Reklama

Reklama

Život Davida Galea

  • USA The Life of David Gale (více)
Trailer

Obsahy(1)

David Gale (Kevin Spacey), muž pevných morálních zásad, sleduje všechna soudní rozhodnutí, ve kterých padne trest smrti. Je zásadně proti. Podivnou souhrou okolností je ale sám odsouzen za znásilnění a vraždu a v cele smrti čeká na popravu. Díky exkluzivnímu rozhovoru s reportérkou (Kate Winslet), tři dny před termínem, zveřejní svůj příběh a honba za pravdou začíná... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (459)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Život Davida Galea je dost solidně natočený krimi-thriller, který v průběhu celého příběhu silně graduje k překvapujícímu rozuzlení, které si bezpochyby zaslouží poklonu. Tu si ale také především zaslouží perfektní a bezchybně hrající ústřední trio Spacey, Winslet a Linney, protože tohle byl prostě herecký koncert hvězd. Zkrátka upřímný film, kde je největším poutačem aktérské obsazení a chytlavý námět. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

O tom že mi Kevin a Kate předvedou hereckou symfonii jsem nepochybovala, ale že by mi příběh týkající se trestu smrti tak vzal, tomu už říkám umění. Ani sama nevím, jestli jsem zastánce nebo odpůrce trestu smrti. Melou se ve mně dvě přesvědčení a to „Oko za oka, zub za zub.“ vs. „Každý má právo na život.“ a opravdu nevím, které vyhraje. I když tento film mi dost pomáhá rozhodnout se. Život Davida Galea je netradiční drama, které Vás určitě pohltí, překvapí, dojme i pobaví. A přestože moje detektivní schopnosti z části odhalily oč tam běží, stejně mi to na zážitku neubralo a tak se Život Davida Galea stal součástí mého života :o) ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Výborné formou nehollywoodské drama, s chytrým nápadem i pointou balancující na hranici thrilleru a detektivky. Jedinym problémem je pro mě kevin spacy, ne že by hral špatně, právě naopak, ale díky obvyklým podezřelým a sedm pro mě už navždy zůstane ďábelským zločincem a od začátku jsme ho pedezíral, že vyjde najevo, že vyvraždil celý město, vězení a chystá se zabít i nebohou Kate a přitom je to všechno úplně o něčem jiném... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery. Herecký ansámbl za pět, Winsletová tu jasně ukázala, že rozhodně nikdy nebude jen Rose z Titanicu a její novinářku tu nelze nemilovat.  Spacey dokonalý jako vždy a Laury Linney si nelze nevšímat. Byť její chvíle slávy vlastně přijde až v poslední třetině, ale zase stojí za to. Druhou zdejší sexuální scénu asi jen tak z hlavy nevyženu, jedna z nejpravdivějších souloží na filmovém plátně vůbec, a opravdu to nemyslím nijak smyslně či oplzle.  Ovšem jinak jsem se zdráhal uvěřit a to je prostě pro komplexní zážitek z tohoto druhu filmu asi třeba. Nejen uvěřit tomu, že by byl někdo schopen něco podobného opravdu dotáhnout do konce, ale spíš to celé neposrat.  Čili jako mnoho jiných musím jednu hvězdu sejmout. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (9)

  • Scéna, kdy Kevin Spacey jde opilý po ulici a oslovuje kolemjdoucí, byla zčásti improvizace. Režisér později uvedl, že většina lidí kolem nepatřila ke komparsu. (ČSFD)
  • Oba synové režiséra Alana Parkera, Alexander a Jake, složili vedlejší hudbu k filmu. Jeho mladší syn Alex složil a nahrál skladbu k závěrečným titulkům. (becki_tu)
  • V roce 2003 byl snímek nominován na Zlatého medvěda v Berlíně, avšak ocenění nezískal. (Terva)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama