Reklama

Reklama

Euforie

(seriál)
  • USA Euphoria
Trailer 1
USA, (2019–2025), 25 h 15 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Austin Abrams, Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Alexa Demie, Algee Smith, Barbie Ferreira, Lukas Gage, Maude Apatow, Angus Cloud (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Euforie, dramatický seriál o dospívání, vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří se snaží vyznat v lásce a přátelství ve světě drog, sexu, traumat a sociálních sítí. V čele hereckého obsazení stojí herečka a zpěvačka Zendaya. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (215)

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Euforie je fakt parádní seriál, který rozhodně není euforie, ale spíš deprese ... Než jsem do něj šel, myslel jsem si, že to bude spíš samoúčelnej výjev všelijakých svinstev, se kterými se dnes mládež (nejen v USA) může potýkat. No, ... výjev svinstev to je, nutno říct, že na seriál slušně odvázanej a hustej, ale není to samoúčelný. Je to fakt inteligentní seriál, kterej čerpá z reálnejch, veděcky, pedagogicky, sociologicky i jinak, dokazatelnejch jevů a skutečností. Postavy jsou sice stupidní, ale zase. je jim kolem 16 až 17ti let asi. Jsou to děcka, který jednaj tak, jak je jim vlastní. Má to parádní vizual a feeling, tak nějak připomínající mi třeba Argenta. Herecky fajn, často hodně intenzivní a odvážný. Škoda, že jsem na to musel koukat už čistej ... i když chuť byla, nechal jsem si zajít. ;-)) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série se mi ještě celkem líbila, ale druhá už mě veskrze permanentně nebavila, místy až iritovala. Jednak mi tam silně vadila ta Zendaya, u které fakt nechápu zdroje její popularity, a jednak mi samotné téma seriálu přijde nesnesitelně fádní, jakkoli invenčně formálně je zpracováno. Soundtrack se mi ale líbí moc a stojí za samostatný poslech. ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

Po prvej sérii by som nemal problém ísť na maximálne hodnotenie, ale druhá polka druhej série ma neskutočne frustrovala. Dúfal som, že sa tak originálny seriál vyhne neduhom typu flasbacky. Nehovorím o jednom, dvoch, ale o vyslovene nosnom koncepte. Ten ja považujem vo väčšine prípadov za čistý podvod na divákoch. Tiež zasadit dej do divadelnej hry ktorá sa prelína s realitou? Nie, záver druhej série sa nepodaril. Dovolím si ten luxus a zostanem na stále výborných 4/5, ako celok si to Eufória stále zaslúži. (7/10) ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 80% Zendayu jsem doposud bral jako holku jen pro disneyovské filmy pro rodiny s dětmi, ale po tomto seriálu mě přesvědčila, že skutečně hrát umí a zamiloval jsem si ji. V jejím výrazu je cosi přitažlivého. Ale k seriálu. Stále se to ve mě míchá a nevím, zda jsem byl spokojen. Taková drsnější a temnější obdoba seriálu 13 Reasons Why. Příběh se nebojí mluvit o sexualitě zcela otevřeně. Ano, chápeme, co tím tvůrce chtěl říci - děcka to mají občas těžké a proto se uchylují k věcem, které jim život buď zjednodušší nebo zlepší. Jo, dneska bych už dítě být fakt nechtěl. Zajímavé zpracování. Konec neuzavřený, ale druhá sérka je potvrzena, tak uvidíme, kam to nakonec bude směřovat. Nemohu říci, že by si mě seriál nedokázal zaháčkovat, i když u některých scén jsem měl chuť sledování ukončit. ()

Dakken 

všechny recenze uživatele

Ja ako feťák v dôchodku som mal problém s týmto seriálom. Veľa scén je až moc reálnych, autentických a niektoré interakcie medzi postavami až vyslovene nepríjemné. Viem že to je iba seriál, no sledovať podobné hádky v seriáli ako v reálnom živote, dnes už s čistou hlavou bolo nie veľmi príjemné. Hold proces dospievania je niekedy ťažký, dobre mi jebalo. Ľudia sa učia na vlastných chybách a je veľmi dobré, že vznikajú takéto projekty. Pre niektorých divákov je to iba dráma a zábava, možno varovný prst. Pre iných zase poučenie a pripomienka toho, čo sa už kurva robiť nemá. Veľmi pozoruhodné, aké pocity vie vyvolať nejaký obyčajný teen drama seriál, ktorý je ale spracovaný na výbornú. Obraz zvrátenej doby v tom najhoršom možnom svetle. Skvelo zahrané, krásne natočené a pre mňa najlepší seriál tohoto žánru. Kurevsky kvalitný, možno poučný (uhol pohľadu) a depresívny. ()

Galerie (346)

Zajímavosti (30)

  • Keď Nate (Jacob Elordi) prechádza v aute okolo Rue (Zendaya), zahlási repliku: "I'd do it for Rue!" a potom zdvihne do vzduchu tri prsty. Ide o narážku na film Hry o život (2012). (dwdb)
  • Do výčtu tvrdých drog objevujících se v seriálu patří tlumivé psychoaktivní substance, konkrétně oxykodon (lék proti bolesti), benzodiazepiny (léky na uklidnění), fentanyl (lék proti silné bolesti), heroin nebo přírodní analgetikum – morfin. Tyto všechny v příběhu postupně zneužívá hlavní postava Rue (Zendaya), příležitostně i společně s parťákem Elliotem (Dominic Fike). Dále se v epizodě Shook Ones Pt. II (2019) vyskytne i scéna, ve které Cassie (Sydney Sweeney) a Maddy (Alexa Demie) užijí stimulant „Molly“ neboli MDMA – druh extáze. (MatyTM)

Související novinky

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

16.07.2024

Jen pár měsíců nazpět jste se u nás mohli dočíst, že plánovaná třetí řada veleúspěšné Euforie se zmítá v problémech a není zdaleka jisté, jestli se vůbec na druhou sérii bude nějak navazovat a příběh… (více)

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Reklama

Reklama