Reklama

Reklama

Bazén

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sarah Mortonová, anglická spisovatelka kriminálních bestsellerů, přijíždí do luxusní vily svého francouzského vydavatele, aby si odpočinula a našla inspiraci pro svůj další román. Náhlý příjezd nakladatelovy dcery ji však rychle přesvědčí, že odpočinek a práce rozhodně nejsou to pravé! Krásná Julie vede bouřlivý život a Sarah se stává jeho nechtěnou součástí. Prožívá soukromou sexuální revoluci a musí se také vyrovnat s tragickými okolnostmi, jichž je svědkem. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Veskrze domrveno. Z dobrého námětu udělal tvůrčí tým takovou nechutnou spatlaninu. Ramplingová u role spí. Vražda, zcela bezdůvodná je tam zařazena zbytečně, snad aby se spisovatelka vyžila, když už to krimi píše. Milenci Julie jsou neuvěřitelní, všichni jakoby z tvarohu. Záhadný závěr že Julie není vlastně Julie, je zcela zbytečnou komplikací, která filmu nepřidá. Matka nežije v Nice, knihu nespálila, zemřela a kniha se objevila! Je rozhodně přínosem, že když se film nepovedl tak tam Ramplingová ukáže aspoň chomáč. Leží ale jako prkno a tak nevím co s ní ten vesničan vlastně dělal. Jediný hezký moment je, když mladá rebelská Julie kritizuje ožralou Sarah..."když už to neděláte, tak běžte do prdele i s vaší morálkou". Já bych dodal, že když to neumíte pane Ozone, běžte do prdele s vaším zabijením dobrých námětů. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Od Ozona jsem viděl již dříve Čas, který zbývá a tento film je mu strukturně dost podobný. Žánr mysteriózního dramatu byl celkem dost vychytán, i když první polovina filmu nenasvědčuje ani jednomu z těchto žánrů. Pořádný rozjezd nastává až ve třetí třetině, kde se rozuzlují zápletky a prozrazují tajemství. Plusem byla příjemná hudební stránka a celkem dosti úvahový konec, kde si může divák své vysvětlení vybrat individuálně. Veskrz průměrné drama s chytlavým (avšak zde nedostatečně rozpracovaným námětem), jehož velkým minusem je příliš pozdní gradace. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Já nevím, na mě tenhle film prostě nefungoval. Ta předlouhá expozice a statická nuda v průběhu skoro celého filmu byla k nepřekousnutí, očekávaný překvapivý konec byl překvapivý, ale rozporuplný dojem nesmazal. Přespříliš intelektuálně překombinované a bez vnitřního pnutí a jakékoliv dynamiky... Kontroverzí opletený François Ozon je nudný patron... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Keby si Julie lepšie schovala svoj denník a keby Sarah nevytlačila prvé stránky svojej tajne písanej knihy, nič by sa nestalo ... cha. Príbeh celkom slušný, aj keď niekedy to bolo úsmevné, ale atmosféra a výkon Sarah to ťahajú smerom hore. Scéna, kedy Sarah odkrýva bazén je naozaj výborná. Slušná hudba. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Na tento film na "nahovoril" zaujimavy trailerik s este zaujimavejsou hlavnou postavou;). Prva hodina sa nesie v komornej atmosfere s velmi posobivou kamerou a skvelym vykonom "pani spisovatelky". Ku koncu sa z toho z nicoho nic vyklula detektivka s velmi zamotanym rozuzlenim:). Na mna to zaposobilo asi tak, ako to aj malo. Mam z toho pekny pocit, ze som videl zaujimavy filmecek s "fajnou buchackou"...;-) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Film se umístil na 18. příčce žebříčku "50 nejžhavějších filmů" časopisu Entertainment Weekly. (imagoo)
  • Postava Sarah, kterou ztvárnila Charlotte Rampling, je pojmenována po její sestře, které ve svých 23. letech spáchala sebevraždu. Charlotte prohlásila: "Myslela jsem, že po tak dlouhé době, co není se mnou, bude hezké přivést ji zpět do mého života". (imagoo)
  • V záběru, kdy Sarah (Charlotte Rampling) píše na svém notebooku, lze vidět. že mačká klávesy náhodně a někdy jich dokonce stiskne i několik najednou. (imagoo)

Reklama

Reklama