Reklama

Reklama

Život Davida Galea

  • USA The Life of David Gale (více)
Trailer

Obsahy(1)

David Gale (Kevin Spacey), muž pevných morálních zásad, sleduje všechna soudní rozhodnutí, ve kterých padne trest smrti. Je zásadně proti. Podivnou souhrou okolností je ale sám odsouzen za znásilnění a vraždu a v cele smrti čeká na popravu. Díky exkluzivnímu rozhovoru s reportérkou (Kate Winslet), tři dny před termínem, zveřejní svůj příběh a honba za pravdou začíná... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (459)

boshke 

všechny recenze uživatele

Většinou jsem na hádání point / konce filmů tupej. Nebo si tím nechci kazit zážitek z filmu. U Života Davida Galea jsem měl asi okamžik osvícení, neb mi byla pointa poměrně záhy jasná a lhal bych, kdybych tvrdil, že mi zážitek z filmu nezkazila. A (ne)příjemná porce nihilismu na závěr... Spacey tradičně senzační... 70% ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Výborné formou nehollywoodské drama, s chytrým nápadem i pointou balancující na hranici thrilleru a detektivky. Jedinym problémem je pro mě kevin spacy, ne že by hral špatně, právě naopak, ale díky obvyklým podezřelým a sedm pro mě už navždy zůstane ďábelským zločincem a od začátku jsme ho pedezíral, že vyjde najevo, že vyvraždil celý město, vězení a chystá se zabít i nebohou Kate a přitom je to všechno úplně o něčem jiném... ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Celý čas som bol na vážkach. Keby to nemalo takú výbornú atmosféru, tak dám o hviezdu menej. Našťastie Alan Parker to v tomto smere vie na jednotku, to mi dokázal už pri Angel Heart. Príbeh je pomerne pútavý, na druhú stranu sa mi však zdal málinko nereálny a nasilu trocha prekombinovaný s jasným cieľom ohromiť diváka svojou záverečnou pointou. No áno, také "naoko" príbehovo náročnejšie filmy si K. Spacey vyberá veľmi rád. Je ťažké hodnotiť, či sa to aj podarilo, čo sa týka mňa, tak snáď len tak na polovicu. 70/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Příběh sám o sobě si hraje na reálný, ale je v samotném závěru až příliš přehnaně nepravděpodobný, o to víc překvapí. Kázat pravdu a mravnost to profesorovi Galeovi jde do té doby, než je sám obviněn z těžkého mravnostního deliktu. Mít na krku znásilnění to není prdel, o to hůř, že za něj hrozí trest smrti, jehož je on sám vytrvalým odpůrcem. V cele smrti se však dějí zázraky. Odsouzení klamou tělem, investigativní reportérky jsou na tak intelektuálské povolání příliš sexy a tvůrci se pouštějí do kontroverzních vod, ve kterých se dá klidně utonout. S tímto filmem nějaké chytání tonoucího se diváka za stéblo až tak nehrozí. Je totiž chytře natočen, vystavěn a v závěru se otočí o 180 stupnů. Má svoji sílu, není sice tak strhující, jak se uvádí, není však ani nijak nudný. Duo Spacey & Winslet je natolik dobře hrající dvojicí, že s nimi nelze sáhnout vedle. Rozhodně zajímavý film, který lze doporučit, pokud máte rádi dramata s nejasným a šokujícím vyzněním. 80% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tak, a to byl život Davida Galea. Nebo lépe řečeno, několik posledních dní jeho života. Jestli bojoval za správnou věc či nikoliv, to už nechám na vás. Jisté je, že za to zaplatil cenu nejvyšší. Ale?! Jakou cenu měl jeho život? ....:-) Dost úvah, radši na to mrkněte a pak dejte vědět, zda-li je vám Dejva líto...třeba...nebo jestli se vám film líbil...nic, jdu si dát palačinky s jahodama a šlehačkou...80% ()

Galerie (103)

Zajímavosti (9)

  • Jedna z fotografií na stene v dome Dustyho Wrighta je slávny záber "Muž s odhalenou hruďou pred okupačným tankom v Bratislave na Šafárikovom námestí" od známeho slovenského fotografa Ladislava Bielika z čias okupácie ČSSR sovietskymi vojskami v roku 1968. (cure)
  • Oba synové režiséra Alana Parkera, Alexander a Jake, složili vedlejší hudbu k filmu. Jeho mladší syn Alex složil a nahrál skladbu k závěrečným titulkům. (becki_tu)
  • Scéna, kdy Kevin Spacey jde opilý po ulici a oslovuje kolemjdoucí, byla zčásti improvizace. Režisér později uvedl, že většina lidí kolem nepatřila ke komparsu. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama