Reklama

Reklama

Život Davida Galea

  • USA The Life of David Gale (více)
Trailer

Obsahy(1)

David Gale (Kevin Spacey), muž pevných morálních zásad, sleduje všechna soudní rozhodnutí, ve kterých padne trest smrti. Je zásadně proti. Podivnou souhrou okolností je ale sám odsouzen za znásilnění a vraždu a v cele smrti čeká na popravu. Díky exkluzivnímu rozhovoru s reportérkou (Kate Winslet), tři dny před termínem, zveřejní svůj příběh a honba za pravdou začíná... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (459)

Fr 

všechny recenze uživatele

Teorie fází umírání Kubler Rossové: zlost - popření - smlouvání - deprese - vyrovnání..... Tak jako fotbalový fanoušci mají své tvrdé jádro, také v organizaci odpůrců trestů smrti jsou lidé schopní udělat cokoliv. V životě Davida bylo mnoho dramatických zvratů a sledování proměny šťastného osudu v nešťastný není nic příjemného. Dramatických je i těch pár dní novinářky Bitsey. Ačkoliv bych to původně nečekal, závěrečných cca 15 minut bylo drama jako hrom. To vše před tím nebylo zbytečný, jen to nemělo tu pravou šťávu. A nezachrání to ani bezchybné herecké výkony. Víte že průměrná doba pobytu v cele před vykonáním trestu smrti je 9 let? A víte kolik stojí smrtící injekce? ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Kevin Spacey se málokdy objeví ve špatném filmu. Už jen jeho účast se stává jakousi zárukou úspěchu, což se stalo i v případě Života Davida Galea. Spacey exceluje na každém filmovém políčku, tentokráte výborně doplňován Kate Winslet a Laurou Linney. Herecké výkony jsou však jen jednou součástí perfektně namazaného stroje, který se během sto a třiceti minut ani jednou nezadře. Na úroveň hereckých výkonů bych postavil hudební doprovod sourozenců Parkerových, kteří odvedli překvapivě nadprůměrnou práci. Film samozřejmě těží z ožehavého a kontroverzního tématu, avšak ten je tu nakonec jen jako jakási kulisa v pozadí příběhu o životu Davida Galea a o tom, jakou sviní může život býti.. Ještě před několika dny bych na otázku 'Trest smrti ano či ne' odpovědět nedokázal. Po shlédutí Davida Galea a Tance v temnotách říkám: Trest smrti ne. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Parker opět nezklamal. Opět nabízí temnou atmosféru a hrdiny vzdorující něčemu, co se zdá být nad jejich síly. Zároveň vytváří mix mysteriózní detektivky, téměř až dramatu se sexuálním podtextem a morálního balancování. Docela by mě zajímalo, jak by si s Davidem Galeem poradil Denis Villeneuve. 8/10 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Charles Randolph .. Opravdu výborný a zajímavý film! Alan Parker režíruje skutečně přesně a sedělo mi to stoprocentně. Žánrové přechody od dramatu ke kriminálce, zabalené do politického hávu kolem trestu smrti mi nikterak nevadily. Kevin Spacey je výborný jako vždy, taktéž Kate Winslet svoji menší roli přesvědčuje o tom že umí. Zato Laura Linney je doslova výtečná. Radost sledovat. Vše a všechny. Od poutavého začátku do překvapivého konce.. 85%. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film so strhujúcim rytmom, dobrou hudbou, výborne zahraný. Aj keď som zástancom trestu smrti, neprekážala mi agitácia za jeho zrušenie, ani niektoré nelogickosti scenára. Skôr mi prekážajú komentátori, ktorí síce nemajú jasno v používaní i a y, ale už v polovici filmu predvídajú, ako skončí a majú nutkavú potrebu sa s touto ich jasnozrivosťou všetkým pochváliť. Zvláštne na mňa zapôsobila Bielikova snímka muža s odhalenou hruďou zo Šafárikovho námestia v Bratislave v auguste 1968 medzi snímkami odsúdencov na smrť. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (9)

  • Oba synové režiséra Alana Parkera, Alexander a Jake, složili vedlejší hudbu k filmu. Jeho mladší syn Alex složil a nahrál skladbu k závěrečným titulkům. (becki_tu)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama