Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Bývalý policista Lorenzo Lamas se stane psancem. Přesto stále bojuje na straně práva a spravedlnosti... (TV Prima)

Recenze (385)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Další z akčních seriálů mého dětství (a nejen mého), který se nesmazatelně zapsal do mojí paměti, ... neohrožený bojovník silnic vyráží za nastolením spravedlnosti, hnán pomstou a odhodláním na svém Harley-Davidson. Parádní znělka. Lepší než Walker a přitroublá Kobra 11, ve svojí době 90. let měl Odpadlík to správné osobité kouzlo a i přes mizerný scénář a stále se dějově donekonečna omývající díly rád po dlouhé době podívám na Odpadlíka. Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Snažili se ho zabít. Místo toho zabili ženu, kterou miloval. Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou. Psanec, který loví psance. Lovec lidí. Odpadlík. 60 % ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Býval vždy průměrným hercem, ale spáchal ten nejhorší hřích když si naivně myslel, že pozvedne svět televizní tvorby na novou úroveň. Sebeúcta ho měla včas varovat. Místo toho zarazil poslední hřebík do své skomírající kariéry. Obviněn z urážky kinematografie, nyní sedí na zadku ve svém čalouněném sofa zcela zapomenut. Lovec Zlatých malin a sběratel plastických operací - Lorenzo Lamas. Reno Raines je tak drsný, že i do té nejdivočejší akce nabíhá vždy s odhalenou hrudí a skrytým větrákem puštěným na plné kule, který bez přestání čechrá jeho divokou kštici. Je tak drsný, že má za parťáka Indianského elegána v sáčku s jágrovským mulletem na hlavě a tím nejdrsnějším příjmením na světě. Bobby Sixkiller - to má prostě grády! Je tak drsný, že odvahu reprízovat Odpadlíka dnes nemá ani Prima Love. Za doprovodu táhlé harmoniky a kvílivých tónů Stratocasteru, projíždí na své motorové hapině tamějším krajem a rozdává své smrtící otočky ve stylových zpomalovačkách. Svůj sexy úsměv si drží i při frajerské palbě od boku doběla rozpáleným kuláskem, který na jeho anticky tvarovaném břiše rozehrává nespoutané mexické vlny. Jeho dravý pohled dokáže přivést do varu i fyziologický roztok uvnitř silikonových výplní blonďaté žáby, co se kolem něj dychtivě natřásá celých pět seriálových sezón. Svorně přiznávám, že i já jsem byl v dětství infikován mužným šarmem Lorenza Lamase a s kbelíkem pod televizí se snažil zachytit odkapávající testosteron v naději, že ze mě po aplikaci bude stejný "badass". ()

Reklama

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Na to, jak beznadějně zoufalou pitomost ve své době tenhle seriál představoval, má velmi vysoké hodnocení, za které vděčí věkovému profilu členů CSFD a nostalgii. Už první řada představovala hromadu klišé a stereotypů, další řady dílo zkázy završily přežvýkáním a vykrádáním sebe sama. Celkový dojem 10 %. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

"Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích...", kdo by neznal tuhle kultovní českou verzi znělky? A něco vám povím....já znal Bobbyho Sixkillera ještě, když byl Fivekiller....;-) A nejlepší byl závěrečný díl, který jsem nikdy neviděl a poprvé ho zkoukl asi před rokem...konečně byl Reno zproštěn viny a ten, co po něm celou dobu šel, se sám stává psancem :-D ()

T2 

všechny recenze uživatele

Reno Raines a jeho trampoty zo zákonom, samozrejme nezapríčinené svojou vinou a tak sa musí vydať na vlastnú cestu spravedlnosti aby pomstil svoju zabitú snúbenku... Lorenzo Lamas v celku podarenom seriály ako nenápadný motorkár vypomáhajúci dolapovať zločincov na ktorých je vypísaná odmena, fajn úlohy si popri nom zahrali indian Branscombe Richmond a sympatická blondínka Kathleen Kinmont. V celku dobre sledovateľný seriálový priemer čo fajn vynahradil nudné chvíľky. Pre Lamasa asi najzaujímavejšia úloha potom už klesol len do céčkovej produkcie. /55%/ ()

Galerie (78)

Zajímavosti (10)

  • Odpadlík bol svojho času jeden z najsledovanejších seriálov. Súčasne sa vysielal v 100 krajinách po celom svete a bol nadabovaný do 12 jazykov. V tomto smere mu môže konkurovať iba Pobrežná hliadka (od r. 1989). (m.a.t.o.)
  • Hlavného záporáka, Donalda "Dutcha" Dixona, si zahral autor a producent seriálu Stephen J. Cannell. (m.a.t.o.)
  • Černý Hummer H1 ,kterým v seriálu jezdí Bobby Sixkiller (Branscombe Richmond), patřil ve skutečnosti hlavnímu protagonistovi Lorenzu Lamasovi. (korbitch22)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno