Reklama

Reklama

Život Davida Galea

  • USA The Life of David Gale (více)
Trailer

Obsahy(1)

David Gale (Kevin Spacey), muž pevných morálních zásad, sleduje všechna soudní rozhodnutí, ve kterých padne trest smrti. Je zásadně proti. Podivnou souhrou okolností je ale sám odsouzen za znásilnění a vraždu a v cele smrti čeká na popravu. Díky exkluzivnímu rozhovoru s reportérkou (Kate Winslet), tři dny před termínem, zveřejní svůj příběh a honba za pravdou začíná... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (459)

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľmi sprznený film. O inteligentnom trileri nemôže byť ani reči. Predvídateľná dráma, ktorá sa najprv zaujímavo zmení na napínavý (i keď tuctový) triler, aby si ten vzápätí urobil prdel zo seba samého aj z celej témy trestu smrti. (Ten hudobný podmaz vo finále bol katastrofa...) Spacey sa najprv hrá na suteréna v štýle Hannibala Lectera, no o niekoľko minút plače a celé to pôsobí nevyvážene. SVET PODĽA LELANDA mal svoje chyby, ale je to určte poctivejší film. Niektorí scenáristi by mali dostať kreslo... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Kevin Spacey se málokdy objeví ve špatném filmu. Už jen jeho účast se stává jakousi zárukou úspěchu, což se stalo i v případě Života Davida Galea. Spacey exceluje na každém filmovém políčku, tentokráte výborně doplňován Kate Winslet a Laurou Linney. Herecké výkony jsou však jen jednou součástí perfektně namazaného stroje, který se během sto a třiceti minut ani jednou nezadře. Na úroveň hereckých výkonů bych postavil hudební doprovod sourozenců Parkerových, kteří odvedli překvapivě nadprůměrnou práci. Film samozřejmě těží z ožehavého a kontroverzního tématu, avšak ten je tu nakonec jen jako jakási kulisa v pozadí příběhu o životu Davida Galea a o tom, jakou sviní může život býti.. Ještě před několika dny bych na otázku 'Trest smrti ano či ne' odpovědět nedokázal. Po shlédutí Davida Galea a Tance v temnotách říkám: Trest smrti ne. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Charles Randolph .. Opravdu výborný a zajímavý film! Alan Parker režíruje skutečně přesně a sedělo mi to stoprocentně. Žánrové přechody od dramatu ke kriminálce, zabalené do politického hávu kolem trestu smrti mi nikterak nevadily. Kevin Spacey je výborný jako vždy, taktéž Kate Winslet svoji menší roli přesvědčuje o tom že umí. Zato Laura Linney je doslova výtečná. Radost sledovat. Vše a všechny. Od poutavého začátku do překvapivého konce.. 85%. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Parkerova režie mi seděla a Spacey s Winslet ... jako vždy :) . Nebýt na můj vkus trošku nevyrovnaného scénáře, pak by to bylo ještě lepší hodnocení. Ovšem vynikající byla hlavně Laura Linney. Ač jsem k ní byl v jejích prvních filmech dost skeptický, tak teď se mi zdá jako jedna z nejvýraznějších hereček Hollywoodu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Táto psychologická snímka Alana Parkera jasne a prvoplánovo demonštruje autorov odpor voči trestu smrti. Formou úderných medzititulkov a melodramatického citového vydierania, sa stáva zreteľnou politickou agitáciou. Nie je dôležitá povrchnosť a (ne)realita chovania postáv. Do popredia sa dostáva politický apekt. Dramatický oblúk príbehu zakončuje už obľúbené „nečakané" pointové vyvrcholenie. Ako mimoriadny bol označený herecký výkon Laury Linney, ktorej sa podarilo nekompromisne zatieniť rovnako vynikajúcu hereckú kreáciu Kevina Spaceyho a Kate Winslet. Pokiaľ sa zaujímate o problematiku trestu smrti, poprípade obdivujete herectvo Kevina Spaceyho či šokujúce pointové vyvrcholenie, budete z filmu Alana Parkera asi celkom uspokojení. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (9)

  • V roce 2003 byl snímek nominován na Zlatého medvěda v Berlíně, avšak ocenění nezískal. (Terva)
  • Scéna, kdy Kevin Spacey jde opilý po ulici a oslovuje kolemjdoucí, byla zčásti improvizace. Režisér později uvedl, že většina lidí kolem nepatřila ke komparsu. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama