Reklama

Reklama

Queer as Folk

(seriál)
Trailer
USA / Kanada, (2000–2005), 65 h 52 min (Minutáž: 44–87 min)

Hudba:

Tom Third

Hrají:

Gale Harold, Thea Gill, Hal Sparks, Chris Potter, Peter Paige, Sharon Gless, Sherry Miller, John Furey, Robert Gant, Lawrence Dane, Victoria Snow (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(83)

Obsahy(1)

Reklamný kreatívec Brian pohrdá všetkým okrem sexu, ktorého si dopriava vždy a všade. Keď do svojho podkrovia pozve nezletilého a neskúseného študenta Justina, netuší, že z toho bude viac než len známosť na jednu noc. Dobrák Michael ako manažér v supermarkete tají svoju orientáciu, ale v reštaurácii svojej žoviálnej mamy Debbie a na vykričanej Liberty Avenue žije druhý, oveľa zaujímavejší život. Jeho vytočený kamarát Emmett holduje extravagantným tričkám a virtuálnemu sexu a po planom poplachu s pozitívnym testom na HIV sa rozhodne stať heterosexuálom. Našťastie len dočasne. Osud sa zahral aj so „suchárom“ Tedom, ktorý po drogovej kóme rázne prehodnotil svoje priority. Rovnováhu medzi teplými priateľmi z amerického Pittsburghu vyrovnávajú lesbičky Lindsay a Melanie, ktoré „majú dieťa“ s Brianom a vždy sú poruke s ramenom na vyplakanie či s teplou večerou... (arkis)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (86)

Tamirki 

všechny recenze uživatele

Závislost :-) V mnoha ohledech průkopnický seriál, od kterého jsem se celé dny nedokázala odtrhnout, na čemž měla zásluhu zejména ústřední dvojice Brian/Justin. V diplomové práci Jany Jedličkové si lze přečíst, že "americká verze Queer as Folk je (...) považována za mezník v americkém televizním vysílání. A to nejen formou reprezentace LGBTQ minorit, ale také zobrazováním explicitních sexuálních scén a reflektováním některých témat... Seriál se stal už krátce po jeho prvním uvedení kultovním..." S tím vším nelze než souhlasit. Nadchlo mě mimo jiné herecké obsazení, hudba, styl natáčení, ironické a vtipné hlášky. Brian Kinney (skvělý Gale Harold) je už legendou a mezi ním a Justinem to pořádně jiskří... Miluji také postavy Emmetta, Debbie a Daphne. V jednotlivých epizodách bych možná pár chybiček našla - ale jako celek? Nejlepší seriál, jaký jsem viděla. A nejvíc sexy :-) P.S. Homofobní osoby by se ovšem seriálu měly vyhnout obloukem, těm se zcela jistě líbit nebude. Podle některých zdejších komentářů se zdá, že někteří takoví tak neučinili - je to bohužel podobné, jako kdyby přesvědčený rasista hodnotil například Hádej, kdo přijde na večeři... ()

Wendy 

všechny recenze uživatele

Co říci ke svým 5*? Jako seriálovému diváku mi celých pět sérií Queer as Folk nic nechybělo. Naděje s přehnanou hloubkou jsem si nikdy nedělala; tu jsem našla snad jen u Six Feet Under (neřku-li Angels in America seriálem). Ale dost reklamy. QaF má pro mě správně odměřené dávky romantiky (ano, Brian & Justin), vtipu (že by Emmett? nejen on... - Teddy of course) a dramatu celkově. Všechny postavy jsem si bez výjimky oblíbila. No, a boj o "Gayopolis" v podobě Liberty Avanue mě v průběhu seriálu nenechal chladnou. Na závěr ještě pár subjektivních dojmů na obvyklé argumenty - (1) moc sexu, moc teploušského sexu, sex, sex, sex... Říkám, no a? Je to holt se vším všudy a na kvalitě seriálu mi to neubralo. Ale to už je zase problém něčeho (někoho) jiného, že (drazí "mravokárci"? (2) Naše země že není připravena? Amerika snad byla? (No, možná trochu víc...) A ptal se na to někdo? (3) Ozývají se hlasy i zevnitř, že QaF zobrazuje gay komunitu ve špatném světle... Co se na to vykašla? Kdyby heterácký chlap balil každý den novou "babu", budu se taky ptát, jestli to zobrazuje správný obraz heterosexuálního světa? A co je na chlapcích a dívkách (pamatuju i na Linds, Mel a Debbie, nebojte) vlastně tak špatného? Proč by se vzorní "homosexuálové" vůbec měli snažit zavděčit a zapadnout mezi "většinu"? Vždyť každý člověk je (nebo by měl být), individuální, ne? Nehledě na to, že seriál zobrazuje víc rovin - promiskuitní Brian x "Stapford Fag" Mikey a další... Zbývá už jen poslední otázka... :-) What have you done today to make you feel proud? *** Oblíbené postavy: Brian Kinney, Emmett Honeycutt, Melanie Marcus, Vic Grassi ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

83/83 Intenzivně jsem žila s tímhle seriál cca půl roku, zrovna když mi vyšla pauza mezi pozdějšími sériemi The L Wordu. A byla jsem okouzlena. Jako seriál je to velice komplexní a uspokojující i náročné fanoušky. Je zde mnoho atributů k detailnějšímu prozkoumání, ale stravitelné je to i jen jako pravidelná schůzka s oblíbenou partou. Milovala jsem párování Chrise Pottera a Hala Sparkse v 1. sérii a jelikož to nedopadlo, tak později to byl hlavní stín na celkovém vývoji. Nicméně nákup comicsu Rage a knižního průvodce k prvním třem sériím zase odehnal mráčky na mém čele. Ptáte se na srovnání s původní UK verzí? US to rozhodně vyhrává na celé čáře, včetně uvěřitelnosti. ()

Luczynkaaa 

všechny recenze uživatele

Stačilo mi pouhých pár dnů na to, abych zkoukla všech 5 sérií. Občas jsem u toho proseděla celý den, nedokázala jsem se odtrhnout. Myslím, že na QAF by se měl kouknout každej zamindrákovanej pitomec, kterej netoleruje homosexualitu. Pro mě asi nejlepší seriál, na kterej jsem kdy koukala. Objevil se mi úsměv na tváři, ale padly i slzy :) TOP! ()

LxLuthor 

všechny recenze uživatele

"You think you're a man, you're only a boy.." Vynikajúce... Perfektní herci, úžasná hudba a nočný život a k tomu veľa krásnych myšlienok. Päť sérii doslova zhltnutých v priebehu jedného mesiaca, to sa mi ešte naozaj nestalo. Prepracovaný dej, ktorý ma častejšie dohnal k slzám ako k smiechu. Veľmi málo vecí, ktoré by bolo treba vytknúť, a preto iba poďakujem za ten krásny čas s tebou QaF. Liberty Av., diner, Bri & Mikey, Vic & Deb, Justin, Em, Blake... thumpa thumpa continues ♥ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (31)

  • Od skončení 5. série v roce 2005 se hlavní protagonisté všichni již nikdy nesešli, přestože se konaly různé promo akce i reunion oběd. Na rok 2012-06-12 byl naplánován velkolepý sraz pro evropské fanoušky v německém Kolíně nad Rýnem pod názvem „Rise'n shine“, přičemž účast přislíbyli všichni hlavní herci. Jen týden před uskutečněním akce však musel Gale Harold odřeknout, což vyvolalo v řadách fanoušků mnoho negativních reakcí. (Dlee)
  • Seriál se v USA vysílal s upozorněním, že se jeho děj zaměřuje pouze na určitou skupinu mladých gayů s určitým životním stylem, a nemůže proto reprezentovat gay komunitu jako celek. V Kanadě bylo na začátku a po každém reklamním bloku zařazeno varování, že program obsahuje násilné scény, nahotu a hrubé výrazy. (Dlee)
  • Debbie nosí v každé epizodě tričko s jiným sloganem. (Wendy)

Reklama

Reklama