Reklama

Reklama

Queer as Folk

(seriál)
Trailer
USA / Kanada, (2000–2005), 65 h 52 min (Minutáž: 44–87 min)

Hudba:

Tom Third

Hrají:

Gale Harold, Thea Gill, Hal Sparks, Chris Potter, Peter Paige, Sharon Gless, Sherry Miller, John Furey, Robert Gant, Lawrence Dane, Victoria Snow (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(83)

Obsahy(1)

Reklamný kreatívec Brian pohrdá všetkým okrem sexu, ktorého si dopriava vždy a všade. Keď do svojho podkrovia pozve nezletilého a neskúseného študenta Justina, netuší, že z toho bude viac než len známosť na jednu noc. Dobrák Michael ako manažér v supermarkete tají svoju orientáciu, ale v reštaurácii svojej žoviálnej mamy Debbie a na vykričanej Liberty Avenue žije druhý, oveľa zaujímavejší život. Jeho vytočený kamarát Emmett holduje extravagantným tričkám a virtuálnemu sexu a po planom poplachu s pozitívnym testom na HIV sa rozhodne stať heterosexuálom. Našťastie len dočasne. Osud sa zahral aj so „suchárom“ Tedom, ktorý po drogovej kóme rázne prehodnotil svoje priority. Rovnováhu medzi teplými priateľmi z amerického Pittsburghu vyrovnávajú lesbičky Lindsay a Melanie, ktoré „majú dieťa“ s Brianom a vždy sú poruke s ramenom na vyplakanie či s teplou večerou... (arkis)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (86)

Narya89 

všechny recenze uživatele

Tímhle seriálem jsem intenzivně žila několik týdnů, stejně jako kdysi u L Word, proto na mě taky tak moc zapůsobil. Pět sérií poskytuje dostatečný vhled a sžití se s charaktery jednotlivých postav, které ovšem nejsou statické, ale neustále se vyvíjí. Byla zde znát britská předloha - QAF se nebál tematizovat záležitosti jako nedostatek peněz, osamělost, problémy se vzhledem a plastické operace, stárnutí, rakovinu, drogy, HIV a jiné pohlavní choroby, promiskuitu, vztahy, hate crimes a stereotypy kolem gayů, práva menšin atd. Zkrátka neřešily se jen příjemné věci, ale opravdový život v celé jeho pestrosti. Myslím, že v roce 2000 je zobrazení těchto témat v televizi takto otevřeným způsobem poměrně dost revoluční záležitostí, která měla velký společenský dopad a pomohla všem lidem trochu nahlédnout do životů gayů, ačkoliv ty životy určitě nejsou jednotné. Měla bych k tomu akorát jednu malou výtku a sice to, že podle seriálu to vypadá, že minimálně 80% populace jsou gayové. Je mi jasné, že to mělo zobrazovat život určité komunity, ale byl tam přesah i do toho běžného světa, ve kterém všichni žijeme, a tak mi přišlo zvláštní, že kamkoliv se postavy dostali, okamžitě se na ně někdo významně podíval, jako kdyby měli napsáno na čele, že jsou gayové a vzápětí spolu mizeli kdesi na záchodcích nebo jinde. A pokud už někdo nebyl gayem vědomě, stal se jím po sexu s mužem, jako třeba fotbalista Drew, zkrátka trochu nereálné podle mého názoru. Nicméně Brian Kinney, Michael, Justin a Debbie jsou postavy, které mi navždy zůstanou v srdci, protože každý z nich rezonoval s některou částí mé osobnosti. ()

LxLuthor 

všechny recenze uživatele

"You think you're a man, you're only a boy.." Vynikajúce... Perfektní herci, úžasná hudba a nočný život a k tomu veľa krásnych myšlienok. Päť sérii doslova zhltnutých v priebehu jedného mesiaca, to sa mi ešte naozaj nestalo. Prepracovaný dej, ktorý ma častejšie dohnal k slzám ako k smiechu. Veľmi málo vecí, ktoré by bolo treba vytknúť, a preto iba poďakujem za ten krásny čas s tebou QaF. Liberty Av., diner, Bri & Mikey, Vic & Deb, Justin, Em, Blake... thumpa thumpa continues ♥ ()

Reklama

JoVanGogh 

všechny recenze uživatele

Škoda, že naše televízie tento seriál nevideli. Zato ja som si užila jeho sledovaním skvelý mesiac. Queer as Folk ma naučil veľa, priblížil ma k LGBT svetu ešte viac, ako doteraz, zžila som sa s postavami, akoby boli súčasťou môjho života. Rozosmieval ma, inšpiroval ma, dojímal ma a je ťažké sa s ním rozlúčiť. Ale čo je ľahké vďaka QaF; vidieť a tešiť sa zo všetkých farieb, ktoré svet ponúka. SPOILER: Vďaka scenáristom za to, že sa nepridržiavali klasiky gýčových amerických happy-endov. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Opakovaná anabáze, která se se mnou táhne u většiny seriálů: ze začátku to vypadá nadějně, pak dobré dojmy postupně vyprchávají, jsouce nahrazeny rozpaky, aby se nakonec zájem vytratil zcela a úplně. Dvě hvězdičky už se mi zdály jako příliš přísné, jakkoli bych to viděla spíš na ně, ale dvě a půl hvězdičky mi tady schází... Nápad to nepostrádá, dobré herce už vůbec ne a hudba v člověku budí touhu začít křepčit vzdor pozdním a k tomuto počínání neprosto nevhodným hodinám. Ale k čemu to všechno, když má člověk dojem, že sleduje dokonale nablýskanou a dokonale povrchní módní přehlídku, jejíž účastníci se procházejí a poposedávají se sofistikovaně znuděným výrazem v tváři a sklenkou v ruce. Povrchnost je slovo, které se mi pro charakterizaci téhle řady nešťastných a méně nešťastných příhod zdá nejvýstižnější. Nebudí to zájem, prožitek, vcítění, ztotožnění s postavami, nebudí to nic. Nezajímalo mě, co bude dál, bylo mi naprosto lhostejné, co a komu se přihodí v dalším díle a kdo si to s kým rozdá na kožené pohovce nebo předložce u krbu. Dalo by se říci, že vyleštěná a z drahých materiálů ukovaná forma pohltila obsah. Jenže to by napřed nějaký obsah musel existovat. ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

There’s None so Queer as Folk Justin Taylor – tak trochu umělec, tak trochu spratek – se jedné noci potkává s Brianem Kinney. První polibek, první sex. Briana chce každý, ale problém je, že ho nikdo nemůže mít. A takhle to všechno začíná. Příběh party přátel – účetní Ted, tak trochu šílený Emmett, lesbický pár Lindsay a Melanie, nesmělý Mikey a samozřejmě Brian, kterému nezáleží na nikom a na ničem. Nebo se tak alespoň tváří... Jeden z mála seriálů, kde s přibývajícím počtem sezón kvalita neklesá, ale naopak stoupá. Z humorné záležitosti s takřka videoklipovým vizuálem se stává čisté drama, u kterého se vám na tváři objeví častěji slzy než úsměv. Postavy se vyvíjejí zcela neodhadnutelným směrem, někdo zemře a někdo se narodí... Bylo by bláhové myslet si, že se takový druh seriálu zalíbí všem, především heterosexuální muži dají zřejmě přednost seriálu The L Word a nejde jim to mít za zlé. Každopádně člověk by neměl QAF odsuzovat, dokud ho nevyzkouší. Třeba v něm něco najde. Třeba v něm najde sebe. A když ne, tak se u něj může alespoň pobavit a ani to není zas tak špatné, ne? Liberty Avenue. Liberty Dinner. Babylon. Save the Last Dance for Me. Nezapomenu... We will survive. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (31)

  • Seriál byl nominován za vynikající dramatický seriál na GLAAD Media Awards. (Dlee)
  • Ke každé sérii vyšel i CD soundtrack. (Dlee)
  • Když jede Brian autem s Benem z pochodu za mrtvé v Babylonu tak mu Ben říká, že Michael ví, že byl za ním Brian v nemocnici každý den. Ovšem skoro v posledním díle, kde dostane Mike oznámení o Brianově svatbě, řiká teprve Ben Mikeovi, že za ním Brian chodil do nemocnice. (Dlee)

Reklama

Reklama