Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 54 h 15 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(58)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (588)

TheJokerCZ 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál, který jsem s napětím a pocitem strachu sledoval jako malý a i teď se na něj moc rád podívám. Několik příběhů si ještě doteď pamatuji. Tento seriál se pro mě stal takovým kultem, miluji mysterióznost a tento seriál ji rozhodně má. Připočtěte si k tomu velmi sympatické moderátory a máte o zábavu postaráno. 8/10 ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavný a napínavý seriál (nebo snad pořad?), který je slušně natočený, uváděný i zahraný. Hlavně dokáže ošidit nejbližší zdání, co je faktem a fikcí. Ochrana jmen a soukromí mi je jasná, jen u těch pravdivých příběhů nám je mohli trochu více přiblížit, rozhodně to šlo bez toho, aby porušili to výše. Možná že to byl účel nechat divákům v hlavě ten guláš, ale má přirozená zvědavost žádá víc. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem se u Věřte-nevěřte snažil uhodnout, který z tajemných příběhů se mohl stát a který si vymysleli scénáristé. Později už jsem toto dilema neřešil a tento zábavný mysteriózní seriál si užíval plnými doušky. Některé (ať už skutečné či smyšlené, o to nejde) epizody totiž byly opravdu skvělé, mrazivé, děsivé. Plus přidejme legendární znělku, dvojici elegantních moderátorů Jonathan Frakes/James Brolin a je o zábavu postaráno. Seriál mého dospívání, takže o hodnocení není nejmenších pochyb. Těžko se dá zapomenout na příběhy jako Pusinka, Děsivý komiks, Příšera ve skříni, Graffiti, Napoleonovo křeslo, Titan či Charlie. Chtěl bych Věřte-nevěřte někdy zase vidět. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Mám sem tam horory ráda, jako mladší jsem prakticky nesledovala nic jiného, ale nikdy jsem se jich vyloženě nebála, ani mi nijak zvlášť nenaháněly hrůzu (to už muselo být). Ale když občas koukám na tento seriál, už jen úvodní znělka a pochmurný studium společně s Jonathanem Frakesem mi docela hrůzu nahání. Asi to bude tím, že jsem na něj hodně koukala jako malá a to jsem se u toho místama fakt klepala. Hlavně teda při některých epizodách, které mám do dnes zaryté v paměti. Nejspíš mi ten pocit nějak zůstal, no. Každopádně tato série mini záhadných příběhů je fajnový mysteriózní kousek na zahnání nudy. V každém díle budete mít možnost vidět pět rozdílných příběhů a na konci se dozvíte, které z nich se opravdu staly a které z nich jsou jen pouhý žvást. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Žijeme vo svete v ktorom existuje reálne, aj zdánlivo nemožné. Výborný seriál s tajuplnimi príbehmy, ktoré vás ohromia a zároveň, keď zistíte že ten príbeh bol podľa skutočnej udalosti. Takže keď si to zhrniem, jedná sa o veľmi kvalitný seriál a v ktorom nechýba prekvapenie, keď vždy na konci zistíte že to bola pravda. Ale či to bola naozaj pravda, to stojí len vo hviezdach, seriálu značne prispieva Frakes, ktorý značne od Brolina dodáva správny vtip. Ťažko hodnotiť, ktorá časť bola dobrá a ktorá zas nie, premňa bola každá časť niečim novým a zároveň tajuplným, sám sa priznám že najlepšie časti pokladám tie o zlu, ktoré vás vydesia a zároveň nenechajú kľudným. Kvalita sa značne zmenila ďalšou sériou, buď scenáristi vyčerpali všetky príbehy, a opakovali stále to isté, ale mne to bolo jedno, hlavne že som sa mal načo pozerať. Asi najlepšie príbehy sú Červené oči, Torta, Žena v zrkadle, Halloween a mnoho ďalších. V 3 sérii si zahral aj Angus Scrimm konkrétne 9 časti s názvom Hrobařova Nemesis. Viac v mojej recenzii http://www.studna.net/reviews/1099/ / PS: Niektoré príbehy režíroval Tony Randel známy režisér, ktorý režíroval Hellraisera 2. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • Celkem bylo v seriálu uvedeno 225 různých příběhů, 132 pravdivých a 93 vymyšlených. (KucC)

Reklama

Reklama