zliať všetko dokopy a pripraviť guláš poctivej filmariny. Rourkova životná rola. 85/100 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $17,185,632Tržby Celosvetovo $25,900,000║ Prvá tretina príbehu bola fajn ale postupom času sa to začne meniť na zmätenú na mieste sa točiacu frašku, kde nepomôže ani slušný výkon Mickey Rourka, Robert De Niro tu je len do počtu. Režisér Alan Parker ma doteraz ešte nepresvedčil o nejakých filmárskych kvalitách. /25%/ ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Film, který klade tolik otázek. Zkoukl jsem to, ale dlouho o něm ještě budu přemýšlet. A přesně tyhle filmy miluju. Mickey Rourke hraje báječně, Robert De Niro pro změnu ďábelsky. Škoda jen, že si všechno to voodoo víc nevrylo pod kůži. Ale rozhodně velmi příjemné překvápko. Kdyby to bylo natočeno o 30 let dřív, mohl by to být jeden z nejlepších noirů. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kvalitní thriller, který ve své polovině získá mysteriózní nádech a ke konci sklouzne až do hororových vod. Děj není zrovna nabytý akcí, spíš se pomalu sune kupředu, aby byla na závěr odhalena překvapivá pointa, která je skutečně překvapující. Filmu se v podstatě nedá formálně snad nic vytknout, ale nepodařilo se mu dostat se mi pod kůži a tematika voodoo mě moc nebaví, tudíž se zde absolutnímu hodnocení vyhnu. Horror movie of the year ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Erotická scéna Rourka a Bonet byla natočena v jedné z nepoužívaných budov na Royal Street v New Orleans a natáčení trvalo čtyři hodiny. Kromě Parkera se natáčení zúčastnili jen 3 lidé okolo kamer a herci. Aby se herci uvolnili, Parker jim pouštěl během natáčení hudbu. (Tonula)
  • Jeden z najdlhšie trvajúcich hollywoodskych konfliktov je medzi Robertom De Nirom (Louis Cypher) a Mickeym Rourkeom (Harry Angel), ktorý vznikol počas nakrúcania filmu. Ich filmové postavy mali medzi sebou zložitý vzťah a De Niro navrhol, aby spolu herci vôbec nekomunikovali. Rourke slávnejšieho kolegu odvtedy niekoľkokrát nazval "uplakaným deckom". De Niro mal zasa na oplátku povedať, že Rourke je klamár a rozpráva všetko možné. Ich vzájomná nevraživosť trvá už viac ako 30 rokov. (Raccoon.city)
  • Scéna, kdy Mickey Rourke v chatrči sekáčkem seká led, se musela točit vícekrát, jelikož jak scéna postupuje, kostka ledu občas ubude, občas přibude. V jednom ze záběrů je jasně vidět, jak se kostka rozpadne a v pozdějším se o ni opírá. (pemap)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama