Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 54 h 15 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(58)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (590)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Seriál dětství a samozřejmě i teď výborný. Super Jonathan který svým vystupováním dokáže zpříjemnit celý seriál, bez pochyby super temné úvody seriálu a hlavně zajímavé díly pokaždé jsem jako většina hádal zda by to mohla být pravda nebo, někdy jsem byl šokován někdy zklamán neomrzí a škoda že toho není více. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní seriál, který uvádí člen Star Treku. Pokud ani teď netušíte co máte před sebou tak vězte, že se jedná o seriál, který aktivně využívá vašich úsudků, kdy samy rozhodnete, jestli jednotlivému příběhu chcete věřit a nebo ne. Přesně tímhle chtěli autoři v divákovi vyvolat strach - pocitem nejistoty, kdy neví čemu má věřit a vyrazit mu dech tím, co nejméně očekává. Mockrát se mi stalo, že právě ony nejvetší absurdity, kterým by soudný člověk jen stěží uvěřil autoři označili za pravdivé. Pár příběhů bylo zajímavých, třeba ten s upíry a krevní plazmou. Ale povětšinou se jednalo o dosti nesmyslné a mnohdy komické banality, které byly tak bizzarní, že u nich člověk pociťoval něco docela jiného než strach. Nicméně nápad vskutku originální se sympatickým Jonathanem Fraserem co by průvudcem po stezce naší nejistoty. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tady jsem opravdu váhal, jak mám hodnotit. Věřte - nevěřte byl totiž kult mého mládí, i když jsem seriál nesledoval, znal jsem z vyprávění mých kamarádů snad každý díl. Tyto tajemné povídačky s velice temnou atmosférou mě děsily. Nestydím se, když přiznávám, že jsem někdy dokonce ani strachy nemohl usnout. Bál jsem se zlých bytostí, které nás obklopují, aniž bychom to věděli a stejně tak i všeho toho nadpřirozena. Na táboře jsem býval posledním, kdo zamhouřil oka, neboť jsem neustále myslel na to, co se mi všechno může stát. Jenže pak jsem jednou na seriál narazil v televizi, a to byl zásadní zlom mého mínění o něm. Zjistil jsem, že ústní podání je mnohem strašidelnější než to filmové. Navíc herecké výkony byly naprosto nepřesvědčivé a efekty působily dost levně. A to mi bylo líto. Strašidelné příběhy (jejich základy bez trapných dialogů) sami o sobě nabízejí povětšinou velice zajímavý potenciál, který by šel určitě využít mnohem lépe. (Obnoveno ze zálohy) ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy zadány, ale pozor - nikoliv z nostalgie, tenhle seriál je fajn i v moderní době, i když zpracováním se může zdát lehce zaostalý. Vždycky mě bavilo tajemno a nadpřirozeno a tady se krom toho člověk dočká i speciální hry na hádání, co se stát mohlo a co ne (což je ovšem nejspíš i tak v rukou scénáristů). Večery v dětství strávené u TV s rodinou nad touhle klasikou se nezapomínají, stejně tak jako dva hlavní matadoři - Jonathan Frakes a James Brolin. Já měl vždycky radši Frakese. No dobrá, přiznávám, trošku jsem se s tou nostalgií rozjel, ovšem co v dnešní době takhle zajímavého a zároveň tak jednoduchého (je jen určitý počet duchařských historek, které budou zároveň na pokraji uvěření a napínavé) vzniká? ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kokoooos, to čo je? TOTO je kultové? Chápem, že ak na tom niekto v roku 1997 vyrastal, má pre to slabosť. Nostalgia je nostalgia. Ja sám som vyrastal na mnohých blbostiach a nedám na ne dopustiť, aj keď v kútiku duše si uvedomujem, že šlo o blbosti. Ale na tomto som nevyrastal a keď som to videl prvý raz ako dospelý chlap, fakt som sa nechytal. Ultra-nezáživná trištvrte hodina je plná krátkych mysterióznych "poviedok", ktoré sú mizerne nakrútené, napísané a zahraté, potom je tam moderátor v podaní mdlého Jonathana Frajesa, ktorého životnou rolou je Riker zo Star Trekov (nič proti, ako režisér hororového Star Treku: Prvého kontaktu podal Frakes výborný výkon) a ten mudruje o tom, že ktorý z daných neuveriteľných príbehov je inšpirovaný skutočnými udalosťami a ktorý je čisto fikciou scenáristov. No prisámvačku, to je teda rafinované! A na konci nám prezradí, čo je fikcia a čo pravda. Fakt straaašne zaujímavé. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • Ve většině epizod s Jonathanem Frakesem byl jeho pozdrav na konci epizody v českém dabingu překládán z anglického „I'm Jonathan Frakes,“ (česky doslovně „Já jsem Jonathan Frakes“) jako „Příště na shledanou.“ Až v posledních epizodách 4. řady, kdy se již nepočítalo s pokračováním, byl český dabing přeložen jako „Zdraví Jonathan Frakes,“ který byl tedy k původnímu znění mnohem blíže. (David7)
  • V Rusku seriál přetočili a nasadili vlastního moderátora, v Německu mu vytvořili vlastní znělku. (JoranProvenzano)
  • Šestá série se točila na kamery Blackmagic URSA Mini Pro 12K. Holger Frick, jeden z produkčních této série, uvedl: „Schopnost této kamery točit v rozlišeních 12K, 8K, 6K a 4K zjednodušila mnoho našich rozhodnutí, zejména vzhledem k velmi nabitému natáčecímu plánu.“ (kriplozoik)

Reklama

Reklama