Reklama

Reklama

Život Davida Galea

  • USA The Life of David Gale (více)
Trailer

Obsahy(1)

David Gale (Kevin Spacey), muž pevných morálních zásad, sleduje všechna soudní rozhodnutí, ve kterých padne trest smrti. Je zásadně proti. Podivnou souhrou okolností je ale sám odsouzen za znásilnění a vraždu a v cele smrti čeká na popravu. Díky exkluzivnímu rozhovoru s reportérkou (Kate Winslet), tři dny před termínem, zveřejní svůj příběh a honba za pravdou začíná... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (459)

Happens 

všechny recenze uživatele

Duchaplný snímek, který odtáhne divákovu pozornost do míst oběti, ukazuje jí tam chronologicky zpětně přehrávané divadélko pravdy, aby na konci udělal velké voila a smetl jakoukoliv rádoby investigativní žurnalistiku se stolu. Spacey opět ukazuje, co umí zahrát. Je na co koukat. Film má dobrý scénář, má to šmrnc. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Kevin Spacey se málokdy objeví ve špatném filmu. Už jen jeho účast se stává jakousi zárukou úspěchu, což se stalo i v případě Života Davida Galea. Spacey exceluje na každém filmovém políčku, tentokráte výborně doplňován Kate Winslet a Laurou Linney. Herecké výkony jsou však jen jednou součástí perfektně namazaného stroje, který se během sto a třiceti minut ani jednou nezadře. Na úroveň hereckých výkonů bych postavil hudební doprovod sourozenců Parkerových, kteří odvedli překvapivě nadprůměrnou práci. Film samozřejmě těží z ožehavého a kontroverzního tématu, avšak ten je tu nakonec jen jako jakási kulisa v pozadí příběhu o životu Davida Galea a o tom, jakou sviní může život býti.. Ještě před několika dny bych na otázku 'Trest smrti ano či ne' odpovědět nedokázal. Po shlédutí Davida Galea a Tance v temnotách říkám: Trest smrti ne. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Cosi shnilého jest ve státě Texaském. I když, možná že nakonec ne tak docela... Alan Parker si vybral velmi zajímavý námět i excelentní herce. Rozhodně z toho vznikl nadprůměrný snímek, u kterého vysoká politická angažovanost nijak nevadí. To co Parkerovi trochu sráží nohy je přílišná čitelnost scénáře. Když vám tvůrci již před půlkou filmu (ne)chtěně odkryjí všechny karty, tak pak nemá valný smysl stavět na tomto odhalování závěrečnou půlhodinu. Není to nijak zásadní výtka, ale bohužel se díky tomu nemůže dostavit úplné splynutí s postavami a tím pádem ani emocionální prožitek. Ovšem i tak jde o nadprůměrnou záležitost, kterou nelze ani v nejmenším považovat za ztrátu času. Spíše naopak... ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5...Takmer perfektný film, v ktorom zdanlivá (!) agitácia pre/proti trestu smrti hrá len druhé husle...Vynikajúco rozpracovaná psychológia postáv (so všetkými drobnými detailami), motivácia a konanie ktorých môže vyvolávať nechápavé reakcie alebo obdiv... Filozofia, myšlienky, mystériózne a napínavé- všetko akurát poprepletané. Alan Parker opäť nepodáva veci "na tácke" ale pohráva sa s divákovou imagináciou, sugesciou, núti premýšlať, pýtať sa a robí to takmer dokonale. Mimochodom- Kevin Spacey sa definitívne zaradil do mojej top hereckej top 3! ()

Galerie (103)

Zajímavosti (9)

  • Jedna z fotografií na stene v dome Dustyho Wrighta je slávny záber "Muž s odhalenou hruďou pred okupačným tankom v Bratislave na Šafárikovom námestí" od známeho slovenského fotografa Ladislava Bielika z čias okupácie ČSSR sovietskymi vojskami v roku 1968. (cure)
  • Natáčení scény protestu proti trestu smrti v Texas State Capitol bylo krátce přerušeno příjezdem skupiny skutečných protestujících. (becki_tu)
  • Snímek byl natáčen v Texasu, USA. Například ve městě Huntsville, dále pak na půdě univerzity v texaském Houstonu a University of Texas v Austinu. Také se natáčelo v Metro Espresso Baru v Austinu, který se v současnosti jmenuje Kafe Medici. (Terva)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama