Reklama

Reklama

Život Davida Galea

  • USA The Life of David Gale (více)
Trailer

Obsahy(1)

David Gale (Kevin Spacey), muž pevných morálních zásad, sleduje všechna soudní rozhodnutí, ve kterých padne trest smrti. Je zásadně proti. Podivnou souhrou okolností je ale sám odsouzen za znásilnění a vraždu a v cele smrti čeká na popravu. Díky exkluzivnímu rozhovoru s reportérkou (Kate Winslet), tři dny před termínem, zveřejní svůj příběh a honba za pravdou začíná... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (459)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nenávidím zabíjení a můj úřad zabíjí, aby tomu zabránil." K trestu smrti mám poněkud rozpolcenej vztah. Spíš jsem proti, ale v případě jasně prokázanejch úmyslnejch vražd, nejlépe s hromadou důkazů, pachatelovým přiznáním a nahrávkou ze tří kamer, bych byl pro. Jinak ovšem nejsem ochoten fanaticky bojovat za žádnou myšlenku a nic z toho, co udělal David Gale, bych neudělal. Vlastně udělal. Neodmítl bych pozvání do ex-studentky Berlin. Jsem jen chlap a tohle se prostě nedá odmítnout. A co se týká dramatu, tak bylo docela výživný, zajímavý a přineslo mi pár zajímavejch postřehů ze života. Třeba o tom, že skutečně šťastni jsme jen tehdy, když sníme o budoucím štěstí a proto musí být naše sny nesplnitelný. Tady je moje životní chyba. Já si sny zásadně plním, takže si šlapu po štěstí. To je krutý. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5...Takmer perfektný film, v ktorom zdanlivá (!) agitácia pre/proti trestu smrti hrá len druhé husle...Vynikajúco rozpracovaná psychológia postáv (so všetkými drobnými detailami), motivácia a konanie ktorých môže vyvolávať nechápavé reakcie alebo obdiv... Filozofia, myšlienky, mystériózne a napínavé- všetko akurát poprepletané. Alan Parker opäť nepodáva veci "na tácke" ale pohráva sa s divákovou imagináciou, sugesciou, núti premýšlať, pýtať sa a robí to takmer dokonale. Mimochodom- Kevin Spacey sa definitívne zaradil do mojej top hereckej top 3! ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Kevin Spacey se málokdy objeví ve špatném filmu. Už jen jeho účast se stává jakousi zárukou úspěchu, což se stalo i v případě Života Davida Galea. Spacey exceluje na každém filmovém políčku, tentokráte výborně doplňován Kate Winslet a Laurou Linney. Herecké výkony jsou však jen jednou součástí perfektně namazaného stroje, který se během sto a třiceti minut ani jednou nezadře. Na úroveň hereckých výkonů bych postavil hudební doprovod sourozenců Parkerových, kteří odvedli překvapivě nadprůměrnou práci. Film samozřejmě těží z ožehavého a kontroverzního tématu, avšak ten je tu nakonec jen jako jakási kulisa v pozadí příběhu o životu Davida Galea a o tom, jakou sviní může život býti.. Ještě před několika dny bych na otázku 'Trest smrti ano či ne' odpovědět nedokázal. Po shlédutí Davida Galea a Tance v temnotách říkám: Trest smrti ne. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

O tom že mi Kevin a Kate předvedou hereckou symfonii jsem nepochybovala, ale že by mi příběh týkající se trestu smrti tak vzal, tomu už říkám umění. Ani sama nevím, jestli jsem zastánce nebo odpůrce trestu smrti. Melou se ve mně dvě přesvědčení a to „Oko za oka, zub za zub.“ vs. „Každý má právo na život.“ a opravdu nevím, které vyhraje. I když tento film mi dost pomáhá rozhodnout se. Život Davida Galea je netradiční drama, které Vás určitě pohltí, překvapí, dojme i pobaví. A přestože moje detektivní schopnosti z části odhalily oč tam běží, stejně mi to na zážitku neubralo a tak se Život Davida Galea stal součástí mého života :o) ()

Galerie (103)

Zajímavosti (9)

  • Oba synové režiséra Alana Parkera, Alexander a Jake, složili vedlejší hudbu k filmu. Jeho mladší syn Alex složil a nahrál skladbu k závěrečným titulkům. (becki_tu)
  • Režisér filmu Alan Parker si zahrál malou roli jednoho z hostů na večírku na začátku filmu. Můžeme ho vidět, jak si bere ze stolu jídlo. (ČSFD)
  • V roce 2003 byl snímek nominován na Zlatého medvěda v Berlíně, avšak ocenění nezískal. (Terva)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama