Reklama

Reklama

Jarmark marnosti

  • Velká Británie Vanity Fair (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Becky Sharpová je dcera chudého malíře a sní o bohaté budoucnosti. Má všechno, co ji předurčuje ke šťastnému životu a úspěchu ve společnosti: mládí, krásu, atraktivitu, inteligenci, vtip i dostatečnou dávku drzosti. Chybí jí jen jedno - dobrý původ. Jenomže v Anglii počátku 19. století na něm záleží nejvíc. Becky se nechává najmout jako guvernantka do rodiny poněkud výstředního sira Pitta Crawleyho. Tam se seznámí s jeho mladším synem Rawdonem a spřátelí se s panovačnou tetou Mathildou. Po nějaké době si Rawdona tajně vezme. Ze začátku jsou plni optimismu, a ačkoliv je Rawdon vyděděn, žijí si na velmi vysoké úrovni. Její protiváhou je Amélie Sedleyová, pasivní a sentimentální dívka ze zámožné rodiny. Obě jsou ochotné udělat vše proto, aby se staly součástí nejvyšší společenské elity. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Pohled na anglickou společnost 19. století, kdy záleželo na původu člověka a titulech. Takový pohled je sice víceméně zřetelný ve všech filmech o Anglii, zachycující nějaké 18./19. století, ale Jarmark marnosti bere téma s nadhledem a trochou toho vtipu. Zkrátka lehce stravitelná podívaná s příjemnou Reese Witherspoon. Není nač si stěžovat. ~(3,7)~ ()

Sarpele 

všechny recenze uživatele

Zhruba do první poloviny má film spád, vtip, rytmus. Bohužel se s přibývajícími minutami stává rozvleklejší, útržkovitější a méně přehledný. Jakoby se najednou lekla, jak málo času zbývá do konce filmu a co všechno jí ještě zbývá natočit ;) Režisérčin indický původ se odráží jak ve vizuální, tak v hudební stránce filmu (obojí výborné), filmem prolínají indické motivy, stejně jako prolínaly britskou společností 18. a 19. století. Herci jsou, i ve vedlejších rolí, dobře obsazení a podávají adekvátní výkony. Jarmark marnosti je příjemnou podívanou, která ovšem žánru nic nového nepřináší, ani není jeho dokonalým reprezentantem. ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Becky Sharp (Reese Witherspoon) si vytycuje pretezky cil: dostat se co nejvyse v britske spolecnosti. K tomu ji ma pomoci jeji sarm, chytrost spojena s duvtipem a schopnost presvedcivosti zamoznych muzskych. Toto barvite a kostymove drama je po technicke strance dokonale, ale jak uz je zvykem nenadchne nudnym klabosenim, jez mohlo byt vice zabavnejsi a uvolnenejsi, navic je zbytecne roztahane. Resume zni. Stab si ukrojil sousto, jevici se pro obecenstvo tezko stravitelne. 60% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Normálně červenou knihovnu příliš nevyhledávám. Snad jen abych měl základní znalosti tohoto žánru, které bych případně mohl uplatnit při balení některých samic. Tenhle film jsem si nevybral já, ale právě jedna dáma - uživatelka, která film jinak nemohla sehnat. Když jsem si přečetl, že se jedná o červenou knihovnu z prostředí smetánky nebo-li horních deseti tisíc, řekl jsem si, inu nahlédni alespoň někdy mezi smetánku. Z toho náhledu na jejich život a priority jsem se málem poblil. Naštěstí nosej tak krásný a barevný vohozy, takže se na to dobře dívá. Vlastně v rámci žánru musím oné uživatelce poděkovat, protože jsem neviděl až tak špatnej film. Jenom nevím jestli se mě Reese Witherspoon líbila nebo nelíbila. Ono je to vlastně jedno v posteli se stejně může zhasnout. Když jsem si teď zpětně přečetl ty své komentátorské kecy říkám si, že je to úplná marnost, úplnej jarmark marnosti. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Uvažovala jsem i nad 3*, ale to bylo asi po hodině trvání filmu. Jenže pak se to táhlo a táhlo, až se to dokázalo dotáhnout dokonce dál než na dvě hodiny a to tomuto snímku rozhodně nepřidalo. A když jsem si navíc ke konci uvědomila, že se mi ta hudba prostě nelíbí, nemohlo být pochyb o mém podprůměrném hodnocení. Ano, Reese a Romola sice byly skvělé a na jejich manžílky byl příjemný pohled, ale to bylo asi tak všechno. Až na pár silnějších scén mě příběh vyloženě nudil a celé mi to přišlo takové neuspořádané. Bylo tam dost podstatných věcí, které se staly mimo dosah kamery (jen se o nich mluvilo), a také tam bylo hodně záběrů, které bych bez problémů dokázala vyškrtnout. Závěr se mi sice líbil opravdu dost, ale na mém hodnocení to nejspíš nic moc nezmění. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Robert Pattinson získal roli staršího Rawdyho Crawleye, syna hlavní hrdinky Becky Sharp v podání Reese Witherspoon. I když byl nakonec z filmu vystřižen, jeho jméno v titulcích zůstalo. (Duoscop)
  • Pro režisérku Nair a producentku Lydiu Dean Pilcher to byl už šestý společný film. (imro)
  • Autor literární předlohy William Makepeace Thackeray se narodil v Kalkatě v Indii, která se v jeho dílech často zmiňuje. (claudel)

Reklama

Reklama