Reklama

Reklama

Bazén

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sarah Mortonová, anglická spisovatelka kriminálních bestsellerů, přijíždí do luxusní vily svého francouzského vydavatele, aby si odpočinula a našla inspiraci pro svůj další román. Náhlý příjezd nakladatelovy dcery ji však rychle přesvědčí, že odpočinek a práce rozhodně nejsou to pravé! Krásná Julie vede bouřlivý život a Sarah se stává jeho nechtěnou součástí. Prožívá soukromou sexuální revoluci a musí se také vyrovnat s tragickými okolnostmi, jichž je svědkem. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Režisér s námi hraje důmyslnou hru, když nás nechá ukolébat na vlnách vlastních filmových zkušeností a ve chvíli, kdy jsme přesvědčeni, že nás dění v právě sledovaném světě nedokáže překvapit, uhne jeho film úplně jiným směrem. Bazén se nedá s jistotou zařadit do nějaké škatulky. Nálepka uměleckého dramatu o dvou rozdílných a přece tak podobných ženách, které k sobě hledají cestu, je stejně nedostačující jako nálepka voyerského thrilleru nebo detektivky s překvapivým rozuzlením. Pomocí dlouhých záběrů a pomalého tempa dosahuje Ozon podmanivé nálady a neočekávaně intenzivního diváckého prožitku. Do výjimečných se ale nakonec Bazén zařadí až svými posledními minutami. Stokrát nás během filmu napadl, stokrát jsme jej zavrhli a stejně nás jeho závěr překvapí. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Sice lehce nevyrovnané ale ta atmosféra je brilantní. Velmi dobře vystavěný příběh, poskytl příležitost dvěma velkým hereckým výkonům. Smyslná Ludivine Sagnier poutá pozornost od první minuty. Fascinuje svou živelností a pochopitelně i fyzickými proporcemi, se kterými se režisér (ač homosexuál) opravdu vymazlil. Charlotte Rampling poskytuje dokonalý protipól a postavu tvoří minimem hereckých prostředků. Občas stačí jen lehce povysunuté obočí a člověk přesně ví, co si myslí. A film je vlastně stejný jako její postava, nezáleží na tom co je vidět na povrchu, divák se musí ponořit pod hladinu, protože právě tam se odehrává ten velký příběh. ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu mě to moc nebavilo a trošku jsem u filmu usínal, ale posledních 30 minut mě zaujalo a zachránilo celý snímek. Charlotte Rampling je opravdu otravná anglická sucharka a Ludivine Saigner je naprosto dokonalý fracek! Osobně bych dal cenu spíše druhé jmenované, ale jinak všechny čest oběma. Atmosférická hudba, jeden bazén a několik scén, kdy jsem se musel skutečně zasmát. Viděl jsem od Ozona Jen 17 a přiznám se, že kvalitativně mi to přijde srovnatelné. Více mě však zaráží fakt, že stylově je to naprosto mimo. Určitě je to zajímavý tvůrce, kterého budu dále sledovat. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Francuzsku kinematografiu mam rad, a tento film zasahuje aspon trochu do hororu, co je pre mna len dobre. Vysoko hodnotim zrucnu reziu Francois Ozona, dalej vyborna strasidelna /ak chcete aj detektivna/ atmosfera, a dve vyborne herecky. Krasny dokaz, ze Francuzi maju stale co povedat do kvalitneho filmu. 77 % ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Na jihu Francie je horko, protože tam slunko pere jak sedlák cepem a svléká se tam Ludivine Sagnier. Ta v duchu hesla „Mládí vpřed!" připraví o klid spisovatelku detektivek, která se načas nastěhovala do domu jejího otce. Z dějových zákrut není jasné, jestli je následná vražda skutečná, nebo smyšlená. Hlavní je, že se Ludivine opaluje nahoře bez. Protože místo toho, aby celá ta rafinovanost Bazénu udivovala, spíše unavuje. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Postava Sarah, kterou ztvárnila Charlotte Rampling, je pojmenována po její sestře, které ve svých 23. letech spáchala sebevraždu. Charlotte prohlásila: "Myslela jsem, že po tak dlouhé době, co není se mnou, bude hezké přivést ji zpět do mého života". (imagoo)
  • Film se umístil na 18. příčce žebříčku "50 nejžhavějších filmů" časopisu Entertainment Weekly. (imagoo)
  • V záběru, kdy Sarah (Charlotte Rampling) píše na svém notebooku, lze vidět. že mačká klávesy náhodně a někdy jich dokonce stiskne i několik najednou. (imagoo)

Reklama

Reklama