Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Bývalý policista Lorenzo Lamas se stane psancem. Přesto stále bojuje na straně práva a spravedlnosti... (TV Prima)

Recenze (385)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Mluvené motto seriálu bylo jasné. Vzpomínáte?„Býval dobrým policistou, ale spáchal nejtěžší hřích: svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Pokusili se ho zabít, místo toho zabili ženu, kterou miloval..A takto pořád dokola snad až po nějakou pátou řadu. Poprvé jsem to hltal asi jako každý mladý kluk, to je ostatně jasné. Něco nového, hemerika, akce, vzrůšo, sexy baby atd. Po druhém-jen namátkou. Po třetím, čtvrtým však už ani ránu..Člověk si přeci jen uvědomil, že to ve své podstatě byla jen trapnost nad trapnost podobně jako třeba Walker Texas Ranger, kladný a nikým neohrožený hrdina, který ještě neuměl ani pořádně hrát. A nejen on, ale takřa celý ansábl. Život se může změnit v jediném okamžiku, ale ten můj se sledováním tohoto stokrát ohraného klišé změnit nikdy nemůže:-) Ta jedna hvězdička je jen za toho sympatického indiána Bobby Sixkillera. Typická záležitost komerční televize Nova. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Když jsem neměl co dělat, tak jsem se na to koukal. Je to sice jen průměrný akční seriál, ale apoň se snaží odlišit od tuctových detektivek celkem originální, i když v některých epizodách kolísající záplětkou. Lorenzu lamasovi, i když není žádnej borec, role sedla a ostatním hercům taky. Jen škoda toho velkého množství dílů. Ty poslední byly už hodně zbytečné.... ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem snad všechny díly a nikdy jsem se nenudil. Asi jde o kravinu, ale alespoň o žánrovou. A jestli se chcete dozvědět vše podstatné o kultuře amerického Západu, Středozápadu, Jihozápadu či čehosi takového, představuje Odpadlík bezednou studnicí účesů, motorek, aut i dobových klišé. Velice se mi líbil ten velký, tlustý indián, Bobby Sixkiller myslím. Jeho málem gymnastické výkony tu byly brány úplně bez pochyb. Raději se na Odpadlíka už dívat nebudu, abych si ještě nezkazil dojem. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jo, tenkrát to byl Reno Raines (Lorenzo Lamas) nebo Nick Slaughter (Rob Stewart) z Tropical Heat (1991-1993). Renegade znělka: „Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Snažili se ho zabít, místo toho zabili ženu, kterou miloval. Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou. Psanec, který loví psance. Lovec lidí. Odpadlík.“ ()

maxxxim 

všechny recenze uživatele

Jednoznačná pätorka hviezdičiek, avšak iba za určitých podmienok, ktoré musia byť splnené súčasne, a síce slovenský dabing, dobrá zápletka rozumej do nelogického celku ústiaci sled iracionálnych skutočností a dobrá nálada v publiku, to je potom podívaná najväčšieho rangu. Z jedného nemenovaného dielu vyberám nasledovné slovné spojenia: "braček založ mu želiezka", opomenemeli, že uvedený zájeb zaznel v prostredí vyrysovaných harlejákov, nemôžeme inak ako súhlasiť s Jozefom Gregorom Tajovským, ktorý takto umne nadaboval hlavného hrdinu. Alebo iná: "kamoško už nie si môj najlepší kamoško, braček", myslite si, že takto sa oslovujú bábätka na pieskovisku pri ihraní sa v stavanie z piesku? Ale kdeže, takto sa prekárali vedúci pracovníci motorkárskych gangov. "Ty si opica a ten vedľa teba je somár" áno aj takto nežne vedia znieť dialógy v akčnej dráme. Zaujímalo by ma či dabéri vychádzali z Hattalovej Krátkej mluvnice slovenskej alebo čerpali inšpiráciu z Bernolákovej Grammatici Slavica, každopádne ale asi išli s vatou v ušiach, keď dabovali Lorenza a jeho true friendov na motorkách a iných vozítkach. A na záver už iba ako by napísal Johnko King v Gume bratislavskej "gumí guma a guma za gumou sa gumí". ()

Galerie (78)

Zajímavosti (10)

  • Motocykel, na ktorom jazdí Reno Raines, je Harley-Davidson 1340 Springer Softail z roku 1989. Jeho majiteľom je Lorenzo Lamas. (m.a.t.o.)
  • Odpadlík bol svojho času jeden z najsledovanejších seriálov. Súčasne sa vysielal v 100 krajinách po celom svete a bol nadabovaný do 12 jazykov. V tomto smere mu môže konkurovať iba Pobrežná hliadka (od r. 1989). (m.a.t.o.)
  • Lorenzo Lamas (Reno Raines) a Kathleen Kinmont (Cheyenne Phillips) boli v rokoch 1989-1993 manželia. Rovnako bol ženatý s herečkou Shauna Sand (1996-2002). Tá stvárnila v piatich dieloch seriálu postavu menom Lake Bradshaw. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama