Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 54 h 15 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(58)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (590)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Další kultovní záležitost stanice Fox - Ne, skutečně se nejedná o stanici Foxe Muldera, jakkoli se zde samozřejmě podobná veselá asociace přímo nabízí.. - která však v důsledku sází zejména na ten samotný hravý koncept projektu, kdy divák může hádat, kterou epizodku si snaživí scenáristé sami vymysleli a která vychází z příběhů skutečných, díky čemuž dokáží diváka udržet u obrazovek snáze, potažmo ho emocionálně napojují na samotný děj lépe, než se jim to často daří přímo prostřednictvím samotných kraťasů s velmi kolísavou kvalitou.. Takoví zámořští Lehmannovi Bakaláři s rádoby hitchcockovskou atmosférou a výbornými průvodci v podobě Jamese Brolina a Jonathana Frakese.. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

TV seriál, který je určitě zajímavý, ale občas mi připadá, že se až moc snaží být záhadný a cool hraje si na skutečně tajemný seriál.. Já mu to moc ale nežeru a myslim, že i ty skutečně zajímavé příběhy u kterých se zamýšlíte jsou jen do určité míry podle pravdy. Scénaristé se snaží aby to vše tajemně vyznělo. Navíc pokud shlédnete více dílů zjistíte, že pointa většiny příběhy je stále dokola. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi zajímavý seriál?..no spíše pořad...Vcelku originálně se zabývá příběhy, které se vymykají od normálu a snaží se je začlenit spolu s vymyšlenými a Vy poté musíte rozeznat co je pravda a co lež. Sice jsou některé příběhy opravdu dementní, ale u některých Vám zamrazí tak jako mě tenkrát...dneska se na to kouknu málo kdy...nejspíš to bude tím, že ty příběhy většinou už znám a stále se to opakuje. Pořad uvádí sympatický Jonathan Frakes, který svými 4dimenzionálními vtípky mě nikdy nenechá na pochybách o originálnosti tohoto seriálu. (73 %) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejdřív si vás Frakes povodí nějakým optický klam způsobujícím udělátkem a nato naservíruje pět tajemných příběhů, o jejichž reálném podkladu se máte horečně dohadovat. Každý oglosuje nekompromisní hláškou stylu: „Byla ta jehla opravdu vraždící, či byl celý příběh jen spíchnut horkou jehlou našich scénáristů..?“ a na závěr zveřejní s úsměvem na rtu rozřešení, kterému ani sám nemůže věřit. Jak já ten seriál žral.. Bravo, komandére Rikere! ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o tento seriál, horko těžko se mi ho hodnotí. Ty povídky, co se měli „jakože“ stát, byli natočený pěkně a po umělecký stránce to beru. Tam se tvůrci perfektně vyřádili. Samozřejmě ty co se opravdu reálně stali, těch je jako šafránu. Nanejvýš tak třeba dva kamioňáci, co na stejným místě v rozmezí pěti let havarovali, a zachránili si mezi sebou život. Tomu bych mohl i uvěřit. Na druhou stranu ty fiktivní příběhy, byli často dost uhozený a do tohohle seriálu neměli být vůbec zařazený. Nejsem tak naivní, abych věřil na upíry, vlkodlaky, a super indiánskou kletbu. Nebo na ducha mrtvý ženský, co jen tak s chlapama flirtuje, děla dohazovačku, anebo láme srdce proutníkovi, to bylo už vážně trapný. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • Na konci 3. příběhu („Trezor“) je vidět, že jedna žena z obchodu odchází a po chvíli přichází další žena, která zazvoní, a prodavač jí otevře dveře. Na konci pořadu, během krátkého ohlédnutí se za příběhy a rozluštění jejich pravdivosti, je ale ukázka z příběhu jiná. Obě ženy se míjí ve dveřích. (David7)
  • V Rusku seriál přetočili a nasadili vlastního moderátora, v Německu mu vytvořili vlastní znělku. (JoranProvenzano)
  • První sérii moderoval James Brolin, zbylé 3 pak Jonathan Frakes. (Borrtex)

Reklama

Reklama